torsdag den 15. november 2018

Rostelecom Cup 2018 forudsigelser - Damer

Zagitova udfører sit korte program ved GP Helsinki 2018.

Guld virker forudbestemt til én dame ved Rostelecom Cup 2018, men til gengæld har vi en håndfuld damer, som kan konkurrere om sølv og bronze.

Den olympiske mester Alina Zagitova er storfavorit på hjemmebane. Hun begyndte sæsonen med en sejr ved Nebelhorn Trophy, og selvom hun havde nogle fejl ved GP Helsinki, kunne hun tage guldet med en behagelig margin. Med hendes høje sværhed og komponenter burde endnu en sejr være i hænde.

Japanske Mako Yamashita har i løbet af sæsonen forbedret sig fra konkurrence til konkurrence, og det betød senest en flot sølvmedalje ved Skate Canada. Den regerende Junior VM-bronzevinder har store spring i sit repertoire, og med endnu en sølvmedalje burde hun sikre sig en tur til Finalen.

Sofia Samodurova overraskede også med en medalje i sin GP-debut, da hun tog bronze ved Skate America. Hun har både fine spring og præsentation, mens hendes scoringspotentiale er endnu ikke så højt som mange andre topdamers. Hendes styrke er at levere, når forventningerne og opmærksomheden er på hendes rivaler.

Back-to-back har vi Eunsoo Lim, som tog en 6. plads ved forrige uges NHK Trophy med solide scores. Især hendes korte program var stærkt, mens hendes friløb måske var undervældende grundet et hårdt fald i opvarmningen. Med to rene løb kan sydkoreaneren uden tvivl snuppe medalje.

Japanske Yuna Shiraiwa havde nogle so-so fremførelser under Challenger serien, men hun overraskede med to stærke løb ved GP Helsinki, hvor det blev en 4. plads. Shiraiwa har de svære spring i sit repertoire, men disse har det med at blive kendt underroterede.

Vores store spørgsmålstegn er Gracie Gold, som gør sit comeback; hendes seneste konkurrence var de amerikanske mesterskaber i januar 2017. I topform er hun en medaljetrussel grundet hendes store spring og flotte grundløb, men selv i hendes prime var hun en upålidelig løber.

Mine forudsigelser
1. Alina Zagitova RUS
2. Mako Yamashita JPN
3. Sofia Samodurova RUS
4. Eunsoo Lim KOR
5. Yuna Shiraiwa JPN
6. Gracie Gold USA
7. Elizabet Tursynbaeva KAZ
8. Polina Tsurskaya RUS
9. Alexia Paganini SUI
10. Yura Matsuda JPN

Se flere detaljer her.