søndag den 27. november 2022

Grand Prix Espoo 2022 - resultat

GP Espoo-vinderne ved gala opvisningen.

Sæsonens sjette og sidste Grand Prix i kunstskøjteløb var Grand Prix Espoo 2022, som blev afholdt 25.-27. november 2022 i Espoo, Finland. Der blev konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau, og der blev kæmpet om de sidste pladser til Finalen.

Herrer
Skate America-vinder Ilia Malinin havde nogle mindre fejl i det korte program, men han imponerede i friløbet, hvor han skøjtede nær rent og landede fem quads inklusiv quad axel (med step-out og hånd på). Med sæsonens anden GP-sejr går han mod Finalen som første-seedet. John Wilson Trophy-bronzevinder Shun Sato havde et fald i det korte program, men han havde sit livs friløb, hvor han skøjtede rent med tre quads og seks triple spring. Sølvet sikrer ham den sidste plads i Finalen. Forrige uges Warzaw Cup-vinder Kevin Aymoz forsøgte en lettere layout (uden quads), men strategien gav pote; to nær rene løb mundede ud i bronze.

Damer
John Wilson Trophy-vinder Mai Mihara skøjtede et flot og rent kort program, og hendes friløb var også solidt omend der var nogle fejl; hun fik ikke udført sin 3-3 kombination og poppede sin triple flip. Samlet landede hun dog stadig fem triple spring. Med sæsonens anden GP-sejr går hun mod sin første Finale, og endda som første-seedet. Grand Prix de France-vinder Loena Hendricks vandt det korte program, men friløbet havde nogle dyre fejl som pop og fald. Med sølv sikrer hun sig også en plads i Finalen. Mana Kawabe fik holdt nerverne på ro i friløbet og tog bronze.

Parløb
Italienske Ghilardi/Ambrosini var klart det reneste team i parløbskonkurrencen; de ikke løb helt fejlfrit, men de fik udført alle deres alle deres elementer uden fald og pop. Guldet var deres første GP-medalje i karrieren, og kombineret med deres 4. plads fra Frankrig er de videre til Finalen. Tyske Efimova/Blommaert havde store problemer med alle side-om-side spring, men stærke parelementer betød, at de kunne snuppe sølv. Også Metelkina/Parkman vandt deres første GP-medalje, her med bronze.

Isdans
Skate Canada-vinderne Gilles/Poirier var igen knivskarpe i begge deres danse, og med høje scores kunne de tage sæsonens anden sejr med endnu en stor margin. De er nu første-seedede i Finalen, hvor de endnu ikke har taget medalje. Hawayek/Baker leverede to solide danse, omend de missede nogle levels i fridansen. Med sæsonens anden GP-sølv er de også videre til Finalen. Hjemmefavoritter Turkkila/Versluis undgik endelig dumme fejl og leverede to elegante programmer. Med bronze er de det første finske isdansepar til at tage medalje ved GP'erne.