torsdag den 11. december 2014

GPF 2014 videoer - Damer SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten af damernes korte programmer her.

Elizaveta Tuktamysheva (RUS)
SP: 67.52 (#1). Musik: "Bolero" af Maurice Ravel


Julia Lipnitskaia (RUS)
SP: 66.24 (#2). Musik: "Megapolis" af Bel Suono


Elena Radionova (RUS)
SP: 63.89 (#3). Musik: "De mi vera te fuistes (Seguiriyas)" af Pepe Romero; "Ain't It Funny" af Jennifer Lopez


Tuktamysheva tager lille føring ved GPF 2014

Tuktamysheva udfører sin kombinationspiruette i det korte program (foto: Reuters).

Der var også russisk dominans hos seniorerne i damernes korte programmer ved Grand Prix Finalen 2014/15, omend fremførelserne i sig selv var en blandet pose.

Elizaveta Tuktamysheva lagde solidt ud med en triple tåloop-triple tåloop med 'tano, men hun havde en vending ud af sin triple lutz. Resten af programmet var fint med 'tano double axel og tre level 4 elementer. En score på 67.09 point giver hende en foreløbig 1. plads.

Landsmand Julia Lipnitskaia havde umiddelbart dagens program med stærke tekniske elementer, som triple lutz-triple tåloop og triple flip. Hun mistede dog en del basisværdi pga. udvendigt skær på flippen og manglede basisposition på kombinationspiruetten. En score på 66.24 point så ud til at skuffe hende, men hun er stadig guldrækkevidde med 66.24 point og en 2. plads.

Også Elena Radionova lagde ud med en fin triple lutz-triple tåloop, men hendes normale pålidelighed forlod hende på solospringet, da hun overraskende faldt på triple loop - hun solgte dog stadig sit program. Hun er på en 3. plads med 63.89 point.

Igen havde Anna Pogorilaya problemer med sin triple-triple, da hun var forlæns på triple lutz og derfor ikke tilføjede det andet spring. Hun improviserede med triple loop-triple tåloop (<), som hun dog faldt på. En bedrøvet Pogorilaya kunne stadig score 61.34 point, hvilket sætter hende på en 4. plads.

Dagens reneste program kom fra Rika Hongo, som bl.a. landede en fin triple tåloop-triple tåloop og triple flip. Lavere programkomponenter trak hende ned, men hun scorede stadig et nyt personligt bedste på 61.10 point, hvilket betød en 5. plads.

Hun faldt ikke, men Ashley Wagner havde en del tekniske problemer med step-out på triple flip (i planlagt triple tåloop kombination) samt en usikker triple loop, som hun dog fik tilføjet double tåloop til. Hun er på en 6. plads, men ikke langt fra podiet.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Elizaveta TUKTAMYSHEVA

RUS
67.521
2Julia LIPNITSKAIA

RUS
66.242
3Elena RADIONOVA

RUS
63.893
4Anna POGORILAYA

RUS
61.344
5Rika HONGO

JPN
61.105
6Ashley WAGNER

USA
60.246

Se flere detaljer her.

GPF 2014 videoer - Parløb SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten af parløbernes korte programmer her.

Meagan Duhamel / Eric Radford (CAN)
SP: 74.50 (#1). Musik: "Un peu plus haut" af Ginette Reno


Ksenia Stolbova / Fedor Klimov (RUS)
SP: 72.33 (#2). Musik: Crouching Tiger, Hidden Dragon (soundtrack) af Tan Dun; House of Flying Daggers (soundtrack)


Wenjing Sui / Cong Han (CHN)
SP: 66.66 (#3). Musik: "Stray Cat Strut" af Brian Setzer


Teknisk sublime Duhamel/Radford vinder kort program ved GPF 2014

Duhamel/Radford udfører kast triple flip i det korte program (foto: Getty).

Seniorkonkurrencen ved Grand Prix Final 2014/15 begyndte med parløbernes korte programmer, hvor vi fik nogle gode fremførelser fra toppen.

