lørdag den 11. december 2010

Grand Prix Finale - Czisny overrasker med solidt langt program og tager guld

Alissa Czisny bukker for publikum efter sit lange program. (Foto: Getty Images)

Der var en del overraskelser i damernes lange program, men de fleste var heldigvis positive. Føreren efter det korte program, Alissa Czisny, var den sidste dame til at skøjte, men imod forventning holdt hun hovedet koldt og landede 5 triple spring. Af fejl tæller hendes triple flip, som var underroteret, og et step-out på dobbeltaxelen. Hendes score på 116.99 point var godt nok kun dagens tredjebedste, men det var nok til at give hende guldet.

Carolina Kostner var også overraskende solid, da hun landede 4 triple spring. Hun singlede dog en planlagt triple loop. Da hun kun udførte de lettere triple spring, var hendes score på 116.47 point kun dagens fjerdebedste, men med nød og næppe holdt hun sig på andenpladsen.

Kanako Murakami startede ud med sin 3tåloop-3tåloop kombination efterfulgt af 4 triple spring. Hun singlede sin ene triple flip. Score lød på 117.12 point, hvilket er et personligt bedste, og hun var kun sølle 0.01 point væk fra at tage sølv. Stadig er det imponerende, at hun blev den topplacerede japanske dame i konkurrencen.

Landsmanden Akiko Suzuki leverede også sæsonens bedste, da hun landede 6 triple spring. Hun mistede dog en del point, da hendes triple tåloop i kombination med en double axel blev kendt underroteret, og hun doublede sin anden triple flip. Hun scorede 115.46 point og endte på en samlet 4. plads

På en tæt 5. plads endte Miki Ando, som kom stærkt igen i det lange program, hvor hun landede 6 rene triple spring. Hendes score på 122.70 point er hendes sæsons bedste, og det var også dagens højeste FS score. Havde hun ikke fejlet i det korte program, ville hun have endte på podiet.

Rachael Flatt var den eneste dame, som leverede et skuffende program. Hun faldt på sin triple lutz, doublede 3 planlagte triple spring og fik 3 triple spring kendt underroteret. Derfor fik hun kun fuld kredit for ét triple spring. Forhåbentlig skyldes hendes lave score på 82.38 point bare manglende træningstid pga. skade og ikke en nedadgående kurve.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Alissa CZISNY

USA
180.7513
2Carolina KOSTNER

ITA
178.6024
3Kanako MURAKAMI

JPN
178.5932
4Akiko SUZUKI

JPN
173.7245
5Miki ANDO

JPN
173.1551
6Rachael FLATT

USA
127.5766

Se flere resultater på isuresults.com

Ingen kommentarer: