lørdag den 11. december 2010

JGPF videoer - Isdans

Ksenia Monko/Kirill Khaliavin (guld) - kort dans, vals: "Padam, Padam, Padam" af Edith Piaf
Score: 55.50 (#2)


...og fridansen "Frida (soundtrack)" af Elliot Goldenthal
Score: 80.72 (#1)


Victoria Sinitsina/Ruslan Zhiganshin (sølv) - kort dans, vals: "Algo Pequenito" af Daniel Diges
Score: 55.58 (#1)


...og fridansen "Samson and Dalilah" af Camille St. Saens
Score: 79.04 (#2)


Alexandra Stepanova/Ivan Bukin (bronze) - kort dans, vals: "Faust Waltz" af F. Liszt og "Tango"
Score: 53.59 (#3)


...og fridansen "The Pink Panther (soundtrack)" af Henry Mancini
Score: 76.35 (#3)


Ekaterina Pushkash/Jonathan Guerreiro (4. plads) - kort program, vals: "Algo Pequeñito" af Daniel Diges
Score: 53.06 (#4)


...og fridansen "Scorchio" af Tonci Huljic
Score: 70.69 (#6)


Charlotte Lichtman/Dean Copely (5. plads) - kort dans, vals: "That's Amore" af Dean Martin og foxtrot: "An Evening in Rome" af Dean Martin
Score: 50.74 (#5)


...og fridansen "Beetlejuice (soundtrack)" af Danny Elfman
Score: 70.84 (#5)


Evgenia Kosigina/Nikolai Moroshkin (6. plads) - kort dans, vals: "Traditional Russian Waltz"
Score: 46.98 (#6)


...og fridansen "Waltz No. 7" af Frederic Chopin
Score: 71.62 (#4)


Anastasia Galyeta/Alexei Shumski (7. plads) - kort dans: tango og vals
Score: 45.10 (#7)


...og fridansen: blues og quickstep
Score: 68.44 (#7)


Marina Antipova/Artem Kudashev (8. plads) - kort dans, vals: "Hijo de la Luna" og quickstep: "Bonnie and Clyde"
Score: 43.18 (#8)


...og fridansen "Solveig's Song (fra "Peer Gynt")" af Edvard Grieg
Score: 66.98 (#8)

Grand Prix Finale - Savchenko/Szolkowy er overbevisende i guldsejr

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy er i karakter i deres lange program. (Foto: Getty Images)

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy var forsat i topform i det lange program. De startede ud med deres sædvanlige store kast triple flip og udførte ligeledes en ren 3tåloop+3tåloop sekvens. De spillede lidt sikre og udførte senere kun side-om-side double salchows, men de sluttede programmets sidste sekunder af med en kast triple salchow. Deres rene program scorede dem et sæsons bedste på 136.32 point, og de tog overbevisende karrierens anden GPF-guld.

Qing Pang og Jian Tong havde desværre en del småproblemer i deres program. Først singlede han det ene spring i deres 2axel+2axel sekvens, hvorefter hun doublede deres side-om-side triple tåloops. Af en eller anden grund blev deres parpiruette kendt ugyldig, og senere i programmet havde Pang hånden på isen på deres kast triple loop. Disse fejl betød, at de opnåede dagens værste tekniske scores, men høje programkomponenter betød, at de blev på deres andenplads.

Deres landsmænd Wenjing Sui og Cong Han startede ud med at lande solide side-om-side 2axel+2axel i sekvens, men Sui faldt på deres kast quad salchow. Den eneste anden fejl i programmet var på deres side-om-side triple tåloops, som Han landede på to fødder. Deres kast triple flip og triple twist var som altid gode. Deres score på 117.55 point er et nyt personligt bedste og var nok til at trække dem op til bronze.

Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze leverede et næsten fejlfrit program, der bl.a. indeholdt side-om-side triple salchow og 3tåloop+2tåloop sekvens samt kast triple lutz og loop. Parret scorede et nyt personligt bedste på 117.38 point, hvilket trak dem op på en 4. plads

Landsmændene Vera Bazarova og Yuri Larionov havde desværre et usikkert program. Hun havde et step-out på deres side-om-side triple tåloops, og på deres 2axel+2axel sekvens faldt hun på det første spring, men han faldt på det andet. Dette trak dem ned på en samlet 5. plads Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch leverede et solidt program, hvori den eneste fejl var hendes fald på deres side-om-side triple salchows. Dette var dog ikke nok til at rykke dem op.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
210.7211
2Qing PANG / Jian TONG

CHN
189.9322
3Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
179.0443
4Lubov ILIUSHECHKINA / Nodari MAISURADZE

RUS
177.4454
5Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV

RUS
176.8035
6Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
169.5766

Se flere detaljer på isuresults.com

Grand Prix Finale - Davis/White tager guld for andet år i træk

Meryl Davis og Charlie White udfører deres rotationsløft i fridansen. (Foto: Getty Images)

Aha, nu hvor singles skøjterne overrasker, så man kan alligevel stadig regne med, at isdans er lidt forudsigeligt (jeg gættede alle 6 rigtigt).  

Meryl Davis og Charlie White leverede sæsonens bedste fridans, der både var teknisk og artistisk god. Alle deres elementer modtog level 4, bortset fra deres diagonale trinsekvens som var level 3, og generelt virkede dansen mere finpudset. Deres score på 102.94 point er deres sæsons bedste, og det var mere end rigeligt til at de kunne tage guld for andet år i træk.

Franske Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat leverede også en solid fridans, hvor alle elementer fik level 4, bortset fra de to trinsekvenser, som opnåede level 3. Deres score på 96.44 point er også et sæsons bedste, og de kan nu føje GPF-bronze til samlingen.

På en fjern 3. plads endte Vanessa Crone og Paul Poirier. Parret var solide, men de gav den ikke så meget indlevelse, som de gjorde ved Skate Canada. Deres score på 84.92 point er også en del under deres personlige bedste, men det var nok til at trække dem op og give dem bronze.

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev var heller ikke i topform, da Soloviev røg ud af deres twizzles. Deres score på 82.42 point var dog nok til at trække dem op på en 4. plads. Kaitlyn Weaver og Andrew Poje faldt til en meget tæt 5. plads, da begge deres trinsekvenser kun opnåede level 2. Nora Hoffmann og Maxim Zavozin opnåede også lave levels og kombineret med dagens laveste programkomponenter, faldt de til en samlet 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
171.5811
2Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
162.1022
3Vanessa CRONE / Paul POIRIER

CAN
139.7453
4Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
136.7564
5Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
136.3445
6Nora HOFFMANN / Maxim ZAVOZIN

HUN
132.0736

Se flere detaljer på isuresults.com

Grand Prix Finale - Czisny overrasker med solidt langt program og tager guld

Alissa Czisny bukker for publikum efter sit lange program. (Foto: Getty Images)

Der var en del overraskelser i damernes lange program, men de fleste var heldigvis positive. Føreren efter det korte program, Alissa Czisny, var den sidste dame til at skøjte, men imod forventning holdt hun hovedet koldt og landede 5 triple spring. Af fejl tæller hendes triple flip, som var underroteret, og et step-out på dobbeltaxelen. Hendes score på 116.99 point var godt nok kun dagens tredjebedste, men det var nok til at give hende guldet.

Carolina Kostner var også overraskende solid, da hun landede 4 triple spring. Hun singlede dog en planlagt triple loop. Da hun kun udførte de lettere triple spring, var hendes score på 116.47 point kun dagens fjerdebedste, men med nød og næppe holdt hun sig på andenpladsen.

Kanako Murakami startede ud med sin 3tåloop-3tåloop kombination efterfulgt af 4 triple spring. Hun singlede sin ene triple flip. Score lød på 117.12 point, hvilket er et personligt bedste, og hun var kun sølle 0.01 point væk fra at tage sølv. Stadig er det imponerende, at hun blev den topplacerede japanske dame i konkurrencen.

Landsmanden Akiko Suzuki leverede også sæsonens bedste, da hun landede 6 triple spring. Hun mistede dog en del point, da hendes triple tåloop i kombination med en double axel blev kendt underroteret, og hun doublede sin anden triple flip. Hun scorede 115.46 point og endte på en samlet 4. plads

På en tæt 5. plads endte Miki Ando, som kom stærkt igen i det lange program, hvor hun landede 6 rene triple spring. Hendes score på 122.70 point er hendes sæsons bedste, og det var også dagens højeste FS score. Havde hun ikke fejlet i det korte program, ville hun have endte på podiet.

Rachael Flatt var den eneste dame, som leverede et skuffende program. Hun faldt på sin triple lutz, doublede 3 planlagte triple spring og fik 3 triple spring kendt underroteret. Derfor fik hun kun fuld kredit for ét triple spring. Forhåbentlig skyldes hendes lave score på 82.38 point bare manglende træningstid pga. skade og ikke en nedadgående kurve.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Alissa CZISNY

USA
180.7513
2Carolina KOSTNER

ITA
178.6024
3Kanako MURAKAMI

JPN
178.5932
4Akiko SUZUKI

JPN
173.7245
5Miki ANDO

JPN
173.1551
6Rachael FLATT

USA
127.5766

Se flere resultater på isuresults.com

Grand Prix Finale - Chan vinder guldet

Patrick Chan udfører sit lange program. (Foto: Getty Images)

Det umulige skete, da canadiske Patrick Chan formåede at undgå fald i sit lange program. Han startede ud med en solid quad tåloop efterfulgt af 7 triple spring. Han var dog ikke helt fejlfri, da han havde et step-out og hånden på isen på sin anden triple axel samt et step-out på sin anden triple lutz i en sekvens, hvor han også doublede en planlagt triple salchow. Sammenlagt med enorme programkomponenter opnåede Chan en score på 174.16 point, hvilket er den andenhøjeste score nogensinde for et langt program siden det nye bedømmelsessystem. Dette var mere end rigeligt til at give ham guld.

Nobunari Oda lavede en dum fejl i sit program. Først faldt han på en underroteret quad tåloop, men kom igen med solide 3axel-3tåloop samt 3flip-3tåloop kombinationer. Alt gik godt indtil hans sidste springelement, en nem dobbeltaxel. Han landede den, hvorefter han pludselig faldt, og den efterfølgende trinsekvens havde ingen energi. Hans score på 156.22 point var dagens tredjebedste, og for andet år i træk måtte Oda nøjes med sølv.

Takahiko Kozuka fik landet en underroteret quad tåloop på to fødder og efterfølgende 8 triple spring, nogle af dem lidt usikkert. Han opnåede dagens andenhøjeste score på 159.89 point og trak sig op på en tredjeplads.

Daisuke Takahashi havde igen et skuffende langt program ved Finalen. Han forsøgte sin quad flip, men den blev landet på to fødder og efterfølgende nedgraderet. Senere havde han et step-out på sin 3flip-3tåloop kombination, hvor tåloopen blev nedgraderet, og derefter et fald på både sine triple axel og triple lutz, som begge var planlagt i kombination. Han opnåede den laveste LP score med 137.20 point og faldt til en samlet 4. plads.

På en 5. plads endte Tomas Verner. Han triplede sin planlagte quad tåloop, men resten af programmet var relativt fejlfrit. Florent Amodio doublede en planlagt triple loop og havde derudover nogle usikre landinger på sine spring. Han forblev på en 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Patrick CHAN

CAN
259.7521
2Nobunari ODA

JPN
242.8113
3Takahiko KOZUKA

JPN
237.7942
4Daisuke TAKAHASHI

JPN
219.7736
5Tomas VERNER

CZE
213.6454
6Florent AMODIO

FRA
201.9065

Se flere detaljer på isuresults.com

Junior Grand Prix Finalen - dag 3

Junior Grand Prix Finalen sluttede i dag med herrernes og parløbernes lange programmer.

Junior Herrer
Richard Dornbush jubler efter sit korte program til "Sherlock Holmes". (Foto: Getty Images)

De fleste herrer var en smule undervældende i de lange programmer med undtagelse af én herre, nemlig føreren efter det korte program Richard Dornbush. Han landede 8 rene triple spring, deriblandt 2 triple axeler, hvoraf den ene var i kombination med en triple tåloop. Piruetterne var solide, og præsentationen var det bedste i feltet. Hans score på 148.81 point slår hans gamle personligt bedste med over 16 point, og han tog guldet med en imponerende margin på lidt over 33 point.

