fredag den 1. november 2013

Cup of China 2013 videoer - Parløb SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 8). Ikke alle parløbernes korte programmer er endnu blevet uploadet på youtube, men du kan se lidt flere her.

Qing Pang / Jian Tong (CHN)
SP: 70.38 (#1). Musik: Lady Caliph af Ennio Morricone


Aliona Savchenko / Robin Szolkowy (GER)
SP: 69.07 (#2). Musik: "When Winter Comes" af Chris de Burgh, arrangement af Andre Rieu


Cheng Peng / Hao Zhang (CHN)
SP: 64.24 (#3). Musik: Crouching Tiger, Hidden Dragon af Tan Dun


Pang/Tong tager snæver føring ved Cup of China

Pang og Tong udfører deres korte program til Lady Caliph (Foto: Getty).

Dag 1 af Cup of China 2013 sluttede med parløbernes korte programmer, og igen kunne værtsnationen Kina tage en foreløbig føring.

De regerende mestre Qing Pang og Jian Tong havde en fin sæsondebut med et nær rent program; highlights var triple twist og kast triple loop. Hun underroterede dog på side-om-side triple tåloop, omend fejlen ikke afbrød flowet i programmet. Deres score på 70.38 point give dem en foreløbig 1. plads.

Favoritter Aliona Savchenko og Robin Szolkowy havde et par fejl, da han havde hånd på side-om-side triple tåloop (underroteret), og deres ambitiøse kast triple axel blev landet på to fødder med step-out. Tyskernes fordel i basisværdi forsvandt dog, da parpiruetten kun opnåede basislevel. De er dog på en meget tæt 2. plads med 69.07 point.

Chen Peng og Hao Zhang havde også problemer med side-om-side triple tåloops, da hun havde step-out. Resten af programmet var dog solidt med bl.a. triple twist og kast triple loop. Parret er nu på en solid 3. plads med et nyt personligt bedste på 64.24 point.

Amerikanske Alexa Scimeca og Chris Knierim lagde ud med en stor triple twist, men hun havde hånd på kast triple flip, og parret havde synkrone fald på side-om-side triple salchows. På trods af disse fejl opnåede de et nyt personligt bedste på 57.99 point, hvilket giver dem en 4. plads.

Relativt ukendte Xuehan Wang og Lei Wang havde et fald på kast triple loop, men parret overraskede ellers med solide elementer og præsentation. De er på en tæt 5. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Qing PANG / Jian TONG

CHN
70.381
2Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
69.072
3Cheng PENG / Hao ZHANG

CHN
64.243
4Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM

USA
57.994
5Xuehan WANG / Lei WANG

CHN
57.165
6Anastasia MARTIUSHEVA / Alexei ROGONOV

RUS
53.026
7Daria POPOVA / Bruno MASSOT

FRA
51.827
8Felicia ZHANG / Nathan BARTHOLOMAY

USA
50.338
 
Se flere detaljer her.

Cup of China 2013 videoer - Herrer SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 9). Se resten af herrernes korte programmer her.

Han Yan (CHN)
SP: 90.14 (#1). Musik: "Viper's Drag" af Fats Waller


Maxim Kovtun (RUS)
SP: 81.84 (#2). Musik: "Flamenco" af Pepe Romero


Takahiko Kozuka (JPN)
SP: 81.62 (#3). Musik: "Unsquare Dance" af Dave Brubeck


Yan vinder kort program med overbevisning

Han Yan udfører et spring i sit korte program (Foto: Getty)

Værtsnationen for Cup of China 2013 må skuffende se til, mens deres løbere tog sidstepladser i isdans og damer, men i herrernes korte programmer kunne en kinesisk løber endelig levere.

17-årige Han Yan imponerede med et charmerende og dertil rent program med en enorm triple axel samt quad tåloop og triple lutz-triple tåloop. Dertil opnåede han level 4 på alle piruetter, og det yderst stærke grundløb og solide koreografi sikrede ham høje programkomponenter. Et nyt personligt bedste på 90.14 point giver ham en behagelig 1. plads.

