tirsdag den 17. november 2009

Battle of the Blades

Ishockeyspiller Craig Simpson og kunstskøjteløber Jamie Salé udfører en flyversekvens i deres rutine. (Foto: www.cbc.ca)

For nyligt var der endelige en person, der fik den smarte íde at forene Canadas to mest populære sportsgrene: ishockey og kunstskøjteløb.

Resultat blev reality-programmet "Battle of the Blades", hvor ishockeyspillere danner par med (kvindelige) kunstskøjteløbere. Hver uge skal parrene udføre en ny rutine, hvorefter de bliver bedømt af tre dommere. Dert er dog kun tv-seerne der bestemmer, hvem der bliver sendt ud.

"Battle of the Blades" blev en bragende succes i Canada. Billetter til showet kostede kun 5 dollars, så alle havde råd til dem, men de blev oftest udsolgt med det samme, hvorefter de blev sat til salg for hele 145 dollars på canadiske og amerikanske hjemmesider. Ved premieren af showet så hele 2 millioner canadier med på tv, hvilket er det andenhøjeste for en tv-premiere i Canada nogensinde.

Og nej, "Varm på is" ligner det slet ikke, nok fordi begge personer faktisk kan finde ud af at stå på skøjter. Og deltagerne tæller canadiske kunstskøjteløbslegender som Jamie Salé, Shae-Lynn Bourne, Marie-France Dubreuil mm. samt kendte canadiske ishockeyspillere (dem har jeg personligt ikke hørt noget om, men følger heller ikke ishockey). Showet har 4 gange verdensmester i kunstskøjteløb Kurt Browning som vært, samt 2 gange olympisk mester og tv-kommentator Dick Button og anerkendte kunstskøjteløbskoreograf Sandra Bezic som dommere. Og de kan få regerende verdensmester Yuna Kim til at gæsteoptræde!

Sidste afsnit har lige rullet for skærmen, og det var Jamie Salé og Craig Simpson der løb med sejren samt 100.000 dollars til et godtgørende formål. Se deres sidste rutine her:

Se Yuna Kims gæsteoptræden (og læg mærke til Stephane Lambiel, der sidder blandt publikum. Til højre for Kurt Browning, da han interviewer Kims træner Brian Orser):

Andrei Lutai anholdt for biltyveri og spirituskørsel

Andrei Lutai skøjter sit lange program ved VM 2009, hvor han endte på en 10. plads. (Foto: daylife)

Hvad er det lige med kunstskøjteløbere og spirituskørsel?!

Den 23-årige russiske skøjteløber Andrei Lutai, der endte på en 10. plads ved sidste uges Skate America, blev ifølge denne artikel fuld søndag aften og endte med at stjæle en bil i Lake Placid!

Han skulle angiveligt have stjålet en bil, der stod parkeret på fortovet ved dets bilværksted (nøglerne sad i bilen). Nogle ansatte ved bilværkstedet overværede biltyveriet og tilkaldte straks politiet, mens en anden medarbejder fulgte efter ham i en bil. Fem minutter senere trak politiet Lutai til siden, og han blev blandt andet arresteret for biltyveri og spirituskørsel. Han sidder pt. i arresten i Essex County Jail, og kautionen er på hele 100.000 dollars.

Lutais advokat Brian Barrett forventer dog, at sagen hurtig vil løses, idet der er modstridende beretninger fra vidnerne om, hvorvidt det var Lutai, der stjal bilen og var bag rattet. Han siger ligeledes, at bilen allerede holdt til siden, da politiet dukkede op.

Andrei Lutai skal i byretten nu på onsdag kl. 19.