tirsdag den 16. februar 2016

Four Continents 2016 forudsigelser - Damer

Miyahara, Gold, Hongo og Li er blandt medaljekandidaterne hos damerne.

Vi har 1-2 topløbere fra hver af de store nationer, som ikke deltager ved Four Continents 2016 hos damerne. Det ændrer dog ikke på det faktum, at vi har et ret åbent (læs: uforudsigeligt) felt i top 10.

Den regerende sølvvinder Satoko Miyahara er nok en lille favorit grundet hendes store stabilitet gennem hele sin karriere; bare denne sæson er det blevet til hendes første GP-sejr, sølv ved Finalen og et forsvar af den japanske titel. Selvfølgelig har hun ikke de største spring, men hun har sværheden og pålideligheden, som kræver at rivalerne skal undgå fejl for at slå hende.

Gracie Gold er det største medaljehåb af de amerikanske damer, men trods hendes talent har hun endnu ikke snuppet medalje ved 4CC - forrige år betød en nedsmeltning en skuffende 4. plads i et svagt felt. Hun har det største scoringspotentiale i feltet, men hun får brug for at endelig løbe to stærke programmer back-to-back.

Regerende bronzevinder Rika Hongo har haft en solid sæson, omend den ikke har været helt så stærkt som forrige år. Hun har forbedret sin præsentation meget denne sæson, men hun taber stadig dyre point på underrotationer på sin 3-3 og forkert skær. Generelt er hun dog en pålidelig løber, som ikke har tendens til overraskende nedsmeltninger.

Den tredje japanske dame er tidligere 4CC-vinder Kanako Murakami, men hun er umiddelbart ikke en medaljekandidat i dette felt grundet hendes skuffende resultater denne sæson. Hun kan være en fangende performer, men underrotationer og pop skader altid hendes tekniske score.

Fra Canada har vi Kaetlyn Osmond og Alaine Chartrand, som begge internationalt har vist øjeblikke af håb i deres korte programmer, hvorefter deres lange programmer tog dem helt ud. Begge er i stand til store svære spring, men de kan nogle gange bukke under for deres ivrighed.

USA sender også Mirai Nagasu og Karen Chen, som fik billetten efter to landsmænd trak sig. Nagasu har virket i sin bedste form i lang tid, men underrotationer plager hende stadig. Chen har potentialet til at score højt, men indtil videre har hendes manglende kontrol ført til fald og adskillige andre fejl i sine løb.

Kinesiske Zijun Li har haft en skuffende GP sæson, men 4CC plejer at være en god konkurrence for hende. Hun er en elegant løber, men manglende stamina plejer at medføre lidt anæmiske fremførelse.

Mine forudsigelser
1. Satoko Miyahara JPN
2. Gracie Gold USA
3. Rika Hongo JPN
4. Zijun Li CHN
5. Mirai Nagasu USA
6. Kaetlyn Osmond CAN
7. Kanako Murakami JPN
8. Alaine Chartrand CAN
9. Karen Chen USA
10. Da Bin Choi KOR

Se flere detaljer her.

Four Continents 2016 forudsigelser - Isdans

Weaver/Poje, Chock/Bates og Shibutani/Shibutani er favoritterne i isdans.

Hos isdanserne ved Four Continents 2016 har ingen topnavne trukket sig, og dermed bliver det heldigvis en spændende kamp om medaljerne - som altid vil USA og Canada dominere toppen.

Favoritter må selvfølgelig være de regerende mestre Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, som er ubesejrede denne sæson, senest med overbevisende sejre ved GPF og de canadiske mesterskaber. Det bliver måske mere interessant at se hvordan dommerne scorer dem (sammenlignet med Papadakis/Cizeron ved EM): er de stadig kandidater til VM-guldet, som de missede forrige år?

Kampen om sølv bliver spændende mellem to amerikanske par. De regerende sølvvindere Madison Chock og Evan Bates har haft en flot sæson med bl.a. sølv ved GPF, men ikke desto mindre har de mistet en smule momentum med to tab denne sæson: sølv ved Cup of China (mod Cappellini/Lanotte) og ikke mindst sølv ved US Nationals mod Shibutani'erne. Nøglen bliver ikke at tabe dyre point med lave levels.

De regerende bronzevindere Maia Shibutani og Alex Shibutani har oplevet noget af et opsving efter et par lidt skuffende sæsoner. Senest slog de endelig Chock/Bates ved US Nationals (sidst det skete var i 2012), men søskendeparret mangler dog stadig at gøre dette internationalt. Med to velmodtagede danse og gode levels kan de måske gøre det her.

Det bliver måske også en lille kamp om 4. pladsen, men Madison Hubbell og Zachary Donohue har indtil videre overhånden med to GP-medaljer og en tur til Finalen. Parret har været skadesfri denne sæson, og det har betydet forbedringer i både teknik og performance.

Piper Gilles og Paul Poirier har også snuppet to GP-medaljer denne sæson, og faktisk slog de konstant Hubbell/Donohue forrige sæson; de to par mangler dog stadig et rigtigt head-to-head denne sæson (fridansen ved TEB blev jo aflyst).

Landsmænd Elisabeth Paradis og Francois-Xavier Ouellette overraskede med en flot bronzemedalje ved de canadiske mesterskaber efter to stærke løb, men i dette felt virker de præcist låst fast på den sjetteplads.

Mine forudsigelser
1. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
2. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
3. Madison Chock / Evan Bates USA
4. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
5. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
6. Elisabeth Paradis / Francois-Xavier Ouellette CAN
7. Rebeka Kim / Kirill Minov KOR
8. Kana Muramoto / Chris Reed JPN
9. Shinyue Wang / Xinyu Liu CHN
10. Ho Jung Lee / Richard Kang In Kam KOR

Se flere detaljer her.