lørdag den 11. december 2010

Grand Prix Finale - Chan vinder guldet

Patrick Chan udfører sit lange program. (Foto: Getty Images)

Det umulige skete, da canadiske Patrick Chan formåede at undgå fald i sit lange program. Han startede ud med en solid quad tåloop efterfulgt af 7 triple spring. Han var dog ikke helt fejlfri, da han havde et step-out og hånden på isen på sin anden triple axel samt et step-out på sin anden triple lutz i en sekvens, hvor han også doublede en planlagt triple salchow. Sammenlagt med enorme programkomponenter opnåede Chan en score på 174.16 point, hvilket er den andenhøjeste score nogensinde for et langt program siden det nye bedømmelsessystem. Dette var mere end rigeligt til at give ham guld.

Nobunari Oda lavede en dum fejl i sit program. Først faldt han på en underroteret quad tåloop, men kom igen med solide 3axel-3tåloop samt 3flip-3tåloop kombinationer. Alt gik godt indtil hans sidste springelement, en nem dobbeltaxel. Han landede den, hvorefter han pludselig faldt, og den efterfølgende trinsekvens havde ingen energi. Hans score på 156.22 point var dagens tredjebedste, og for andet år i træk måtte Oda nøjes med sølv.

Takahiko Kozuka fik landet en underroteret quad tåloop på to fødder og efterfølgende 8 triple spring, nogle af dem lidt usikkert. Han opnåede dagens andenhøjeste score på 159.89 point og trak sig op på en tredjeplads.

Daisuke Takahashi havde igen et skuffende langt program ved Finalen. Han forsøgte sin quad flip, men den blev landet på to fødder og efterfølgende nedgraderet. Senere havde han et step-out på sin 3flip-3tåloop kombination, hvor tåloopen blev nedgraderet, og derefter et fald på både sine triple axel og triple lutz, som begge var planlagt i kombination. Han opnåede den laveste LP score med 137.20 point og faldt til en samlet 4. plads.

På en 5. plads endte Tomas Verner. Han triplede sin planlagte quad tåloop, men resten af programmet var relativt fejlfrit. Florent Amodio doublede en planlagt triple loop og havde derudover nogle usikre landinger på sine spring. Han forblev på en 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Patrick CHAN

CAN
259.7521
2Nobunari ODA

JPN
242.8113
3Takahiko KOZUKA

JPN
237.7942
4Daisuke TAKAHASHI

JPN
219.7736
5Tomas VERNER

CZE
213.6454
6Florent AMODIO

FRA
201.9065

Se flere detaljer på isuresults.com

Ingen kommentarer: