onsdag den 15. februar 2017

13th Winter European Youth Olympic Festival - resultat

13th Winter European Youth Olympic Festival er en multi-sport event, som blev afholdt den 11.-18 februar 2017 i Erzurum, Tyrkiet. EYOF afholdes hvert andet år, og i kunstskøjteløb skal atleterne være født mellem 1. juli 2000 - 30. juni 2002 (cirka 14-16 år) for at kunne deltage.

Four Continents 2017 forudsigelser - Herrer

Hanyu, Uno, Chan og Chen er favoritter hos herrerne.

Vi har et sprængfyldt felt hos herrerne ved Four Continents Championships 2017, hvor en håndfuld herrer har chance for titlen. Det er potentiale for lutter battle of the quads (fem forskellige quads planlægges), og med denne høje risiko medfører det høj uforudsigelighed.

Småfavorit er måske Yuzuru Hanyu på trods af, at han aldrig har vundet 4CC før. Japaneren er den mest velafrundede herre i feltet med store spring, godt grundløb og flot præsentation, men han har dog vist svagheder denne sæson, selv ved GPF som han vandt. Med rene løb har han det højeste scoringspotentiale i feltet, men der er mange herrer, som ånder ham i nakken, hvis han laver fejl.

Regerende mester Patrick Chan vandt begge sine GP'er, men efter adskillige fejl i friløbet måtte han nøjes med en 5. plads ved Finalen. Chan har siden sit comeback tilføjet quad salchow til sit repertoire, men trods dette er han faktisk stadig bagud i sværhedsgrad i forhold til sine konkurrenter. Derfor skal han satse på fejlfrie løb, hvis han vil forsvare sin titel.

Den nykronede amerikanske mester Nathan Chen har haft noget af et gennembrud denne sæson takket være sin skyhøje sværhed, hvor han gennem begge løb planlægger i alt syv quads. Han slog topkandidaterne i friløbet i GPF, hvor han tog sølv, så med back-to-back rene løb har han uden tvivl chance for guld.

Shoma Uno har også haft en flot sæson, senest med bronze ved GPF og sin første japanske titel. Uno har flot præsentation og piruetter foruden de svære spring, og rygtet lyder at han vil opgradere sit layout ved denne konkurrence. Han har dog haft småproblemer med sit korte program denne sæson, og lignende fejl vil gøre det svært for ham at snuppe medalje i dette felt.

Regerende VM-bronzevinder Boyang Jin kvalificerede sig ikke til GPF pga. en langsom sæsonstart, men han virkede mere sig selv ved Cup of China, hvor han tog sølv. Jin er den eneste i feltet, som kan matche Chen i sværhed, men i dette felt mangler han måske stadig lidt i præsentationen. Grundet sin høje sværhed er han dog altid en kandidat til medalje.

Resten af feltet er lidt længere bagud i sværhed, men hold øje med 4CC-mesteren fra 2013 Kevin Reynolds, som virker på vej op efter længere tids støvleproblemer. Amerikanske Jason Brown er ved at komme sig over skade og forsøger nok ikke quads, men han scorer normalt højt på sine andre elementer. Kinesiske Han Yan har haft en skuffende GP-sæson, med 4CC plejer at være en god konkurrence for ham, idet han er to gange regerende bronzevinder.

Four Continents 2017 forudsigelser - Damer

Osmond, Mihara, Higuchi og Chen er blandt medaljekandidaterne hos damerne.

Med den regerende mester Satoko Miyahara ude af Four Continents Championships 2017 er feltet vidt åbent hos damerne. Mange har opnået lignende scores på et eller andet tidspunkt i løbet af sæsonen, så dagsformen vil gøre den endelige forskel.

Ikke desto mindre kommer canadiske Kaetlyn Osmond som en lille favorit, da hun har haft den bedste sæson i feltet med to GP-sølvmedaljer og en 4. plads ved Finalen. Hun har vist super stabilitet i det korte program, men mangler endnu at løbe et rent langt program. Osmond har endnu ikke vundet en medalje ved et ISU mesterskab (hun endte på en 6. plads her forrige år), men hvis hun kan replikere hvad hun har gjort indtil videre denne sæson, burde hun kunne tage en medalje.

Team Japan er lidt svækket, men ikke desto mindre kan de sende tre medaljekandidater. Mai Mihara har haft en flot senior debutsæson med bronze og en 4. plads ved GP'erne. Hun er teknisk stærk med pålidelige og svære spring, men hun mangler stadig lidt i programkomponenterne.

Landsmand Wakaba Higuchi har også bronze og 4. plads fra GP'erne. Hun er kendt for sine store spring, og hendes præsentation er også langsomt blevet mere raffineret. Med rene løb kan hun score højt, men til tider kan hun miste koncentrationen sent i sit program og lave nogle dumme pop.

To gange regerende 4CC-bronzevinder Rika Hongo måtte lidt skuffende tage en 5. og 6. plads ved GP'erne, hvor det tekniske panel var hårde ved hende mht. til underrotationer. Disse fejl koster altid dyrt på den tekniske score, og derfor skal hun arbejde hårdt på at rotere sin spring, hvis hun vil på podiet igen.

Hos team USA har tidligere 4CC-mester Ashley Wagner igen takket nej, og det øger måske presset på den nykronede nationale mester Karen Chen. Hun har store spring og flotte piruetter til at score højt, men problemer i det korte program og underrotationer på sin 3-3 plejer at holde hende under sit potentiale.

Mirai Nagasu er den regerende sølvvinder, men hun har kæmpet med nerver og underrotationer gennem hele sæsonen. Hun har ellers gjort lovende forbedringer på sine spring, men under rampelyset har hun det med at bukke under. 4CC plejer dog at være en god konkurrence for hende, så en lille medaljechance er der.

Landsmand Mariah Bell overraskede alle med sølv ved Skate America, og hun har generelt opnået stabile resultater gennem sæsonen. Især hendes friløb har været hendes styrke, men laver hun ofte dyre fejl i det korte program, som koster hende en højere placering.

Canada sender en stærk trio, og foruden Osmond har de Gabrielle Daleman og Alaine Chartrand. Daleman havde to solide 4. pladser ved GP'erne, og hun virkede særdeles stærk ved de nationale mesterskaber, hvor hun tog sølv. Chartrand har til gengæld haft en hård sæson, idet hun har kæmpet med at lande sine spring rent.

Hold også øje med kinesiske Zijun Li, som har bronze fra denne konkurrence i 2014. Hun er en elegant løber, som før har scoret højt, men hun mangler ofte power og stamina i sit lange program.