fredag den 21. januar 2022

Four Continents 2022 forudsigelser - Herrer

Junhwan Cha er blandt medaljefavoritterne hos herrerne ved 4CC.
 
Vi har et utroligt åbent felt hos herrerne ved ISU Four Continents Figure Skating Championships 2022, da måske op til 7 herrer har relativt lige chance for en podieplads afhængig af dagsformen.

Det bedste bud på guld er nok den kommende Vinter-OL deltager Junhwan Cha, som stille og roligt er blevet bedre i løbet af sæsonen; ved GP'erne blev først en 5. plads og dernæst bronze, og senest tog han guld ved de nationale mesterskaber med flotte scores. Hans tidligere placeringer ved 4CC er en 5. og 6. plads, så i dette felt burde han tage medalje, hvis han ikke laver for mange fejl.

Japan sender en trio, som alle har potentiale til at tage en medalje. Den ene er 16-årige Kao Miura, som har forbedret sig hurtigt på kort tid. Det blev kun en 8. plads ved NHK Trophy, men så vandt han de nationale juniormesterskaber. Ved de nationale seniormesterskaber landede han tre (næsten rene) forskellige quads i sit friløb og tog en 4. plads i et dybt felt.

Kazuki Tomono laver typisk nogle fejl ved sine konkurrencer, som forhindrer ham i at tage medalje, men han løb sit hidtil reneste ved Rostelecom Cup og tog bronze. Ved de nationale mesterskaber tog han en solid 5. plads med gode - dog ikke fejlfri - løb. Sena Miyake tog en 6. plads ved de japanske mesterskaber. Denne sæson tæller hans resumé en 7. plads ved Cup of Austria, men han har sværheden og præsentation til at være underdog til en medalje.

USA sender tre herrer, der kan være lidt utilregnelige. Camden Pulkinen havde tog en skuffende 11. plads ved sin første GP, men forbedrede den hurtigt til en 7. plads ved den næste. Senest overraskede han med to flotte løb ved de amerikanske mesterskaber og tog en 5. plads. Ligesom Miyake forsøger han kun én type quad i sine programmer, så han skal undgå de største fejl, hvis han vil på podiet.

Jimmy Ma har haft sin hidtil bedste sæson efter en 5. plads ved Skate America og 6. plads ved de amerikanske mesterskaber. Han har ikke sværheden til at kontrollere sin egen skæbne, men han kan måske overraske. Tomoki Hiwatashi er tidligere juniorverdensmester, men han har kæmpet med at opnå samme succes i seniorrækkerne. Hans nuværende form er lidt ukendt, da han måtte trække sig fra de amerikanske mesterskaber pga. covid-19.

Mine forudsigelser
1. Junhwan Cha KOR
2. Kao Miura JPN
3. Kazuki Tomono JPN
4. Camden Pulkinen USA
5. Sena Miyake JPN
6. Jimmy Ma USA
7. Tomoki Hiwatashi USA
8. Joseph Phan CAN
9. Brendan Kerry AUS
10. Corey Circelli CAN

Se flere detaljer her.