mandag den 23. maj 2011

Hvem skøjtede det bedst? "Liebesträume"

Liebesträume No. 3 af Franz Liszt (oftest bare refereret til som "Liebesträume") er et utroligt stykke smukt solo klaverstykke, som overraskende nok ikke er blevet brugt særligt ofte i kunstskøjteløb - med rette! Denne musik kræver at man er det, som amerikanske kommentatorer kalder en skater's skater. Heldigvis dukkede musikken op denne sæson, og mon ikke vi kommer til at høre og se den oftere i fremtiden?

Natalia Mishkutenok og Artur Dmitriev - VM 1992

Lad os først lige spole cirka 20 år tilbage. Parløbere Mishkutenok og Dmitrievs signaturprogram satte en utrolig høj standard for denne musik - de tekniske elementer, koreografien og smidigheden nåede nye kreative højder. Tamara Moskvina, når det er bedst.

Qing Pang og Jian Tong - VM 2011

Side-om-side springene var der ikke helt ved VM, men alt andet blev leveret smukt. Godt nok er de forlovede, men denne musik får deres gode kemi til at stå endnu mere frem.

Mao Asada - 4CC 2011

Liebesträume betød et gensyn med den Mao, som vi alle huskede og savnede. Musikken havde hendes navn skrevet på sig, og selv sæsonstartens nedsmeltninger ændrede ikke dette. Ifølge rygter overvejer Asada at beholde programmet til næste sæson, og denne gang har fans vist ikke noget imod det.

Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi - VM 2011

Tyske Zhiganshina og Gazsi fremfører en, ahem, anderledes fortolkning af musikken (i et miks med Vivaldis "De fire årstider"). To dukker kan vel også have sjov til musikken?

Ilia Kulik

Jeg må lige inkludere Ilia Kuliks galaprogram fra et par år tilbage. Springene er fantastisk koreograferet til musikken - har du set en bedre triple axel i dit liv? P.S. Han bliver 34 år i dag, så tillykke!

Hvem havde det bedste program til "Liebesträume"? Giv en stemme og/eller kommentar: