lørdag den 26. februar 2011

Junior VM 2011 forudsigelser - Herrer

Amerikanske Keegan Messing endte på en 4. plads sidste år. (Foto: Getty Images)

Junior VM starter i overmorgen, og vi begynder med herrernes lange programmer i kvalifikationsrunden.

Den regerende Junior Grand Prix Finale mester Richard Dornbush vil ikke deltage - han skal kun til senior VM - og dette gør feltet vidt åbent (og svært at forudsige). Ingen af de regerende medaljetagere vender tilbage.

USA sender tre medaljetrusler: Den nykronede nationale juniormester Max Aaron, som endte på en 4. plads ved JGPF. Jason Brown, som vandt sølv ved JGP Courchevel. Han fik en stående ovation ved U.S. Nationals, hvor han endte på en 9. plads (senior), men han har endnu ikke landet en triple axel. Keegan Messing endte på en 4. plads ved forrige Junior VM. Hans styrke ligger i springene, men han mangler stadig at finpudse de andre aspekter.

Kinesiske Yan Han vandt sølv ved JGPF. Han er kun 14 år, men har allerede en stærk præsentation. Han har dog endnu ikke en triple axel i sit repetoire. Canadiske Andrei Rogozine vandt begge sine JGP'er, men tog kun bronze ved Finalen og endte dernæst på en katastrofal 13. plads ved de nationale mesterskaber. Han skal vende den nedadgående kurve, hvis han vil lande på podiet.

Svenske Alexander Majorov har haft en god sæson, og han kommer lige fra en sejr fra the Nordics. Han skal nu bevise sit potentiale på internationalt niveau. Hans to forrige placeringer ved Junior VM er en 13.- og 8. plads. Belgiske Jorik Hendrickx endte på en respektabel 16. plads ved EM. Begge herrer skal også til senior VM.

Japan har ikke haft en dominerende herre denne sæson, men deres tre herrer - Kento Nakamura, Ryuichi Kihara og Keiji Tanaka - kan være underdogs til podiet. Rusland kan også sende tre herrer, nemlig Zhan Bush, Gordei Gorshkov og Arthur Dmitriev. Både Bush og Gorshkov kvalificerede sig til JGPF.

Mine forudsigelser
GULD - Keegan Messing USA
SØLV - Yan Han CHN
BRONZE - Max Aaron USA

Se flere detaljer her.

Kostumer - Adam Rippon

21-årige Adam Rippon er mest kendt for sin "Rippon Lutz" og så selvfølgelig sit krøllede hår, hvorimod hans kostumer falder lidt i baggrunden. Det betyder dog ikke, at de er dårlige, men denne sæson har han bare holdt sig til en (relativ) klassisk stil. Hans kostumer er designet af Stephanie Handler.

Det korte program
Musik: "Romeo and Juliet Overture" af Tchaikovsky
Skate America 2010

I sit korte program portrætterer han Romeo fra Tchaikovskys klassiske ballet, og i starten af sæsonen valgte Rippon et lidt enkelt udtryk med sorte bukser og en løs hvid skjorte. Skjorten har fået et mere gammeldags look med sin bådudskæring, stramme underærmer og så guld/sorte bånd, som rynker stoffet. Et godt kostume, som relaterer sig til musikken uden at blive overgjort.

Min bedømmelse: 6.75/10.00

U.S. Nationals 2011

Ved de amerikanske mesterskaber og 4CC havde Rippon skiftet til noget mere farvestrålende: sorte bukser sat sammen med en bleggul satinskjorte og bordeaux velourvest med guldbroderier. På tekst lyder det for meget, men på billedet kan jeg godt lide kostumet. Ting der glimter er min svaghed, og det smallere snit og de sorte bukser afbalancerer looket.

Min bedømmelse: 7.25/10.00

Det lange program 
Musik: "Piano Concerto No. 2" af Sergei Rachmaninov

Til sit lange program skøjter Rippon til en af de ultimative kunstskøjteløbsklassikere, og kostumet afspejlede dette. Midnatsblå velourbukser med en lyseblå skjorte, men der var et par glimtende sten her og der på skjortens flæsekrave og læg ved ærmerne. Farven gør også tingene lidt mere spændende at se på.

Min bedømmelse: 7.00/10.00

Junior VM 2011 - tidsplan

Junior VM finder i år sted i Gangneung City i Sydkorea fra mandag den 28. marts til søndag den 6. februar.

Tidsplan, dansk tid (Sydkorea er 8 timer foran)

Mandag den 28. februar
02:00-07:00 - Herrer: kvalifikationsrunde (LP)
08:00-11:05 - Isdans: kvalfikationsrunde (FD)

Tirsdag den 1. marts
02:00-08:25 - Damer: kvalifikationsrunde (LP)

Onsdag den 2. marts
05:00-08:50 - Isdans: kort dans
11:15-14:35 - Parløb: kort program

Torsdag den 3. marts
05:30-09:55 - Herrer: kort program
11:30-14:20 - Parløb: langt program

Fredag den 4. marts
05:00-09:25 - Damer: kort program
11:00-14:10 - Isdans: fridans

Lørdag den 5. marts
05:00-08:50 - Herrer: langt program
10:30-14:15 - Damer: langt program

Søndag den 6. marts
06:30-09:00 - Galafremvisning