torsdag den 12. november 2015

Trophée Eric Bompard 2015 forudsigelser - Herrer

Chan, Aaron, Murakami og Uno er blandt medaljefavoritterne hos herrerne.

Vi har et dybt felt hos herrerne ved Trophée Eric Bompard 2015 med to regerende medaljetagere samt fire herrer, som har taget en GP-medalje denne sæson (inklusiv to guld).

Favorit må være Patrick Chan, som har vundet TEB ved sine fire forrige besøg. Den tre gange verdensmester gjorde sit comeback med en flot sejr ved Skate Canada, omend der var plads til store forbedringer i det korte program. Canadieren har en god buffer pga. sine høje programkomponenter, så han har stadig råd til et par fejl og vinde.

Max Aaron har haft den stærkeste sæson af de amerikanske herrer denne sæson med sølv ved Nebelhorn Trophy og guld ved Skate America, hvor han løb to stærke programmer. Han har forbedret sin præsentation en del siden forrige sæson, men han skal stadig lande de fleste spring for at ende på podiet.

Det blev til tæt sølv ved Skate America for Shoma Uno, som nok havde vundet, hvis det ikke havde været for et fald i det korte program. Juniorverdensmesteren har stærk præsentation, svære piruetter og spring, men endnu et skidt kort program kan måske holde ham ude af medaljerækkerne i dette felt.

Landsmand Daisuke Murakami løb to teknisk stærke programmer ved Skate Canada, men han var skuffet med sin bronzemedalje. Japaneren mangler stadig fart og mere udtryk på isen for at være konkurrencedygtig med topherrerne. Given deres ustabilitet kan han måske overraske med sejren, som han gjorde ved forrige sæsons NHK Trophy.

Den regerende mester er Maxim Kovtun, hvis guldmedalje til høj grad skyldtes, at hans nærmeste konkurrenter nedsmeltede i det lange program. Den russiske herre forsøger flest quads i feltet, men det er oftest en high risk/high reward strategi for ham, da han gerne singler nogle spring. Han begyndte sæsonen med guld ved Mordovian Ornament.

Landsmand Alexander Petrov havde en skuffede sæsonstart med en 6. plads ved Cup of Nice, men han forbedrede sig hurtigt og leverede to nogenlunde rene programmer ved Skate Canada, hvor det blev en 6. plads i et dybere felt. Unge Petrov mangler dog stadig quaden og komponenterne til at score rigtig højt.

Den regerende bronzevinder Denis Ten havde i ret vanlig stil en dårlig sæsonstart med en 9. plads ved Skate America. VM-bronzevinderen har døjet med skade, som især så ud til at plage ham i det lange program. Forventninger er ikke høje igen, men skulle han komme igennem konkurrencen med solide løb, kan han sagtens placere på podiet.

Florent Amodio har trukket sig pga. skade, og franskmændene føres nu an af Chafik Besseghier, som tog en 9. plads her forrige år. Denne sæson er dog begyndt solidt med to Senior B-sejre.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan CAN
2. Shoma Uno JPN
3. Daisuke Murakami JPN
4. Max Aaron USA
5. Maxim Kovtun RUS
6. Alexander Petrov RUS
7. Denis Ten KAZ
8. Chafik Besseghier FRA
9. Romain Ponsart FRA
10. Jin Seo Kim KOR
11. Yi Wang CHN

Se flere detaljer her.

Trophée Eric Bompard 2015 forudsigelser - Isdans

Gilles/Poirier, Hubbell/Donohue og Coomes/Buckland er blandt medaljefavoritterne.

De regerende verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron har desværre trukket sig fra Trophée Eric Bompard 2015 (og NHK Trophy), da parret forståeligt er på den forsigtige side, efter hun pådrog sig en hjernerystelse i august - duoen forventer at deltage ved de nationale mesterskaber i december. Det betyder til gengæld, at vi har et vidt åbent felt hos isdanserne.

Piper Gilles og Paul Poirier er de regerende TEB-sølvvindere, og canadierne har nu chancen for at snuppe deres første GP-sejr. Parret begyndte sæsonen med en flot guldmedalje ved Ondrej Nepela Trophy, men grundet lave levels på trin ved Skate America tog de her kun bronze.

Amerikanske Madison Hubbell og Zachery Donohue er de regerende TEB-bronzevindere, og de blev slået ved alle tre head-to-head med Gilles/Poirier forrige sæson. Duoen begyndte også sæsonen med en sejr, her ved US Classic, og med nye trænere samt mangel på skade kan de også true til guld.

Britiske Penny Coomes og Nicholas Buckland måtte vinke farvel til både EM og VM forrige sæson grundet sygdom, men før dette var forbedringerne i deres løb synlige. Parret har også skiftet trænere over sommeren, og teknikken virkede skarpere ved Ondrej Nepela Trophy, hvor de slog Gilles/Poirier i den korte dans - samlet blev det dog til sølv.

De regerende EM-bronzevindere Alexandra Stepanova og Ivan Bukin gør deres sæsondebut. Forrige sæson blev det også til GP-bronze og en 9. plads ved VM (foran Hubbell/Donohue), så parret har medaljepotentiale, hvis de kan løbe solidt. Russerne kan dog til tider lave nogle tekniske fejl.

Landsmænd og regerende Juniorverdensmestre Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov tog en 6. plads ved deres sæsonåbner Skate America, så deres seniordebut blæste ikke nogen omkuld. De er nok long-shots til medalje, hvis de har fået forbedret GOE og programkomponenterne et stykke i den korte tid siden deres første GP.

Også danske Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen deltager i deres sæsons anden Grand Prix; ved Skate Canada blev det en 7. plads efter twizzles fejl i begge programmer. Elementet har givet dem problemer hele sæsonen, og de har ikke råd til dem her, hvis de ikke vil placere sidst.

Tyrkiske Alisa Agafonova og Alper Ucar har allerede deltaget i fire Senior B/CS konkurrencer denne sæson. Ved deres to seneste events tog de guld, omend i et svagere felt, men deres scores ser ud til at være på en opadgående kurve, så de er nødvendigvis ikke henvist til en 7. plads.

Mine forudsigelser
1. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
2. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
3. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR
4. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
5. Anna Yanovskaya / Sergey Mozgov RUS
6. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen DEN
7. Alisa Agafanova / Alper Ucar TUR

Se flere detaljer her.