torsdag den 12. november 2015

Trophée Eric Bompard 2015 forudsigelser - Herrer

Chan, Aaron, Murakami og Uno er blandt medaljefavoritterne hos herrerne.

Vi har et dybt felt hos herrerne ved Trophée Eric Bompard 2015 med to regerende medaljetagere samt fire herrer, som har taget en GP-medalje denne sæson (inklusiv to guld).

Favorit må være Patrick Chan, som har vundet TEB ved sine fire forrige besøg. Den tre gange verdensmester gjorde sit comeback med en flot sejr ved Skate Canada, omend der var plads til store forbedringer i det korte program. Canadieren har en god buffer pga. sine høje programkomponenter, så han har stadig råd til et par fejl og vinde.

Max Aaron har haft den stærkeste sæson af de amerikanske herrer denne sæson med sølv ved Nebelhorn Trophy og guld ved Skate America, hvor han løb to stærke programmer. Han har forbedret sin præsentation en del siden forrige sæson, men han skal stadig lande de fleste spring for at ende på podiet.

Det blev til tæt sølv ved Skate America for Shoma Uno, som nok havde vundet, hvis det ikke havde været for et fald i det korte program. Juniorverdensmesteren har stærk præsentation, svære piruetter og spring, men endnu et skidt kort program kan måske holde ham ude af medaljerækkerne i dette felt.

Landsmand Daisuke Murakami løb to teknisk stærke programmer ved Skate Canada, men han var skuffet med sin bronzemedalje. Japaneren mangler stadig fart og mere udtryk på isen for at være konkurrencedygtig med topherrerne. Given deres ustabilitet kan han måske overraske med sejren, som han gjorde ved forrige sæsons NHK Trophy.

Den regerende mester er Maxim Kovtun, hvis guldmedalje til høj grad skyldtes, at hans nærmeste konkurrenter nedsmeltede i det lange program. Den russiske herre forsøger flest quads i feltet, men det er oftest en high risk/high reward strategi for ham, da han gerne singler nogle spring. Han begyndte sæsonen med guld ved Mordovian Ornament.

Landsmand Alexander Petrov havde en skuffede sæsonstart med en 6. plads ved Cup of Nice, men han forbedrede sig hurtigt og leverede to nogenlunde rene programmer ved Skate Canada, hvor det blev en 6. plads i et dybere felt. Unge Petrov mangler dog stadig quaden og komponenterne til at score rigtig højt.

Den regerende bronzevinder Denis Ten havde i ret vanlig stil en dårlig sæsonstart med en 9. plads ved Skate America. VM-bronzevinderen har døjet med skade, som især så ud til at plage ham i det lange program. Forventninger er ikke høje igen, men skulle han komme igennem konkurrencen med solide løb, kan han sagtens placere på podiet.

Florent Amodio har trukket sig pga. skade, og franskmændene føres nu an af Chafik Besseghier, som tog en 9. plads her forrige år. Denne sæson er dog begyndt solidt med to Senior B-sejre.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan CAN
2. Shoma Uno JPN
3. Daisuke Murakami JPN
4. Max Aaron USA
5. Maxim Kovtun RUS
6. Alexander Petrov RUS
7. Denis Ten KAZ
8. Chafik Besseghier FRA
9. Romain Ponsart FRA
10. Jin Seo Kim KOR
11. Yi Wang CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: