torsdag den 21. oktober 2021

Skate America 2021 forudsigelser - Herrer

Nathan Chen ved VM 2021, hvor han vandt sit tredje VM-titel.
 
Herrernes felt ved Skate America 2021 er en god blanding af klare favoritter og en mudret pøl af ustabile konkurrenter. 

Den klare guldfavorit er Nathan Chen, som er fire gange forsvarende mester ved Skate America - foruden at være tre gange verdensmester. Han har endnu ikke gjort sin sæsondebut endnu, men grundet hans historiske stabilitet og høje planlagte sværhedsgrad er det svært at forestille sig, at han skulle gå fra Las Vegas uden endnu en guldmedalje. Den største spænding er, om han (og hans nye programmer) ser parate ud til Vinter OL 2022.

Landsmand Vincent Zhou havde et katastrofal VM 2021, hvor det blev til en 25. plads, men han er i den grad ved at gøre bod denne sæson: indtil videre er det blevet til guld ved både Cranberry Cup og Nebelhorn Trophy efter mange quads og høje scores. Hans hyppige underrotationer kan spille en rolle, hvis scores i toppen bliver tætte.

Den største trussel mod de to ovenstående amerikanere komme fra japanske Shoma Uno, som tog en 4. plads ved VM 2021. Han har flot præsentation og planlægger ligeledes mange quads i sine programmer; ved Japan Open landede han tre ud af sine fem planlagte quads.

Landsmand Shun Sato har haft nogle lidt svingende resultater siden sin JGPF-sejr tilbage i 2019, men han virkede i solid form ved forrige uges Asian Trophy, hvor det blev til sølv. 

Fra Europa har vi bl.a. tjekkiske Michal Brezina og italienske Daniel Grassl, som kan være svære at forudse grundet deres historiske op-og-nedture. Begge har dog haft en lovende sæsonstart med en sejr ved hhv. US Classic og Lombardia Trophy.

Hold også øje med franske Kevin Aymoz, der kan score højt, hvis han løber til sit potentiale - desværre er hans nedsmeltninger også særdeles hårde at se på. Aymoz endte på en flot 9. plads ved VM 2021, men han havde en skuffende sæsonstart ved French Masters, hvor det blev til en 3. plads efter adskillige dumme fejl i friløbet.

Mine forudsigelser
1. Nathan Chen USA
2. Vincent Zhou USA
3. Shoma Uno JPN
4. Shun Sato JPN 
5. Michal Brezina CZE
6. Daniel Grassl ITA
7. Adam Siao Him Fa FRA
8. Kevin Aymoz FRA
9. Nam Nguyen CAN
10. Jimmy Ma USA
11. Artur Danielian RUS

Se flere detaljer her.

Skate America 2021 forudsigelser - Parløb

Tarasova/Morozov udfører et løft ved russiske testløb.
 
Parløbernes konkurrence ved Skate America 2021 har ingen klar guldfavorit, men to russiske par ligger i front med et amerikansk par som en trussel. Hold også øje med de nye/unge par, som har udvist store forbedringer i løbet af forrige sæson.

De regerende VM-bronzevindere Aleksandra Boikova og Dmitrii Kozlovskii gør deres internationale sæsondebut. Parret har tre GP-titler på deres resumé, og de kan vel få endnu en til, hvis de kan levere deres store elementer rent. Deres hidtil eneste konkurrence denne sæson var de russiske testløb, hvor de havde nogle småfejl.

Det blev kun til en 4. plads ved VM 2021, men Evgenia Tarasova og Vladmir Morozov har kvaliteten til at kontrollere deres egen skæbne grundet deres kvaliteter. Duoen har allerede konkurreret internationalt to gange denne sæson: det blev til guld ved Cranberry Cup efter to flotte løb, men nogle fald i friløbet ved Finlandia Trophy medførte, at det "kun" blev til sølv.

De forsvarende mestre Alexa Knierim og Brandon Frazier møder et dybere felt i år. Parret har de store elementer til at score højt, men de er endnu ikke på niveau med de to ovenstående par. Det er blevet til to medaljer denne sæson: sølv ved Cranberry Cup og guld ved John Nicks Pairs Challenge. Amerikanerne kan måske overraske hvis de kan lande deres side-om-side spring rent (og russerne ikke gør).

Det relativt nye par Rika Miura og Ryuchi Kihara har gjort store hop på kort tid. De tog en 10. plads ved VM 2021 i deres VM-debut, og for nylig blev de det første japanske par til at vinde en international konkurrence, da de tog guld ved Autumn Classic. 

Hold også øje med de forsvarende sølvvindere Jessica Calalang og Brian Johnson. Parret har super flotte parelementer, som scorer højt, men deres nemesis forbliver deres side-om-side spring. Calalang blev for nylig clearet for doping (4-CPA, nedbrudt fra makeup og shampoo).

Mine forudsigelser
1. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
2. Aleksandra Boikova / Dmitrii Kozlovskii RUS
3. Alexa Knierim / Brandon Frazier USA
4. Rika Miura / Ryuichi Kihara JPN
5. Jessica Calalang / Brian Johnson USA
6. Chelsea Liu / Danny O'Shea USA
7. Evelyn Walsh / Trennt Michaud CAN
8. Aline Pepeleva / Roman Pleshkov RUS

Se flere detaljer her.