torsdag den 16. april 2015

World Team Trophy 2015 - holdstilling efter dag 1

Team Japan fejrer en foreløbig 2. plads i Kiss & Cry (foto: Reuters).

Første dag af World Team Trophy 2015 er overstået, og vi har en foreløbig holdstilling. Det ser ud til at scoringen foregår lidt anderledes i år: man får både placeringspoint for det korte og det lange program (og ikke kun samlet), og det kan måske vride resultatet lidt i forhold til forventningerne.

USA fører med hele fem point takket været solide til stærke fremførelser i alle tre discipliner. Japan er på en delt andenplads med Rusland, omend Rusland nok vil rykke op efter parløb. Hvis de vil slå USA, skal de dog forbedre sig især hos herrerne.

De tre andre nationer er langt bagud. Canada er på en forventet 4. plads, mens Kina og Frankrig er på en henholdsvis 5.- og 6. plads.

Holdstilling efter dag 1


Se flere detaljer her.

Hanyu vinder kort program ved WTT 2015

Hanyu udfører sit korte program ved World Team Trophy 2015 (foto: AP).

Dag 1 af World Team Trophy 2015 sluttede med herrernes korte programmer. Du kan se hele konkurrencen på replay her.

Hjemmefavorit Yuzuru Hanyu lagde stærkt ud med en smuk quad tåloop og fulgte op med en triple axel og skarpe level 4 piruetter og trin. Han var dog lidt usikker på landing af triple lutz, men forsøgte stadig at tilføje en triple tåloop (<), som han faldt på. Med dagens langt højeste tekniske og programkom komponent score kunne han tage en sikker 1. plads.

Han Yan lagde ud med en stor triple axel, men han havde step-out og hånd på sin quad tåloop. Resten af løbet var dog rent med bl.a. triple lutz-triple tåloop, omend han mistede nogle point med en level 2 springpiruette. Han er på en 2. plads med 87.13 point.

Amerikanske Jason Brown måtte kæmpe lidt for sin triple axel, men han løb ellers fejlfrit med triple flip-triple tåloop og 'tano triple lutz (!) og lutter level 4 elementer. Han er på en 3. plads med et nyt personligt bedste på 86.48 point.

Takahito Mura løb bedre end forventet, omend der var et par fejl. Han havde hånd på sin quad tåloop, omend han fik tilføjet en triple tåloop, og der var step-out på triple axel - hans solo triple lutz var dog fin. En score på 82.04 point giver ham en 4. plads.

Også Sergei Voronov havde en usikker start, da hans quad kombination kun blev til en triple tåloop-triple tåloop, mens resten af hans løb var uden større fejl. Han er på en 5. plads med 79.09 point.

Nam Nguyen fik udførte alle sine spring - triple axel, triple lutz-triple tåloop og triple flip - rent, men han mistede nogle point med tre level 3 elementer. Han var derfor ikke tilfreds med sin score på 77.42 point, som gav ham en 6. plads.

Max Aaron havde (angiveligt) et step-out på sin quad salchow foruden elementer med lave levels og GOE. Maxim Kovtun havde også step-out på sin quad salchow og faldt senere på sin triple axel (<). De to herrer er på en 7.- og 8. plads.

Stilling efter kort program
1. Yuzuru Hanyu JPN - 96.27
2. Han Yan CHN - 87.13
3. Jason Brown USA - 86.48
4. Takahito Mura JPN - 82.04
5. Sergei Voronov RUS - 79.09
6. Nam Nguyen CAN - 77.42
7. Max Aaron USA - 76.08
8. Maxim Kovtun RUS - 74.83
9. Florent Amodio FRA - 73.80
10. Jeremy Ten CAN - 67.45
11. Romain Ponsart FRA - 63.51
12. Nan Song CHN - 62.43

Se flere detaljer her.

Fejlfri Gold vinder damernes korte program ved WTT 2015

Gracie Gold udfører sit korte program ved WTT 2015 (foto: Reuters).

De næste på isen ved World Team Trophy 2015 var damerne, som skulle udføre deres korte programmer, og resultatet var ret ulig det fra VM. Hele konkurrencen kan ses på replay her.

