onsdag den 5. december 2018

JGP Final 2018 forudsigelser - Damer

Alexandra Trusova udfører en cantilever ved JGP Armenian Cup 2018.

Top eventet ved Junior Grand Prix Final 2018 er igen damernes konkurrence, hvor de russiske damer atter dominerer.

Favorit er den regerende Juniorverdensmester Alexandra Trusova, som var ubesejret denne sæson og også er det denne sæson. Hun har en utrolig sværhedsgrad, og denne sæson tilføjede hun quad lutz til sit repertoire (ved Junior VM landede hun quad tåloop og quad salchow). Med sine sædvanlige pålidelig løb burde hun snuppe guld.

Træningsmakker Anna Shcherbakova gjorde sin JGP-debut denne sæson og vandt begge sine konkurrerencer. Hun har også en utrolig sværhedsgrad og forsøger quad lutz, omend hun ikke har landet springet rent i international konkurrence endnu. Hun er nok den eneste med en chance for at slå Trusova.

Tutberidze-trioen afsluttes med Junior VM-sølvvinder Alena Kostornaia, som ligeledes vandt begge sine JGP'er. Hun har ikke quads i sit repertoire, men til gengæld er hun den mest raffinerede dame i feltet, hvilket giver hende gode programkomponenter.

Anastasia Tarakanova tog bronze ved forrige JGPF, men hun kvalificerede sig ikke til Junior VM. Denne sæson har hun udvist forbedringer og taget sølv og guld ved JGP'erne, men hun skal undgå fejl på sin 3-3 i det korte program, hvis hun vil have en medaljechance.

Den eneste ikke-russer i feltet er sydkoreanske Yelim Kim, som tog sølv ved begge sine JGP'er. Hun er en stabil løber med tekniske flotte spring, så hvis favoritterne fejler, kan hun måske overraske.

Den femte russer Alena Kanysheva debuterede ved JGP'erne denne sæson med to sølvmedaljer. Det vil blive svært for hende at slå sine landsmænd grundet et lavere scoringspotentiale, omend hendes sværhed er på linje med dem uden quads.

Mine forudsigelser
1. Alexandra Trusova RUS
2. Anna Shcherbakova RUS
3. Alena Kostornaia RUS
4. Anastasia Tarakanova RUS
5. Yelim Kim KOR
6. Alena Kanysheva RUS

Se flere detaljer her.

JGP Final 2018 forudsigelser - Parløb

Mishina/Galliamov udfører deres friløb ved JGP Canada 2018 i Richmond.

Parløbernes konkurrence ved JGP Final 2018 er nærmest et preview til de russiske juniormesterskaber, da det er de fem russiske par i feltet, som har en medaljechance.

Favoritter er selvfølgelig de regerende Junior VM-bronzevindere Anastasia Mishina og Aleksandr Galliamov, der som de eneste i feltet har vundet begge deres JGP'er. Duoen har scoret en tand højere end deres konkurrenter, hvilket skyldes deres komponenter og høje sværhedsgrad, som inkluderer tre side-om-side triple spring i friløbet.

Kampen om sølv og bronze bliver tættere. Regerende Junior VM-sølvvindere Polina Kostiukovich og Dmitrii Ialin har taget guld og sølv ved JGP'erne denne sæson. Parret er ikke helt så pålidelige som Mishina/Galliamov, men de har samme sværhed, så med back-to-back rene løb har de måske en chance for guld.

Kseniia Akhanteva og Valerii Kolesov er i deres tredje JGP-sæson sammen, men dette er den første sæson, hvor de har taget medaljer med bronze og guld. Det unge par har også god sværhedsgrad, så med solide løb burde de tage medaljer.

De regerende JGPF-sølvvindere Apollinariia Panfilova og Dmitry Rylov har to sølvmedaljer fra JGP'erne denne sæson. Duoen har flotte parelementer, men de har endnu ikke side-om-side triple spring i deres repertoire.

Anastasia Poluianova og Dmitry Sopot tog en 6. plads ved Finalen forrige år - duoen har sølv og en 4. plads fra denne sæsons JGP'er. Parret ligger i midten af feltet hvad angår sværhedsgrad, men deres stabilitet ligger i den lidt lavere ende.

De eneste ikke-russere i feltet er amerikanske Sarah Feng og TJ Nyman, som tog en 6. plads og bronze ved JGP'erne. Parret får svært ved at konkurrere om en medalje, da deres scores indtil videre ikke har været på niveau med favoritternes.

Mine forudsigelser
1. Anastasia Mishina / Aleksandr Galliamov RUS
2. Polina Kostiukovich / Dmitrii Ialin RUS
3. Kseniia Akhanteva / Valerii Kolesov RUS
4. Apollinariia Panfilova / Dmitry Rylov RUS
5. Anastasia Poluianova / Dmitry Sopot RUS
6. Sarah Feng / TJ Nyman USA

Se flere detaljer her.