Teknikken var i orden hos Meagan Duhamel og Eric Radford, som leverede et rent program med triple twist, side-om-side triple lutzer og kast triple flip. Høje levels og programkomponenter betød en sæsons bedste score på 74.50 point, hvilket giver dem føringen.

Forskellen kom på springene, da Ksenia Stolbova og Fedor Klimov også leverede et rent program med de samme elementer undtagen side-om-side springene, som her var triple tåloops. Russerne er stadig i guldrækkevidde med et sæsons bedste på 72.33 point og en tilhøende 2. plads.

Wenjing Sui og Cong Han havde én fejl, da hun havde hånd på side-om-side triple tåloop, men både kast triple flip og triple twist var af høj kvalitet. De opnåede desuden level 4 på alle elementer. De er på en solid 3. plads med 66.66 point.

Landsmænd Xiaoyu Yu og Yang Jin leverede et rent program med side-om-side triple tåloop, triple twist og kast triple loop, men de fik lidt lavere levels. De opnåede stadig et nyt personligt bedste på 62.71 point, hvilket giver dem en 4. plads.

Det var en dårlig start for Cheng Peng og Hao Zhang, da hun havde et hårdt fald på side-om-side triple tåloops. De kom dog godt igen og landede både triple twist og kast triple loop i fin kvalitet. De er på en tæt 5. plads.

Dagens skuffelse kom fra Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov. Hun faldt på både triple tåloop og kast triple loop, og dødsspiralen var lidt usikker. De er på en fjern 6. plads.

Stilling efter kort program
Pl.NameNationPointsSPFS
1Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD

CAN
74.501
2Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV

RUS
72.332
3Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
66.663
4Xiaoyu YU / Yang JIN

CHN
62.714
5Cheng PENG / Hao ZHANG

CHN
62.465
6Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV

RUS
55.976

Se flere detaljer her.

Tæt stilling efter parløbernes korte program ved JGPF 2014

Seguin og Bilodeau udfører deres triple twist i det korte program (foto: Getty).

Dag 1 af Junior Grand Prix Finalen 2014/15 sluttede med parløbernes korte programmer, hvor top 3 er adskilt af kun 1.41 point.

Favoritter Julianne Seguin og Charlie Bilodeau leverede et rent program med triple twist, side-om-side 'tano double lutzer og kast triple loop. De opnåede level 4 på alle elementer, og de blev belønnet med et nyt personligt bedste på 59.22 point, hvilket giver dem en snæver føring.

Lina Fedorova og Maxim Miroshkin lagde ud med en enorm triple twist, og resten af deres program var også rent med lutter level 4. Selvom hun havde indvendigt skær på double lutz, opnåede duoen dagens bedste tekniske score, og et nyt personligt bedste på 59.04 point giver dem en tæt 2. plads.

Landsmænd Maria Vigalova og Egor Zakroev fik også udført en stor triple twist, men de måtte kæmpe lidt for double lutzerne - hun var også lidt forover på kast triple loop. Resten af programmet var fint, og de er på en 3. plads med 57.41 point.

Podiet er nok sikret, da de resterende par er langt bagud. Daria Beklemisheva og Maxim Bobrova havde adskillige lidt sløsede elementer, mens Kamilla Gainetdinova og Sergei Alexeev "kun" havde double twist, og hun faldt på kast triple loop. De to par er på en 4.- og 5. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Julianne SEGUIN / Charlie BILODEAU

CAN
59.221
2Lina FEDOROVA / Maxim MIROSHKIN

RUS
59.042
3Maria VIGALOVA / Egor ZAKROEV

RUS
57.413
4Daria BEKLEMISHEVA / Maxim BOBROV

RUS
48.614
5Kamilla GAINETDINOVA / Sergei ALEXEEV

RUS
46.595
6Chelsea LIU / Brian JOHNSON

USA
39.056

Se flere detaljer her.