Maxim Kovtun blev den anden herre i skøjtehistorie til at lande to quads i det korte program, da han i dag fik udført quad salchow-triple tåloop og quad tåloop (foruden triple axel). Han havde et uheldigt fald i slutningen af trinsekvensen, og dertil var der et par lave levels i piruetterne. Russeren er nu på en 2. plads med et nyt personligt bedste på 81.84 point.

Kun 0.22 point bagud på en 3. plads ligger Takahiko Kozuka. Han lagde ud med en quad tåloop på to fødder, men fulgte op med en solid triple axel. Kombinationen blev også kun til en triple lutz-double tåloop. Hans score er dog et sæsons bedste.

Den regerende VM sølvvinder Denis Ten landede en quad tåloop med hånd på og en triple axel, men kombinationen blev kun til en single lutz (et tab i basisværdi på cirka 10 point). Dagens bedste programkomponenter holdte ham på en 4. plads med 77.05 point.

Florent Amodio faldt på en underroteret quad salchow og doublede bagenden på sin triple-triple kombination. Triple axelen var dog fin. Han er på en tæt 5. plads med 76.75 point.

Richard Dornbush triplede sin planlagte quad salchow og havde begge hænder på sin triple axel. Nan Song havde begge hænder på sin quad tåloop og fik kun tilføjet en single tåloop til sin triple lutz. De to herrer er nede på en 6.- og 8. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Han YAN

CHN
90.141
2Maxim KOVTUN

RUS
81.842
3Takahiko KOZUKA

JPN
81.623
4Denis TEN

KAZ
77.054
5Florent AMODIO

FRA
76.755
6Richard DORNBUSH

USA
72.586
7Peter LIEBERS

GER
69.347
8Nan SONG

CHN
68.688
9Yi WANG

CHN
63.279

Se flere detaljer her.

Cup of China 2013 videoer - Damer SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 10). Se resten af damernes korte programmer her.

Adelina Sotnikova (RUS)
SP: 66.03 (#1). Musik: "Habanera" (fra Carmen Suite) af Georges Bizet


Carolina Kostner (ITA)
SP: 62.75 (#2). Musik: "Humoresque" af Antonin Dvorak


Anna Pogorilaya (RUS)
SP: 60.24 (#3). Musik: "El Choclo (Kiss of Fire)" fremført af Ikuko Kawai


Sotnikova vinder kort program ved Cup of China

Adelina Sotnikova udfører sin himmelpiruette i det korte program (Foto: Getty).

Damernes korte programmer ved Cup of China 2013 var også en lidt slunken affære, da de fleste havde problemer med underrotationer og andre urene landinger.

Adelina Sotnikova lagde ud med en triple lutz-triple loop, men hun måtte sætte foden hurtigt ned, og loopen blev kendt underroteret. Resten af programmet var dog rent med triple flip og double axel samt stærke level 4 piruetter og trin. En score på 66.03 point giver hende en fin føring.

Favorit Carolina Kostner havde et par problemer, da hun faldt på sin triple tåloop-triple tåloop (underroteret) samt måtte holde fast på landingen af double axel. Triple loopen var fin, og som forventet opnåede hun de højeste programkomponenter. Hun er på en 2. plads med 62.75 point.

GP-debutant Anna Pogorilaya var den eneste, som løb et rent program, her med bl.a. triple lutz-triple tåloop og triple loop. Præsentationen var dog ikke på niveau med de andre damer, så programkomponenter var nogle af de laveste i feltet. Et nyt personligt bedste på 60.24 point giver hende en 3. plads.

Kanako Murakami virkede lidt tilbageholdende, men hun fik landet alle sine spring, omend to triple spring blev kendt underroteret. Hun er stadig i medaljerækkevidde med en 4. plads og 57.33 point.

De næste fem damer er adskilt af kun 1.47 point, så meget kan ske i det lange program.

