onsdag den 21. november 2012

NHK Trophy 2012 forudsigelser - Damer

Mao Asada udfører sit korte program ved Cup of China 2012, som hun vandt.
Også i damernes disciplin vil de japanske deltagere være favoritter til at ende på podiet, omend det ikke vil være uden udfordringer.

Den regerende NHK Trophy sølvvinder og to gange tidligere mester Mao Asada har oplevet en del op- og nedture de foregående sæsoner, men denne sæson startede hun solidt med en sejr ved Cup of China. Asada får brug for en top 4 placering for at kvalificere sig til Finalen, så hun vil ikke forsøge triple axelen for at være på den sikre side - hun får dog brug for at rotere sine andre triple spring.

Den regerende NHK Trophy mester Akiko Suzuki havde et skuffende kort program ved Skate Canada, men hun kom igen i det lange program og tog til sidst sølv. Mht. til at lande og rotere sine triple spring er Akiko stærkere end landsmand Asada, men hun skal undgå at lave for mange fejl i det korte program for at have en chance.

Amerika sender to mulige medaljetagere. Agnes Zawadzki - som endte på en 8. plads forrige år - forbliver svær at forudsige; hun startede sæsonen med en sejr ved U.S. Int'l FS Classic og dernæst blev det en katastrofal sidsteplads ved Japan Open. Hun fik dog løbet to solide programmer ved Rostelecom Cup, hvor hun tog bronze.

Landsmand Mirai Nagasu virker mere fokuseret og stærk denne sæson, og indtil videre denne sæson er det blevet til bronze ved Finlandia Trophy og en 4. plads ved Cup of China. Nagasu skal dog undgå for mange underrotationer for at ende på podiet.

Elene Gedevanishvili overraskede alle med at vinde det korte program ved Skate Canada, men en mindre nedsmeltning i det lange program trak hende ned til en 5. plads. Den samme historie gælder for Ksenia Makarova, som så ofte leverede et stærkt kort program, men derefter bombede det lange til en samlet 6. plads. Begge damer for brug for at levere i det lange program, hvis de vil placere i den øvre halvdel.

Kinesiske Zijun Li overraskede med teknisk stærke programmer ved Cup of China, omend hun havde to fald i det lange program. Hun endte på en 5. plads.

Den sidste japaner er Haruka Imai, som tog bronze ved Nebelhorn Trophy og en 5. plads ved Skate America.

Sofia Biryukova virkede helt ude af springform, da hun efter to meget skuffende programmer endte på en 9. plads ved Cup of China.

Mine forudsigelser
1. Akiko Suzuki JPN
2. Mao Asada JPN
3. Mirai Nagasu USA
4. Agnes Zawadzki USA
5. Zijun Li CHN
6. Haruka Imai JPN
7. Elene Gedevanishvili GEO
8. Ksenia Makarova RUS
9. Sofia Biryukova RUS

Se flere detaljer her.

NHK Trophy 2012 forudsigelser - Herrer

Yuzuru Hanyu udfører en piruette ved Skate America 2012, hvor han tog sølv.

Herrernes felt er meget dybt med tre stærke kandidater til titlen.

Den regerende NHK Trophy mester er Daisuke Takahashi, som derudover tog sølv ved forrige VM. Takahashi startede sæsonen stærkt med en sejr ved Japan Open, men han overraskede negativt ved Cup of China, hvor han efter to fejlfyldte programmer måtte nøjes med sølv. Mange andre japanske herrer har klaret sig godt ved GP'erne, så Takahashi får brug for at løbe to stærke programmer, hvis han vil forblive Japans #1.

Unge Yuzuru Hanyu tog bronze ved forrige VM, men han deltager alligevel sammen med  førsteseed Takahashi ved konkurrencen; formentlig fordi konkurrencen bliver afholdt i hans hjemby Sendai, som blev hård ramt af jordskælvet og tsunamien i 2011. Sæsonen begyndte stærkt med en sejr ved Finlandia Trophy, og ved Skate America fik han slået verdensrekorden for det korte program. Tre fald i det lange program trak ham ned til sølv, så han behøver ikke at være perfekt for at snuppe medalje.

Hanyu's træningskammerat Javier Fernandez tog bronze efter ham ved Finlandia Trophy, men ved Skate America var rækkefølgen anderledes: Fernandez slog Hanyu ved at tage guldet. Fernandez har også de stærke spring, men det vil muligvis blive sværere for ham at slå de japanske herrer på hjemmebane.

Sergei Voronov overraskede med bronze ved Cup of China, men hans svagere programkomponenter sammenlagt med et stærkere felt vil gør det svært for ham at gentage bedriften.

Amerikanske Ross Miner er den regerende NHK Trophy bronzevinder, og han startede sæsonen med en 5. plads ved Skate Canada. Hans triple spring er normalt solide, men en ustabil quad gør det svært for ham at nå toppen.

Landsmand Richard Dornbush startede sæsonen solidt med bronze ved Finlandia Trophy, hvor han opnåede det højeste tekniske score i det lange program. En del dumme springfejl ved Rostelecom Cup hensatte ham dog på en skuffende 6. plads.

Adam Rippon tog en 4. plads ved Cup of China, men hans score var lavere end ovenstående landsmænd ved deres GP'er. Hans tekniske problemer med triple axel og quad vil formentlig forhindre ham i at placere højt.

De to canadiske herrer har ikke haft en super start på sæsonen. Kevin Reynolds tog en 4. plads ved Ondrej Nepela Trophy og en 5. plads ved Cup of China, mens Andrei Rogozine tog en 9. plads ved Nebelhorn Trophy.

Den sidste japanske herre Daisuke Murakami gjorde sin sæsonstart med sølv ved Ondrej Nepela Trophy.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Daisuke Takahashi JPN
3. Javier Fernandez ESP
4. Ross Miner USA
5. Richard Dornbush USA
6. Sergei Voronov RUS
7. Daisuke Murakami JPN
8. Adam Rippon USA
9. Kevin Reynolds CAN
10. Andrei Rogozine CAN

Se flere detaljer her.