Yamamoto overrasker med føring hos herrerne ved JGPF 2014

Yamamoto udfører sin kombinationspiruette i sit korte program ved JGPF 2014 (foto: Getty)

Der var en del gode korte programmer fra herrernes ved Junior Grand Prix Final 2014/15, hvor kun 0.93 point adskiller top 3.

Japanske Sota Yamamoto overraskede de fleste med et stærkt program, hvor han fik landet sin første triple axel i international konkurrence. Både triple flip-triple tåloop og triple lutz i anden halvdel var rene, og med solid præsentation og piruetter tager han en uventet føring med 76.14 point.

Den regerende mester Boyang Jin leverede et rent program med samme spring, men kvaliteten af piruetter var lidt lavere. Shoma Uno havde en vending ud af triple axel, men landede ellers de samme spring rent. Stærk præsentation og lutter level 4 elementer hjalp hans tekniske score. De er på en tæt 2.- og 3. plads, også med personlige bedste nye scores.

Alexander Petrov lagde stærkt ud med både triple axel og triple flip-triple tåloop, men han havde et hårdt fald på triple lutz. Han har stadig en medaljechance med sin 4. plads.

Både June Hyoung Lee og Roman Sadovsky havde fejl på alle tre springelementer deriblandt fald på triple axel, og de er nu på en fjern 5.- og 6. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Sota YAMAMOTO

JPN
76.141
2Boyang JIN

CHN
75.302
3Shoma UNO

JPN
75.213
4Alexander PETROV

RUS
70.074
5June Hyoung LEE

KOR
57.425
6Roman SADOVSKY

CAN
56.986

Se flere detaljer her.

Yanovskaya/Mozgov tager behagelig føring hos isdanserne ved JGPF 2014


Isdansernes korte danse ved Junior Grand Prix Final 2014/15 var en smule mere undervældende med en del store fejl og uskarpe trin, og det tekniske panel slog hårdt ned.

Storfavoritter Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov løb en solid dans til samba uden øjensynlige fejl, omend to trinsekvenser kun modtog level 2. De er nu på en 1. plads med en stor - nok uoverkommelig - føring.

Sølv og bronze er mere åben. Landsmænd Alla Loboda og Pavel Drozd var ikke helt skarpe, men de undgik større fejl, og med fejl fra de andre par kunne de tage en foreløbig 2. plads. Endnu et russisk par er i top 3 med Betina Popova og Yuri Vlasenko. Deres twizzles var langt fra hinanden, og to trin modtog kun level 1.

Begge canadiske par skuffede. Hos Mackenzie Bent og Garrett Mackeen kiksede han begge sæt på twizzles, som så kun modtog level 1. Madeline Edwards og Zhao Kai Pang havde mangle trinfejl, og begge silver samba modtog kun level 1. De to par er på en 4.- og 5. plads.

Stilling efter kort dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Anna YANOVSKAYA / Sergey MOZGOV

RUS
59.121
2Alla LOBODA / Pavel DROZD

RUS
53.722
3Betina POPOVA / Yuri VLASENKO

RUS
50.523
4Mackenzie BENT / Garrett MACKEEN

CAN
49.284
5Madeline EDWARDS / Zhao Kai PANG

CAN
47.605
6Daria MOROZOVA / Mikhail ZHIRNOV

RUS
46.996

Se flere detaljer her.

Medvedeva tager føring ved JGPF 2014 i stærkt felt

Medvedeva udfører en haircutter-position i sin himmelpiruette (foto: Getty).

Junior damerne startede Junior Grand Prix Finalen 2014 af med deres korte programmer, og niveauet var sat særdeles højt med seks triple-triple kombinationer og fem rene programmer.

Den regerende bronzevinder Evgenia Medvedeva leverede et rent program med skarpe piruetter og trin, der modtog lutter level 4. Springene - double axel, triple flip-triple tåloop og triple lutz - blev alle udført i anden halvdel for 10% bonus og med 'tano-variation. Et nyt personligt på 67.09 point er en juniorrekord og giver hende føringen.

