mandag den 10. marts 2014

Junior VM 2014 forudsigelser - Parløb

JGPF-deltagerne er medaljefavoritter i parløb ved Junior VM 2014.

Parløbernes felt ved Junior VM 2014 er ikke det største, men på papiret bliver kampen om guld meget tæt.

Småfavoritter er Xiaoyu Yu og Yang Jin, som vandt begge deres JGP'ere samt JGPF denne sæson. Parret er teknisk stærke, og de har også forbedret deres præsentation, der dog stadig er til den underspillede side. De har dog udvist tendens til at lave fejl efter stærke korte programmer (forrige Junior VM og dette JGPF), hvilket de andre hold kan udnytte.

Rusland sender tre stærke par, så mindst to medaljer er så godt som sikret. Maria Vigalova og Egor Zakroev har haft en stærk sæson med sølv ved JGPF og en 3. plads ved russiske seniormesterskaber. Parret har udadvendt præsentation og god pålidelighed, men de forsøger endnu ikke side-om-side triple spring.

Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov har haft en lidt op-og ned sæson. Det blev kun til en 4. plads ved JGPF og 8. plads ved de nationale seniormesterskaber, men de vandt de nationale juniormesterskaber med en god margin - her slog de de to andre russiske par. Parret har to side-om-side triple spring i deres repetoire, hvilket giver dem en buffer.

Det tredje russiske par er Vasilisa Davankova og Andrei Deputat. Parret har kæmpet lidt med parelementerne siden de tog Junior VM bronze i 2012, men denne sæson formåede de stadig at kvalificere sig til JGPF, hvor de tog en 5. plads. De får dog svært ved at slå deres landsmænd, med mindre disse laver fejl.

Ovenstående er top 4 favoritter, da de alle tog medaljer ved begge deres JGP'er og kvalificerede sig til Finalen. Madeline Aaron og Max Settlage burde kunne tage en 5. plads. Amerikanerne tog én JGP-sølvmedalje denne sæson, men de mangler lidt sværhedsgrad for at være medaljetrusler.

Mine forudsigelser
1. Xiaoyu Yu / Yang Jin CHN
2. Maria Vigalova / Egor Zakroev RUS
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
4. Vasilisa Davankova / Andrei Deputat RUS
5. Madeline Aaron / Max Settlage USA
6. Kaitlin Budd / Nikita Cheban USA
7. Alessandra Cernuschi / Filippo Ambrosini ITA
8. Tara Hancherow / Wesley Killing CAN

Se flere detaljer her.

Junior VM 2014 forudsigelser - Isdans

JGPF-medaljetagerne er blandt favoritterne til podiet ved Junior VM 2014.

De seneste mestre i isdans ved Junior VM i en olympisk sæson har senere gjort det godt ved det kommende Vinter OL, men fremtiden kun vil vise om det også gælder for denne generation.

De regerende mestre Alexandra Stepanova og Ivan Bukin har trukket sig pga. sygdom, og det gør landsmænd Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov til de store guldfavoritter. Parret er denne sæson ubesejrede på internationalt junior niveau, og senest tog de guldet ved Junior Grand Prix Finalen - hvor alle deres nærmeste konkurrenter var til stede - med en god margin.

Sølvfavoritter er nok Kaitlyn Hawayek og Jean-Luc Baker, som tog sølv ved JGPF. Parret har en modenhed og fin kemi, men deres mindre højdeforskel kan til tider gøre deres løft mindre akrobatiske. De tog den nationale juniortitel trods et fald, men de har formentlig ikke råd til samme fejl her, hvis de vil tage sølv (eller bedre).

Landsmænd Lorraine McNamara og Quinn Carpenter gør også deres anden optræden ved Junior VM. Parret har ikke helt den samme modenhed som de to ovenstående, men de er teknisk stærke, og de har trods deres unge alder allerede udvist et stort potentiale. Fortsætter parret forbedringer kan det måske blive til mere end bronze, som var det de tog ved JGPF.

Ovenstående er podiefavoritter, men intet er sikkert da det er så langt tid siden, vi har set konkurrenterne head-to-head. Betina Popova og Yuri Vlasenko har også vundet en JGP denne sæson. Parret har masser af attack i deres løb, men de kan til tider være upræcise. De tog en 4. plads ved JGPF.

Alexandra Nazarova og Maxim Nikitin og Rachel Parsons og Michael Parsons tog en henholdsvis 5.- og 6. plads ved JGPF. De to par et teknisk solide, men de mangler lidt mere skarphed i deres løb til at tage medaljer uden fejl fra favoritterne.

Canada sender også Madeline Edwards og Zhao Kai Pang samt Mackenzie Bent og Garrett Mackeen. Begge par har også taget medaljer ved denne sæsons JGP'er, men lidt uforudsigelige fremførelser betød at de kun var på nippet til at kvalificere til JGPF. Med rene løb har de outside shots til medaljer.

Danmark repræsenteres af Sarah Vadskjær-Grapek og Malcolm Jones, som gør deres Junior VM debut.

Mine forudsigelser
1. Anna Yanovskaya / Sergey Mozgov RUS
2. Kaitlyn Hawayek / Jean-Luc Baker USA
3. Lorraine McNamara / Quinn Carpenter USA
4. Betina Popova / Yuri Vlasenko RUS
5. Alexandra Nazarova / Maxim Nikitin UKR
6. Mackenzie Bent / Garrett Mackeen CAN
7. Madeline Edwards / Zhao Kai Pang CAN
8. Rachel Parsons / Michael Parsons USA

Se flere detaljer her.