lørdag den 16. juni 2012

Update om ISU Kongressen

Den 54. ISU kongres er lige overstået i Kuala Lumpur, og der har som sædvanligt været en del forslag til afstemning. Flere detaljer vil komme senere på deres hjemmeside, men her er overskrifterne på de største vedtagne ændringer vi vil se i kunstskøjteløb:

Minimumsalder
Minimumsalderen er blevet gjort ens for ALLE seniorkonkurrencer - den er nu 15 år (før kunne 14-årige deltage i Grand Prix'erne og senior B). Denne regel vil første indtræde efter Vinter OL 2014, altså i sæson 2014/15. Der er også kommet mindre ændringer for alderskravene i junior og novice.

Ekstra level
Der er indført en ekstra level - base level - således at man kan opnå level 0 til 4 for et element, alt efter hvor mange features man har fået kredit for.

Vokal
Udover isdans vil det nu også være tilladt at benytte musik med vokaler i singles og parløb. Dette er muligt fra sæson 2014/15.

Kvalifikation
Kvalifikationsrunderne ved ISU mesterskaberne er igen blevet fjernet. Ligesom ved ISU mesterskaberne vil kun top 16 i parløb og top 20 i isdans gå videre til det lange program/fridansen ved Vinter OL.

Kilde: isu.org

Shen og Zhao trækker sig fra scenen

Shen og Zhao har dedikeret de to forrige sæsoner på isshows. (Foto: Getty Images)

De olympiske mestre i parløb Xue Shen og Hongbo Zhao annoncerede i mandags i forbindelse med isshowet "Artistry On Ice", at de endegyldigt trækker sig fra isen. Parret trak sig fra konkurrencer efter deres guldsejr ved Vinter OL 2012, men de har sidenhen været aktive i diverse isshows - dette er nu også fortid.

Nu vil ægteparret i stedet fokusere på at træne og promovere kinesisk kunstskøjteløb og formentlig starte en familie. 33-årige Shen og 38-årige Zhao er med deres 3 VM-titler og 3 OL-medaljer (2 bronze, 1 guld) Kinas hidtil mest succesfulde kunstskøjteløbere.

Kilde: CRI