tirsdag den 16. februar 2016

Four Continents 2016 forudsigelser - Isdans

Weaver/Poje, Chock/Bates og Shibutani/Shibutani er favoritterne i isdans.

Hos isdanserne ved Four Continents 2016 har ingen topnavne trukket sig, og dermed bliver det heldigvis en spændende kamp om medaljerne - som altid vil USA og Canada dominere toppen.

Favoritter må selvfølgelig være de regerende mestre Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, som er ubesejrede denne sæson, senest med overbevisende sejre ved GPF og de canadiske mesterskaber. Det bliver måske mere interessant at se hvordan dommerne scorer dem (sammenlignet med Papadakis/Cizeron ved EM): er de stadig kandidater til VM-guldet, som de missede forrige år?

Kampen om sølv bliver spændende mellem to amerikanske par. De regerende sølvvindere Madison Chock og Evan Bates har haft en flot sæson med bl.a. sølv ved GPF, men ikke desto mindre har de mistet en smule momentum med to tab denne sæson: sølv ved Cup of China (mod Cappellini/Lanotte) og ikke mindst sølv ved US Nationals mod Shibutani'erne. Nøglen bliver ikke at tabe dyre point med lave levels.

De regerende bronzevindere Maia Shibutani og Alex Shibutani har oplevet noget af et opsving efter et par lidt skuffende sæsoner. Senest slog de endelig Chock/Bates ved US Nationals (sidst det skete var i 2012), men søskendeparret mangler dog stadig at gøre dette internationalt. Med to velmodtagede danse og gode levels kan de måske gøre det her.

Det bliver måske også en lille kamp om 4. pladsen, men Madison Hubbell og Zachary Donohue har indtil videre overhånden med to GP-medaljer og en tur til Finalen. Parret har været skadesfri denne sæson, og det har betydet forbedringer i både teknik og performance.

Piper Gilles og Paul Poirier har også snuppet to GP-medaljer denne sæson, og faktisk slog de konstant Hubbell/Donohue forrige sæson; de to par mangler dog stadig et rigtigt head-to-head denne sæson (fridansen ved TEB blev jo aflyst).

Landsmænd Elisabeth Paradis og Francois-Xavier Ouellette overraskede med en flot bronzemedalje ved de canadiske mesterskaber efter to stærke løb, men i dette felt virker de præcist låst fast på den sjetteplads.

Mine forudsigelser
1. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
2. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
3. Madison Chock / Evan Bates USA
4. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
5. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
6. Elisabeth Paradis / Francois-Xavier Ouellette CAN
7. Rebeka Kim / Kirill Minov KOR
8. Kana Muramoto / Chris Reed JPN
9. Shinyue Wang / Xinyu Liu CHN
10. Ho Jung Lee / Richard Kang In Kam KOR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: