tirsdag den 1. oktober 2013

JGP Czech Skate 2013

Sæsonens sjette Junior Grand Prix er JGP Czech Skate, som finder sted den 2.-6. oktober i Ostrava, Tjekkiet. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på junior niveau. Her er navnene, du skal holde øje med:

Junior Herrer
Småfavorit er nok JGP Kosice vinder Keiji Tanaka, som dog havde et par problemer i sit lange program. Han er den mest erfarne herre i feltet med fem JGP-medaljer på resuméet.

Alexander Petrov tog sølv ved JGP Baltic Cup og faktisk med en lidt højere samlet score end Tanakas ved Kosice, så chancen for guld er god. Landsmand Moris Kvitelashvili, som tog en 4. plads ved JGP Kosice, deltager også.

Underdog er Daniel Samohin, der tog bronze ved JGP Mexico Cup. Ulig ovenstående tre herrer har han endnu ikke triple axelen, så det bliver svært for ham at blande sig medaljerækken.

Junior Damer
Rusland sender Alexandra Proklova og Maria Sotskova, som begge tog sølv ved deres første JGP. Begge piger forsøger de svære spring, og begge håber på en top 2 placering for at sikre sig en tur til Finalen.

Riona Kato tog bronze ved JGP Kosice med solide fremførelse. Landsmand Kaori Sakamoto, som startede sæsonen med juniorguld ved Asian FS Trophy, gør sin JGP-debut.

Angela Wang tog sølv ved JGP Baltic Cup. Hun havde dog lidt held med et svagt felt, da hun faldt tre gange i det lange program. Sydkoreanske Hae Jin Kim har også medaljepotentiale, omend hun skuffede med en 10. plads ved JGP Kosice.

Junior Parløb
Rusland er igen favoritter. Lina Fedorova og Nikolai Miroshkin tog sølv ved JGP Kosice efter nogle problemer med side-om-side springene i det lange program.

Landsmænd Kamilla Gainetdinova og Ivan Bich tog guld ved forrige uges JGP Minsk. Deres score var lavere end Fedorova/Miroshkin's ved Kosice, men de fik også et løft kendt ugyldigt.

Bronze er mere åben, da Seguin/Bilodeau, Chernivskaia/Souza-Kordyeru og Liu/Perini alle scorede mellem 127 og 129 point ved deres første JGP.

Junior Isdans
Guld er en kamp mellem tre par. Det ene er Madeline Edwards og Zhao Kai Pang, som tog sølv ved JGP Mexico Cup. Det andet er Rachel Parsons og Michael Parsons, som snuppede sølvet ved JGP Kosice.

Det tredje er Sofia Evdokimova og Egor Bazin, som tog sølv ved JGP Minsk. For de tre par vil en top 2 placering give dem en plads i Finalen, mens bronze kun muligvis vil gøre det.

Se det på TV eller internet?
Alle programmer vil med få minutters forsinkelse blive uploadet på youtube-kanalen ISU Junior Grand Prix.

Se flere detaljer her.

Ondrej Nepela Trophy 2013 (tidsplan + live stream)

Vi har en travl uge i vente med hele fire konkurrencer (1 JGP, 2 Senior B'er og 1 Pro-Am). Den ene af disse konkurrencer er senior B konkurrencen Ondrej Nepela Trophy, som vil blive afholdt for den 21. gang. Den finder sted den 2.-5. oktober i Bratislava, Slovakiet.

Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau. Her er de største navne:

Herrer
Tomas Verner gør sin sæsondebut efter endnu en skuffende sæson (21. plads ved VM). Han er den regerende bronzevinder ved denne konkurrence.

Takahito Mura har til gengæld haft sin bedste sæson med en tur til VM, hvor det blev en solid 8. plads. Tyske Peter Liebers har også haft karrierens bedste sæson med bl.a. en 11. plads ved VM.

Amerikanske Ross Miner havde en lidt svingende sæson; den gik godt fra start, men ved VM blev det kun til en 14. plads.

Justus Strid, repræsenterende Danmark, vil også deltage. Han endte på en 13. plads ved Nebelhorn Trophy.

Damer
Tyskland sender Sarah Hecken, som startede sæsonen med sølv ved Lombardia Trophy, og Nathalie Weinzierl, som endte på en 8. plads ved Nebelhorn Trophy.

Haruka Imai vandt denne titel tilbage i 2010. Selvom hun kan være upålidelig med springene, burde hun i dette felt kunne klare en podieplads.

Russiske Nikol Gosviani kom ud fra ingenting forrige sæson og tog en solid 6. plads ved EM. Svenske Viktoria Helgesson slog hende med én plads, da hun tog en 5. plads.

Natalia Popova overraskede en smule ved VM, hvor hun endte på en 15. plads og kvalificerede Ukraine en plads til Vinter OL.

Amerikanske Christina Gao havde en solid sæson, hvor hun bl.a. kvalificerede sig til Grand Prix Finalen. Der har dog gået rygter om skade, da hun ikke forsøgte flip eller lutz ved en sommerkonkurrence.

Danske Anita Madsen, som endte på en 25. plads ved Nebelhorn Trophy, er også på deltagerlisten.

Parløb
Anastasia Martyusheva og Alexei Rogonov havde problemer i det korte program ved Lombardia Trophy, men de formåede stadig at tage sølv.

USA sender en stor delegation. Først har vi de regerende juniorverdensmestre Haven Denney og Brandon Frazier, som gør deres seniordebut.

Gretchen Donlan og Andrew Speroff mangler stadig pålidelighed på side-om-side springene, men i dette felt har de chance for en podieplads.

Alexa Scimeca og Chris Knierim havde en stærk debutsæson, hvor de kvalificerede sig til VM, hvor det blev en solid 9. plads. Han er dog blevet opereret i anklen i off-sæsonen.

Isdans
Favoritter er uden tvivl italienske Anna Cappellini og Luca Lanotte, som forrige sæson tog EM-bronze og en 4. plads ved VM.*Update: parret har trukket sig pga. en mindre nakkeskade (ham).

Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi har også haft en solid sæson med en top 10 placering ved VM. Parret har vundet denne konkurrence to gange før.

Penny Coomes og Nicholas Buckland overraskede med en 5. plads ved EM, omend et par fejl ved VM henlagde dem til en 13. plads.

To gange Junior VM bronzevindere Alexandra Aldridge og Daniel Eaton gør deres seniordebut. Russiske Ekaterina Pushkash og Jonathan Guerreiro er tidligere Junior VM sølvvindere (2011), men de mangler stadig at imponere på seniorniveau.