fredag den 2. juli 2010

Et eksempel på den nye korte dans

ISU har på deres hjemmeside udgivet et videoeksempel af den nye korte dans - her danset af det amerikanske isdansepar Jane Summersett og Todd Gilles (jeg kunne ikke få lyd på videoen, så du må evt. downloade Windows Media- eller Quicktime-filerne).

Umiddelbart synes jeg, at deres korte dans var ret kedelig, men det kunne måske skyldes musikken og koreografien og evt. manglende træning på dansen. Det tager vel et par sæsoner, før isdanserne finder ud af, hvad der fungerer til det nye format.

Min endelig dom venter stadig...

Alexander Smirnov skal giftes

25-årige parløber Alexander Smirnov skal giftes med sin kæreste Katya (billedet). De er begge russere, men parret mødte hinanden ved lidt af et tilfælde sidste år, da Smirnov i forbindelse med VM var i Los Angelse, hvor Katya holdt ferie og så modeshows. De mødte hinanden ved en fest, og parret har været sammen lige siden. Deres bryllup finder sted den 28. august i Sankt Petersborg, og de planlægger også på at få børn snart.

Smirnov agter dog stadig sammen med partner Yuko Kavaguti at fortsætte sin karriere i kunstskøjteløb indtil Sochi 2014. Kavaguti har for nylig undergået en skulderoperation i Japan, men hendes skulderproblemer skulle være løst nu.

(kilde: kp.ru (russisk))

Johnny Weir får en mindre planet opkaldt efter sig!

Tilykke! Johnny Weir har i dag fødselsdag (26 år), og i den anledning har han fået opkaldt en mindre planet (asteroide) opkaldt efter sig. Russiske astronom og Johnny Weir fan Timur Kryachko, der opdagede planeten i 1995, sendte navneanmodningen til Minor Plantet Center i USA, og vupti! Asteroide 12413 hedder nu Johnnyweir. Den mindre planet befinder sig i asteroidebæltet mellem Mars og Jupiter, og dens omløbstid om Solen er cirka 4 år.

Johhny Weir er på nuværende tidspunkt den eneste kunstskøjteløber, der har fået opkaldt en mindre planet efter sig. Se mere i videoen:


(kilde: weir.ru (russisk))