De amerikanske damer gjorde lidt op for VM. Gracie Gold leverede et rent program med store spring som triple lutz-triple tåloop, triple loop og double axel og kombinerede disse med skarpe level 4 piruetter og god fart over isen. Dette giver hende en 1. plads med et nyt personligt bedste på 71.26 point.

Verdensmester Elizaveta Tuktamysheva forsøgte en triple axel, men hun faldt på det fuldt roterede forsøg. Resten af hendes løb var rent med triple lutz og triple tåloop-triple tåloop, og russeren er nu på en 2. plads med 70.93 point.

Landsmand Elena Radionova løb et fejlfrit løb med triple lutz-triple tåloop og triple loop, men hendes GOE var måske lidt lavere end normalt, og hendes score på 68.77 point var måske derfor lidt lavere end sædvanligt. Hun er på en foreløbig 3. plads.

Ashley Wagner fik både landet triple lutz-triple tåloop (ingen ! eller "e") og double axel rent, men hun havde to fødder på triple flip (<) med step-out. Et sæsons bedste på 64.55 point giver hende en 4. plads.

De japanske damer havde nogle små fejl i deres løb. Kanako Murakami landede en flot triple tåloop-triple tåloop, men hendes triple flip blev kendt underroteret. Satoko Miyahara havde step-out på triple lutz (<), og hendes kombination blev derfor kun til en triple flip-double tåloop. De to piger er på en 5.- og 6. plads.

Zijun Li landede en solid triple flip-triple tåloop, omend bagenden blev kendt underroteret. Den største fejl var dog hånd på triple loop. Gabrielle Daleman havde step-out på sin triple tåloop-triple tåloop, men løb ellers rent. Li og Daleman er på en 7.- og 8. plads.

Stilling efter kort program
1. Gracie Gold USA - 71.26
2. Elizaveta Tuktamysheva RUS - 70.93
3. Elena Radionova RUS - 68.77
4. Ashley Wagner USA - 64.55
5. Kanako Murakami JPN - 62.39
6. Satoko Miyahara JPN - 60.52
7. Zijun Li CHN - 58.83
8. Gabrielle Daleman CAN - 57.59
9. Alaine Chartrand CAN - 54.64
10. Laurine Lecavelier FRA - 52.84
11. Mae Berenice Meite FRA - 52.06
12. Ziquan Zhao CHN - 44.92

Se flere detaljer her.

Weaver/Poje vinder kort dans ved WTT 2015

Weaver/Poje udfører deres korte dans til Paso Doble (foto: AP).

Konkurrencen ved World Team Trophy 2015 begyndte i dag med isdansernes korte danse. Hele konkurrencen kan ses på replay her.

Det sidste par på isen Kaitlyn Weaver og Andrew Poje leverede en skarp dans med masser af attack. Canadierne modtog level 3 på trin uden hold og pase doble, mens resten blev tildelt level 4. Et nyt personligt bedste på 73.14 point betød en 1. plads.

Amerikanske Madison Chock og Evan Bates leverede også en præcis fremførelse, men de opnåede denne gang kun level 3 på alle tre trinsekvenser. En score på 70.86 point giver dem en tæt 2. plads.

Verdensmestrene Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron løb en solid dans, omend der var lidt usikkerhed at spore; tre elementer modtog level 3 deriblandt deres lidt usynkrone twizzles. Hun havde også en lille snublen før deres slutposition. En stadig fin score på 70.86 point betød en 3. plads.

Elena Ilinykh og Ruslan Zhiganshin virkede lidt trætte, men de løb stadig fin kort dans. De blev dog straffet på deres levels, da to elementer fik level 3, og to andre kun modtog level 2. Deres score på 63.09 point var noget lavere end ved VM, men de er på en forventet 4. plads.

Kinesiske Wang/Liu scorede et nyt personligt bedste og er på en 5. plads. Reed/Reed havde en snublen i deres trin uden hold, og de er nu på en 6. plads.

Stilling efter kort dans
1. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN - 73.14
2. Madison Chock / Evan Bates USA - 72.17
3. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA - 70.86
4. Elena Ilinykh / Ruslan Zhiganshin RUS - 63.09
5. Shiyue Wang / Xinyu Liu CHN - 55.32
6. Cathy Reed / Chris Reed JPN - 49.99

Se flere detaljer her.