tirsdag den 1. oktober 2013

Ondrej Nepela Trophy 2013 (tidsplan + live stream)

Vi har en travl uge i vente med hele fire konkurrencer (1 JGP, 2 Senior B'er og 1 Pro-Am). Den ene af disse konkurrencer er senior B konkurrencen Ondrej Nepela Trophy, som vil blive afholdt for den 21. gang. Den finder sted den 2.-5. oktober i Bratislava, Slovakiet.

Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau. Her er de største navne:

Herrer
Tomas Verner gør sin sæsondebut efter endnu en skuffende sæson (21. plads ved VM). Han er den regerende bronzevinder ved denne konkurrence.

Takahito Mura har til gengæld haft sin bedste sæson med en tur til VM, hvor det blev en solid 8. plads. Tyske Peter Liebers har også haft karrierens bedste sæson med bl.a. en 11. plads ved VM.

Amerikanske Ross Miner havde en lidt svingende sæson; den gik godt fra start, men ved VM blev det kun til en 14. plads.

Justus Strid, repræsenterende Danmark, vil også deltage. Han endte på en 13. plads ved Nebelhorn Trophy.

Damer
Tyskland sender Sarah Hecken, som startede sæsonen med sølv ved Lombardia Trophy, og Nathalie Weinzierl, som endte på en 8. plads ved Nebelhorn Trophy.

Haruka Imai vandt denne titel tilbage i 2010. Selvom hun kan være upålidelig med springene, burde hun i dette felt kunne klare en podieplads.

Russiske Nikol Gosviani kom ud fra ingenting forrige sæson og tog en solid 6. plads ved EM. Svenske Viktoria Helgesson slog hende med én plads, da hun tog en 5. plads.

Natalia Popova overraskede en smule ved VM, hvor hun endte på en 15. plads og kvalificerede Ukraine en plads til Vinter OL.

Amerikanske Christina Gao havde en solid sæson, hvor hun bl.a. kvalificerede sig til Grand Prix Finalen. Der har dog gået rygter om skade, da hun ikke forsøgte flip eller lutz ved en sommerkonkurrence.

Danske Anita Madsen, som endte på en 25. plads ved Nebelhorn Trophy, er også på deltagerlisten.

Parløb
Anastasia Martyusheva og Alexei Rogonov havde problemer i det korte program ved Lombardia Trophy, men de formåede stadig at tage sølv.

USA sender en stor delegation. Først har vi de regerende juniorverdensmestre Haven Denney og Brandon Frazier, som gør deres seniordebut.

Gretchen Donlan og Andrew Speroff mangler stadig pålidelighed på side-om-side springene, men i dette felt har de chance for en podieplads.

Alexa Scimeca og Chris Knierim havde en stærk debutsæson, hvor de kvalificerede sig til VM, hvor det blev en solid 9. plads. Han er dog blevet opereret i anklen i off-sæsonen.

Isdans
Favoritter er uden tvivl italienske Anna Cappellini og Luca Lanotte, som forrige sæson tog EM-bronze og en 4. plads ved VM.*Update: parret har trukket sig pga. en mindre nakkeskade (ham).

Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi har også haft en solid sæson med en top 10 placering ved VM. Parret har vundet denne konkurrence to gange før.

Penny Coomes og Nicholas Buckland overraskede med en 5. plads ved EM, omend et par fejl ved VM henlagde dem til en 13. plads.

To gange Junior VM bronzevindere Alexandra Aldridge og Daniel Eaton gør deres seniordebut. Russiske Ekaterina Pushkash og Jonathan Guerreiro er tidligere Junior VM sølvvindere (2011), men de mangler stadig at imponere på seniorniveau.

Tidsplan

Torsdag den 3. oktober
13:30 - Damer: kort program
17:45 - Herrer: kort program
21:00 - Parløb: kort program

Fredag den 4. oktober
14:00 - Isdans: kort dans
16:00 - Parløb: langt program
17:30 - Damer: langt program

Lørdag den 5. oktober
13:30 - Isdans: fridans
16:00 - Herrer: langt program

Se det på TV eller internet?
Konkurrencen vil blive streamet livelive.huste.tv

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: