torsdag den 12. november 2015

Trophée Eric Bompard 2015 forudsigelser - Isdans

Gilles/Poirier, Hubbell/Donohue og Coomes/Buckland er blandt medaljefavoritterne.

De regerende verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron har desværre trukket sig fra Trophée Eric Bompard 2015 (og NHK Trophy), da parret forståeligt er på den forsigtige side, efter hun pådrog sig en hjernerystelse i august - duoen forventer at deltage ved de nationale mesterskaber i december. Det betyder til gengæld, at vi har et vidt åbent felt hos isdanserne.

Piper Gilles og Paul Poirier er de regerende TEB-sølvvindere, og canadierne har nu chancen for at snuppe deres første GP-sejr. Parret begyndte sæsonen med en flot guldmedalje ved Ondrej Nepela Trophy, men grundet lave levels på trin ved Skate America tog de her kun bronze.

Amerikanske Madison Hubbell og Zachery Donohue er de regerende TEB-bronzevindere, og de blev slået ved alle tre head-to-head med Gilles/Poirier forrige sæson. Duoen begyndte også sæsonen med en sejr, her ved US Classic, og med nye trænere samt mangel på skade kan de også true til guld.

Britiske Penny Coomes og Nicholas Buckland måtte vinke farvel til både EM og VM forrige sæson grundet sygdom, men før dette var forbedringerne i deres løb synlige. Parret har også skiftet trænere over sommeren, og teknikken virkede skarpere ved Ondrej Nepela Trophy, hvor de slog Gilles/Poirier i den korte dans - samlet blev det dog til sølv.

De regerende EM-bronzevindere Alexandra Stepanova og Ivan Bukin gør deres sæsondebut. Forrige sæson blev det også til GP-bronze og en 9. plads ved VM (foran Hubbell/Donohue), så parret har medaljepotentiale, hvis de kan løbe solidt. Russerne kan dog til tider lave nogle tekniske fejl.

Landsmænd og regerende Juniorverdensmestre Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov tog en 6. plads ved deres sæsonåbner Skate America, så deres seniordebut blæste ikke nogen omkuld. De er nok long-shots til medalje, hvis de har fået forbedret GOE og programkomponenterne et stykke i den korte tid siden deres første GP.

Også danske Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen deltager i deres sæsons anden Grand Prix; ved Skate Canada blev det en 7. plads efter twizzles fejl i begge programmer. Elementet har givet dem problemer hele sæsonen, og de har ikke råd til dem her, hvis de ikke vil placere sidst.

Tyrkiske Alisa Agafonova og Alper Ucar har allerede deltaget i fire Senior B/CS konkurrencer denne sæson. Ved deres to seneste events tog de guld, omend i et svagere felt, men deres scores ser ud til at være på en opadgående kurve, så de er nødvendigvis ikke henvist til en 7. plads.

Mine forudsigelser
1. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
2. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
3. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR
4. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
5. Anna Yanovskaya / Sergey Mozgov RUS
6. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen DEN
7. Alisa Agafanova / Alper Ucar TUR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: