tirsdag den 20. september 2011

JGP Brasov Cup 2011

Sæsonens fjerde Junior Grand Prix, JGP Brasov, finder sted fra den 21.-25. september i Brasov, Rumænien. Der vil blive konkurreret i herre- og dame singles samt i isdans på juniorniveau. Ved denne konkurrence har vi en del deltagere, som konkurrerer i deres sæsons anden JGP, så trykket er på for at placere højt nok til at kvalificere sig til Finalen.

Herrer
Favorit er Ryuju Hino, som tog guld ved JGP Volvo Cup. En sejr garanterer ham en plads i Finalen, men en anden medalje kan måske også gøre det. Resten af feltet er ret uprøvet, da ingen anden herre har en JGP-medalje på resuméet. Dong-Won Lee har en 5. plads fra JGP Brisbane.

Damer
Feltet er igen dybt. Favorit er Polina Shelepen, der overbevisende vandt JGP Volvo Cup. Hendes landsmand Polina Korobeynikova, der har en 4. plads fra JGP Brisbane, deltager også. Sydkoreanske Hae-Jin Kim har potentialet til at vinde, da hun vandt det korte program ved JGP Volvo Cup - forhåbentlig har hun fået styr på nerverne i sit lange program. Japan sender Yukiko Fujisawa og Yuki Nishino, der begge kan være lidt upålidelige. De har dog begge flere JGP-medaljer på resuméet. USA sender Ashley Cain, som har en 6. plads fra JGP Volvo Cup, samt deres nationale junior tin-vinder (4. plads) McKinzie Daniels.

Danmark repræsenteres af vores novicemester Pernille Sørensen.

Isdans
Favoritterne er russiske Alexandra Stepanova og Ivan Bukin, som vandt to JGP'ere og tog bronze ved Finalen forrige sæson. Deres største konkurrenter er Anastasia Galyeta og Alexei Shumski, som tog sølv ved JGP Baltic Cup i forrige uge.

Tidskema, dansk tid (Rumænien er 1 time foran)

Torsdag den 22. september
13:00-13:20 - Åbningsceremoni
13:40-17:45 - Damer: kort program
18:30-21:40 - Herrer: kort program

Fredag den 23. september
14:00-16:10 - Isdans: kort dans
17:00-21:30 - Damer: langt program

Lørdag den 24. september
11:00-14:40 - Herrer: langt program
15:15-17:35 - Isdans: fridans
18:45-20:15 - Gala

Husk at ISU uploader programmerne på Youtube med 5-10 minutters forsinkelse.

Se hele deltagerlisten her.

Quad, quad og flere quads...

Denne sæson ser det ud til, at quad tendensen fortsætter - det er svært at sætte navn på en herre, som ikke planlægger at tilføje en quad til sit program. Indtil videre er kun quad tåloops og salchow (basisværdi 10.3 og 10.5) blevet ratificeret ved international konkurrence, men vi får måske snart quad loop, flip og lutz at se. Deres basisværdi er henholdsvis 12.0, 12.3 og 13.6.

Flere herrer lufter i hvert fald springene ved træning...

Yuzuru Hanyu lander 4T+3A sekvens. Han lander også quad salchow i træning.


Adam Rippon træner sin quad lutz - dog uden armene over hovedet.


Patrick Chan taler om at lande sin quad salchow. Han træner vist også quad flip.


Et splinternyt klip hvor Brandoz Mroz lander en quad lutz ved en lokal konkurrence.