mandag den 25. februar 2013

Junior VM 2013 forudsigelser - Parløb

Fedorova/Miroshkin udfører deres korte program ved de russiske mesterskaber. (Foto: Vladimir Gurdy)

Parløbernes felt er utroligt åbent ved dette Junior VM, da ingen par er sluppet ubesejrede igennem sæsonen.

Småfavoritter til  guldet er nok Lina Fedorova og Maxim Miroshkin, der denne sæson har taget JGP sølv og guld, før det blev til guld ved Finalen samt de russiske juniormesterskaber. Parret har masser af karisma, og deres store størrelsesforskel betyder store twist, kast og løft, men modsat landsmændene forsøger de endnu ikke side-om-side triple spring.

De to andre russiske JGPF medaljetagere er ikke med, da de er skadede/blevet slået af to andre par ved de russiske juniormesterskaber: sølvvinderne Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov og bronzevindere Kamilla Gainetdinova og Ivan Bich tog ikke medalje ved deres JGP'er, men de forsøger de svære elementer: hele to side-om-side triple spring i det lange program, hvilket kan bringe dem foran.

Canadiske Margaret Purdy og Michael Marinaro vandt begge deres JGP'er, men de havde et par problemer ved Finalen og de nationale mesterskaber, hvor det blev til en hhv. 4.- og 5. plads. Parret har en mere moden præsentation, hvilket kan tale til deres fordel.

Landsmænd Brittany Jones og Ian Beharry tog guld og bronze ved deres JGP'er, men de kæmpede også ved Finalen, hvor det blev til en 6. plads. Det blev dog til en solid 4. plads ved de nationale mesterskaber.

De regerende Junior VM sølvvindere Xiaoyu Yu og Yang Jin har skuffet en smule denne sæson med en 2.- og 4. plads ved JGP'erne samt en 5. plads ved Finalen. Parret har de tekniske elementer, men deres lave programkomponenter trækker dem ned.

USA sender tre par, hvoraf ingen har taget medaljer ved denne sæsons JGP'er, men de kan stadig være outsidere til medalje. Haven Denney og Brandon Frazier tog en 4. plad ved forrige Junior VM.

Mine forudsigelser
1. Lina Fedorova / Maxim Miroshkin RUS
2. Margaret Purdy / Michael Marinaro CAN
3. Kamilla Gainetdinova / Ivan Bich RUS
4. Xiaoyu Yu / Yang Jin CHN
5. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
6. Brittany Jones / Ian Beharry CAN
7. Haven Denney / Brandon Frazier USA
8. Britney Simpson / Matthew Blackmer USA

Se flere detaljer her.

Junior VM 2013 forudsigelser - Isdans

Stepanova/Bukin udfører deres fridans ved JGP Finalen 2012/13, som de vandt. (Foto: Getty)

Rusland er godt på vej til at snuppe deres fjerde Junior VM guldmedalje i isdans i træk, men et par andre nationer kan sagtens blande sig i medaljerækkerne.

Guldfavoritter er uden tvivl de regerende Junior VM sølvvindere Alexandra Stepanova og Ivan Bukin, der er ubesejrede denne sæson; seneste vandt de JGPF med en margin på over 10 point. Parret trak sig fra de russiske juniormesterskaber pga. hans forkølelse, men dette burde ikke have skadet deres momentum.

Sølv er mere åben, men småfavoritter er franske Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som endte på en 5. plads forrige sæson. Denne sæson er det blevet til to JGP sejre og JGPF sølv samt en overbevisende sejr ved de nationale juniormesterskaber.

De andre sølvkandidater er de regerende bronzevindere Alexandra Aldridge og Daniel Eaton. Parret har haft nogle småproblemer med deres levels i den korte dans, men de vandt stadig begge deres JGP'er og tog bronze ved JGPF.

Udover Stepanova/Bukin sender Rusland også Valeria Zenkova og Valerie Sinitsin samt Evgenia Kosigina og Nikolai Miroshkin, der begge har medaljepotentiale. Begge par kvalificerede sig til JGPF, hvor de endte på en hhv. 5.- og 6. plads

USA sender også Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker, der tog JGP sølv i Tyskland. Deres sæsons bedste er faktisk en smule højere end Aldridge/Eaton.

Hold øje med tyske Shari Koch og Christian Nüchtern, som endte på en 9. plads forrige år. Denne sæson er det blevet til en JGP sølvmedalje.

Canada sender Madeline Edwards og Zhao Kai Pang samt Mackenzie Bent og Garrett Mackeen, der har taget hhv. to og én JGP bronzemedaljer denne sæson.

Mine forudsigelser
1. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
2. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
3. Alexandra Aldridge / Daniel Eaton USA
4. Valeria Zenkova / Valerie Sinitsin RUS
5. Shari Koch / Christian Nüchtern GER
6. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
7. Madeline Edwards / Zhao Kai Pang CAN
8. Evgenia Kosigina / Nikolai Moroskin RUS
9. Mackenzie Bent / Garret Mackeen CAN
10. Lorraine McNamara / Quinn Carpenter USA

Se flere detaljer her.