Træningsmakker Serafima Sakhanovich udførte også samme spring i anden halvdel og med tre 'tanoer. Hun modtog dagens bedste programkomponenter, men hun tabte lidt på den tekniske score, da hun var forover på triple lutz og "kun" fik level 3 på trin og springpiruette. Dette betyder en tæt 2. plads med 66.05 point.

Lidt længere bagud har vi Yuka Nagai, som leverede et rent og finpudset program med bl.a. triple tåloop-triple tåloop og triple lutz. Den regerende mester Maria Sotskova løb også rent, her med en triple flip-triple tåloop, men kvaliteten var en smule lavere. De er på en tæt 3.- og 4. plads med personligt nye bedste scores.

Wakaba Higuchi havde masser af fart i sit løb og løb umiddelbart uden fejl, men udvendigt skær på hendes flip i kombination med triple tåloop kostede hende 30% på flippen. Hun er på en 5. plads med et nyt personligt bedste.

På en fjern 6. plads har vi Miyu Nakashio. Hun havde en vending mellem sine to triple tåloops, og der var indvendigt skært på lutzen.

Stilling efter kort program
Pl.NameNationPointsSPFS
1Evgenia MEDVEDEVA

RUS
67.091
2Serafima SAKHANOVICH

RUS
66.052
3Yuka NAGAI

JPN
62.993
4Maria SOTSKOVA

RUS
62.284
5Wakaba HIGUCHI

JPN
60.375
6Miyu NAKASHIO

JPN
51.746

Se flere detaljer her.

Grand Prix Final 2014 forudsigelser - Herrer

Hanyu, Fernandez, Kovtun og Machida er blandt medaljekandidaterne ved GPF 2014.

Ved Grand Prix Finalen 2014 er herrernes konkurrence den mest uforudsigelige, da alle deltagerne har haft mindst én dårlig fremførelse denne sæson; en vilkårlig rækkefølge ville nok være lige så godt som mit gæt!

På hjemmebane har vi Javier Fernandez, som nok vil opleve en del pres for at tage titlen. Han lagde sæsonen lidt usikkert ud med sølv ved Skate Canada, men der var store forbedringer at spore ved Rostelecom Cup, hvor han tog guld. Hans svære springlayout gør hans scoringspotentiale højt, men han har en tendens til noget rodede landinger.

Lidt omvendt havde Tatsuki Machida en stærk sæsonstart med GP-guld, men adskillige fejl betød sølv ved den næste. Den japanske herre har stærk præsentation og teknisk indhold, men Finalen har historisk set ikke været en god konkurrence for ham på trods af, at han ellers plejer at være pålidelig.

Lidt overraskende er Maxim Kovtun den eneste herre i feltet, som har vundet begge sine GP'er; han gjorde det dog med sløsede programmer, og han gavnede virkeligt af de andre herrers fejl, da hans samlede score kun er den femtehøjeste i feltet. Det kan dog ikke udelukkes, at det kan ske igen, men chancen er nok mindre i dette felt.

Den regerende mester Yuzuru Hanyu har været lidt heldig med at kvalificere sig til Finalen på trods, at ingen af hans fremførelser ved GP'erne kunne kendetegnes som nogenlunde succesfulde. Han har nok det største scoringspotentiale i feltet, men om han kan løbe solidt er et stort spørgsmålstegn.

Russiske Sergei Voronov havde været ganske stabil denne sæson med to GP-sølvmedaljer. Det er især hans solide quad tåloop-triple tåloop, som har hjulpet ham. Præsentationen er lidt i den svagere ende, men med et par fejl fra favoritter (meget muligt) kan han måske overraske med en medalje.

Den tredje japaner i feltet er Takahito Mura. Han begyndte sæsonen stærkt med en GP-sejr i Canada, men bukkede lidt under for presset i Japan, hvor det blev til bronze. Han skal lande de store spring, da han også mangler lidt finesse i sit løb.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Tatsuki Machida JPN
3. Maxim Kovtun RUS
4. Yuzuru Hanyu JPN
5. Sergei Voronov RUS
6. Takahito Mura

Se flere detaljer her.