onsdag den 28. oktober 2015

Skate Canada 2015 forudsigelser - Isdans

Medaljefavoritter tæller Weaver/Poje, Bobrova/Soloviev og Shibutani/Shibutani.

Konkurrencen ved Skate Canada International 2015 begynder med isdans, hvor ingen placering på forhånd ser ud til at være bestemt.

Favoritter vil dog være de regerende mestre Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, som var ubesejrede ved Grand Prix'erne forrige sæson. De regerende VM-bronzevindere begyndte sæsonen med en sejr ved Finlandia Trophy, hvor de stadig havde nogle problemer: han kiksede twizzles i begge danse, og duoen har valgt at skrotte deres Elvis kort dans og vil debutere en ny her.

Canadierne kan måske få hård konkurrence fra russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev, som faktisk slog dem ved deres seneste opgør tilbage ved OL 2014. Duoen gør dog deres comeback efter en sæson med skade, og duoen er det eneste par i feltet, som endnu ikke har gjort deres internationale sæsondebut.

Maia Shibutani og Alex Shibutani tog sølv ved begge deres GP'er forrige sæson, og ved VM tog de en 5. plads med et nyt personligt bedste. Duoen havde dog en skuffende 3. plads ved sæsonstarteren Ondrej Nepela Trophy, så de har brug for at uppe deres levels, hvis de vil tage medalje igen.

Russiske Ksenia Monko og Kirill Khaliavin tog en 4. plads og sølv ved deres GP'er, men de var upålidelige ved mesterskaberne, da det kun blev en skuffende 10. plads ved EM, som de så fik forbedret til en 8. plads ved VM. Parret begyndte sæsonen med en sejr ved den mindre konkurrence Ice Star.

Canadiske Alexandra Paul og Mitchell Islam har endnu ikke vundet en GP-medalje, og forrige sæson skuffede de med en 5.- og 6. plads. Ved VM tog de en 13. plads. Parret begyndte sæsonen med sølv ved Nebelhorn Trophy. Landsmænd Elisabeth Paradis og Francois-Xavier Ouellette tog en 4.- og 7. plads ved forrige sæsons GP'er og begyndte sæsonen med bronze ved US Classic.

Det danske par Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen gør deres GP-debut efter en opadgående sæson, hvor de tog en flot 9. plads ved EM og 11. plads ved VM. Parret har denne sæson taget sølv ved US Classic og bronze ved Finlandia Trophy.

Italienske Charlene Guignard og Marco Fabbri har også mærket forbedrede resultater, senest med en 6. plads ved EM og 12. plads ved VM. De startede sæsonen med sølv ved Lombardia Trophy.