Han Yan var lidt usikker på nogle af springene; han landede 6 triple spring, men han havde step-out på både sin lutz og loop og singlede nogle double spring på sine kombinationer. Han score på 118.76 point var dagens tredjehøjeste, men nok til at give ham sølv. Andrei Rogozine kom stærkt igen med dagens andenbedste lange program, hvor han landede 8 triple spring. Hans eneste større fejl var en vending ud af landingen på en triple flip i kombination. Hans score på 122.61 point trak ham op til bronze.

Max Aaron trak sig op en tæt 4. plads, kun 0.50 point væk fra podiet. Han landede 7 triple spring, men han lavede fejl på begge sine triple axeler. Keegan Messing havde en mindre nedsmeltning, da han floppede en planlagt triple axel og faldt i slutningen på sin trinsekvens samt på indgangen til planlagt triple loop. Han fik desuden sin 3-3 kombination nedgraderet. Dette trak ham til en samlet 5. plads. Joshua Farris var også usikker på springene, da han havde hånden på isen på en underroteret triple axel samt singlede sin anden i kombination, som han også faldt på. Han faldt til en samlet 6. plads.

Zhan Bush landede 7 triple spring, men kludrede sin planlagte springparallelpiruette. Gordei Gorshkov havde dagens femtebedste score, men det var ikke nok til at trække ham op.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Richard DORNBUSH

USA
219.5611
2Han YAN

CHN
186.0533
3Andrei ROGOZINE

CAN
181.7872
4Max AARON

USA
181.2854
5Keegan MESSING

USA
175.4228
6Joshua FARRIS

USA
173.9747
7Zhan BUSH

RUS
173.7566
8Gordei GORSHKOV

RUS
171.8185

Junior Parløb
Narumi Takahashi og Mervin Tran udfører deres lange program. (Foto: Getty Images)

Parløberne havde en lidt usikker dag, da alle havde et fald i deres lange program. Narumi Takahashi og Mervin Tran startede ud med deres side-om-side triple salchows, som Takahashi deværre faldt på. De kom dog tilbage med en smuk double twist level 4, kast triple salchow og en ren side-om-side double axel-double axel sekvens, men de havde endnu en fejl på deres kast triple tåloops, hvor hun havde et step-out på landingen. Deres score på 105.58 point var dagens højeste og holdt dem på en førsteplads. Dette er vist første gang, at Japan vinder en ISU konkurrence i parløb.

Ksenia Stolbova og Fedor Klimov begyndte sikkert med en double twist og kast triple lutz, men hun faldt på deres side-om-side triple tåloop i planlagt kombination. Resten af programmet var dog rent, og deres score på 100.91 point var nok til at give dem sølv.  

Xiaoyu Yu og Yang Jin, som overraskende fik deres løft ugyldiggjort i det korte program, kom igen med et solidt program med rene side-om-side spring og en triple twist. Yu faldt dog på deres kast triple loop. Parret opnåede dagens højeste tekniske score, og deres LP score på 96.90 point er et nyt personligt bedste. Dette trak dem op på en tredjeplads.

Taylor Steele og Robert Schultz havde fejl på deres dobbeltaxeler, og hun faldt på deres kast triple tåloop. Sammenlagt med programmets lavere sværhedsgrad faldt de til en samlet 4. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Narumi TAKAHASHI / Mervin TRAN

JPN
159.5211
2Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV

RUS
150.5422
3Xiaoyu YU / Yang JIN

CHN
140.5863
4Taylor STEELE / Robert SCHULTZ

CAN
133.0836
5Ashley CAIN / Joshua REAGAN

USA
131.9655
6Brittany JONES / Kurtis GASKELL

CAN
131.0474
7Natasha PURICH / Raymond SCHULTZ

CAN
127.0247
8Anna SILAEVA / Artur MINCHUK

RUS
113.9988

Se flere detaljer på isuresults.com