mandag den 20. februar 2012

Junior VM 2012 update - Damer

Junior VM 2012 i kunstskøjteløb begynder først om en uge, men allerede nu begynder hypen om junior damerne. Feltet er i år det stærkeste, der formentlig nogensinde er set ved konkurrencen.

Først kommer nyheden, at den regerende JGPF sølvvinder Polina Shelepen vil erstatte Elizaveta Tuktamisheva ved Junior VM. Tuktamisheva har valgt ikke at deltage, da hun er udmattet efter en lang sæson og samtidig vil fokusere på næste sæson (og træne triple axelen). Shelepen endte på en skuffende 10. plads ved de nationale mesterskaber på seniorniveau, men hun kom stærkt igen ved juniormesterskaberne, hvor hun tog sølv. Dette comeback betyder også, at Shelepen vil gøre sin internationale seniordebut, da hun er udtaget til VM i Nice. Her vil hun erstatte Ksenia Makarova, som har kæmpet med springene hele sæsonen.

Gracie Gold har indtil videre kun deltaget i én international konkurrence (som hun vandt), men allerede nu er hun favorit til at tage medalje ved Junior VM - og kvalificere sig til Vinter OL i 2014! Gold vandt de amerikanske juniormesterskaber med en rekord score på 178.92 point.


De canadiske damer har ikke haft et springtalent i laaaaang tid, men Kaetlyn Osmond kan måske ændre dette. Hun landede 3T+3T ved de nationale mesterskaber, og hun vil tilføje en triple lutz til sine programmer ved Junior VM.