tirsdag den 6. september 2011

Haruka Imais nye korte program

Japanske Haruka Imai har (ifølge nogle kilder) haft brækket et ben i løbet af sommeren, men hun ser ud til at have helet fint, for hun debuterede for nyligt sit korte program til "A Song Without Words" af Felix Mendelssohn og leverede springene fint:

Hendes lange program er ifølge Wiki til et moderne arrangement af My Fair Lady. Hun skal deltage i Grand Prix'erne Skate America og Rostelecom Cup.

JGP Brisbane 2011

Sæsonens anden Junior Grand Prix, JGP Brisbane, finder sted Down Under i Brisbane, Australien. Konkurrencen finder sted fra den  7. til 10. september, og der vil blive konkurreret i dame- og herre singles samt isdans.

Junior Herrer
Favoritten er nok den regerende Junior VM sølvmedaljetager, Keiji Tanaka. Hans eneste JGP-medalje tæller en bronze fra forrige sæson. Fra USA har vi deres nationale juniormester Jason Brown, som endte på en 7. plads ved forrige Junior VM. Hold også øje med canadiske Liam Firus, som vandt bronze ved JGP J. Curry Memorial 2010, og sydkoreanske Dong-Won Lee som lige har vundet juniorguld ved New Zealand Winter Games.

Junior Damer
Igen er damernes konkurrence fyldt med de største navne. USA sender deres nationale juniormester Courtney Hicks, som endte på en 6. plads ved forrige Junior VM, og Vanessa Lam, som vandt forrige sæsons JGP Ostrava. Fra Japan har vi Risa Shoji, som forrige sæson kvalificerede sig til Finalen og endte på en 5. plads ved Junior VM. Koreanske Hae-Jin Kim har allerede gjort sig bemærket denne sæson med sejre ved New Zealand Winter Games og Asian Figure Skating Trophy. Rusland sender to JGP-debutanter: Alexandra Deeva og Polina Korobeynikova. Danmark sender Anita Madsen, hvis hidtil bedste placering ved en JGP er en 14. plads.

Junior Isdans
Feltet tæller kun 9 par (halvdelen ift. JGP Volvo Cup), så konkurrencen er ikke så stejl. Canada sender deres nationale juniormestre Nicole Orford og Thomas Williams, som endte på en 8. plads ved forrige Junior VM. De tog også bronze ved JGP J. Curry Memorial 2010. Amerikanske Laura Bonacorsi og Travis Mager, der endte på en 11. plads ved Junior VM 2011, har to JGP-bronzemedaljer på resumeet. Rusland sender Valeria Zenkova og Valerie Sinitsin. Parret har en JGP-bronzemedalje fra 2008, mens deres placeringer forrige sæson var en 6.- og 4. plads.

07:00-10:15 - Herrer: langt program

Lad os håbe, at ISU uploader programmerne på Youtube med 5-10 minutters forsinkelse, som de gjorde forrige uge.