Haruka Imai landede alle spring, omend hun havde to urene landinger (en triple tåloop blev kendt underroteret). Nikol Gosviani singlede det sidste spring i sin planlagte triple flip-triple tåloop kombination. De to damer er på en 5.- og 6. plads.

Agnes Zawadzki faldt på sin triple tåloop-triple tåloop og måtte kæmpe for landingen af triple lutz. Hjemmefavorit Zijun Li havde hånd på triple flip-triple tåloop (underroteret) og step-out på triple (f)lutz. Duoen er nede på en 7.- og 8. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Adelina SOTNIKOVA

RUS
66.031
2Carolina KOSTNER

ITA
62.752
3Anna POGORILAYA

RUS
60.243
4Kanako MURAKAMI

JPN
57.334
5Haruka IMAI

JPN
54.795
6Nikol GOSVIANI

RUS
53.766
7Agnes ZAWADZKI

USA
53.737
8Zijun LI

CHN
53.588
9Kexin ZHANG

CHN
53.329
10Xiaowen GUO

CHN
45.3210

Se flere detaljer her.

Cup of China 2013 videoer - Isdans SD

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 7). Se resten af isdansernes korte danse her.

Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev (RUS)
SD: 65.70 (#1). Musik: "Diamonds Are a Girl's Best Friends" af Jule Styne; "I Will Wait For You" af Michel Legrand; "Swing, Swing, Swing My Baby"


Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat (FRA)
SD: 62.60 (#2). Musik: "Big Spender" af Cy Coleman og Dorothy Fields; "Sing Sing Sing" af Louis Prima; "Mein Herr" af John Kander


Madison Chock / Evan Bates (USA)
SD: 56.77 (#3). Musik: "Hollywood" af Puppini Sisters; "There's No Business Like Show Business" af Annie Get Your Gun


Bobrova/Soloviev tager føring efter kort dans ved Cup of China

Bobrova/Soloviev udfører deres Finnstep i den korte dans (Foto: Getty).

Cup of China 2013 begyndte i dag med de korte danse. Generelt var de fleste fremførelser lidt sløsede, og det tekniske panel var ikke bange for at slå hårdt ned på fejlene.

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev havde en solid kort dans til "Marilyn Monroe"-tema, hvor de dog ikke lavede større synlige fejl, men hvor skarpheden til tider manglede. Deres Finnstep var level 3 og 2, trinsekvensen var level 3, mens twizzles og løft var level 4. Russerne tager en solid føring med en score på 65.70 point.

De regerende mestre Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat havde nogle småproblemer, da deres Finnstep kun blev tildelt level 3 og 1. Derudover var hun på knæ ved udgangen på deres løft, og dette blev talt som et faldt og medførte 1 points fradrag. De er på en 2. plads med 62.60 point.
*Update: Parret har fået faldet fradømt, så deres score er nu på 63.60 point.

Madison Chock og Evan Bates kæmpede også trinnene: Finnsteppen blev kun tildelt level 4 og 1, mens trinsekvensen var level 2. Amerikanerne er på en fjern 3. plads med 56.77 point.

Landsmænd Alexandra Aldridge og Daniel Eaton opnåede kun level 2 på alle tre trinsekvenser, men i dette felt var en score på 52.92 point nok til en foreløbig 4. plads.

Pernelle Carron og Lloyd Jones havde problemer med Finnsteppen, som kun var level 2 og 1. Derudover fik de et fradrag for et forlænget løft. De runder top 5 af.

Xintong Huang og Xun Zheng trak sig før de korte danse (årsagen er endnu ikke opgivet).

Stilling efter kort dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
65.701
2Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
62.602
3Madison CHOCK / Evan BATES

USA
56.773
4Alexandra ALDRIDGE / Daniel EATON

USA
52.924
5Pernelle CARRON / Lloyd JONES

FRA
50.205
6Yiyi ZHANG / Nan WU

CHN
41.796
7Xiaoyang YU / Chen WANG

CHN
41.247
WDXintong HUANG / Xun ZHENG

CHN



Se flere detaljer her.