mandag den 19. september 2011

Nebelhorn Trophy 2011 - forudsigelser

Årets største international "senior B" konkurrence, Nebelhorn Trophy, finder i år sted fra den 21.-24. september - som sædvanligt Oberdorf i Tyskland. Normalt laver jeg ikke forudsigelser af disse konkurrencer, men i år er feltet utroligt stærkt (en del store navne har dog trukket sig i sidste øjeblik).

Herrer
De store navne i herrernes felt er Michal Brezina, Yuzuru Hanyu, Tatsuki Machida, Denis Ten, Konstantin Menshov, Javier Fernandez, Max Aaron og Stephen Carriere.

På papiret er Michal Brezina favorit, men forrige år blev han med sin skuffende 7. plads slået af både Tatsuki Machida og Konstantin Menshov, der tog hhv. guld og sølv. Yuzuru Hanyu er også en medaljetrussel, hvis han kan lande de quads, han har vist i isshows.

Mine forudsigelser
GULD - Yuzuru Hanyu
SØLV - Michal Brezina
BRONZE - Tatsuki Machida

Damer
De store navne er Sarah Hecken, Elene Gedevanishvili, Ksenia Makarova, Mirai Nagasu, Joshi Helgesson og Viktoria Helgesson.

Mirai Nagasu har feltets personlige bedste scores med en stor margin, så på papiret er hun favorit, men hun plejer normalt at have en langsom start på sæsonen. Makarova og Gedevanishvili har heller ikke den bedste springstabilitet, så de andre damer kan måske ende på podiet, hvis favoritterne laver fejl.

Mine forudsigelser
GULD - Ksenia Makarova (RUS)
SØLV - Mirai Nagasu (USA)
BRONZE - Elene Gedevanishvili (GEO)

Parløb
De store navne er Paige Lawrence/Rudi Swiegers, Maylin Haush/Daniel Wende, Vera Bazarova/Yuri Larionov og Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov. Jessica Dube/Sebastien Wolfe og Caydee Denney/John Coughlin gør deres internationale debut.

De regerende VM-sølvmedaljetagere Volosozhar/Trankov burde med nemhed tage guldet, mens de regerende mestre Bazarova/Larionov må kæmpe om sølvet. Denney/Coughlin har måske en chance for medalje, da de har vist stærke tekniske elementer i sommerkonkurrencerne.

Mine forudsigelser
GULD - Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov (RUS)
SØLV - Vera Bazarova/Yuri Larionov (RUS)
BRONZE - Caydee Denney/John Coughlin (USA)

Isdans
De store navne er Kharis Ralph/Asher Hill og Nelli Zhiganshina/Alexander Gazsi. Madison Hubbell og Zachery Donohue gør deres internationale debut.

Hjemmebanefavoritter Zhiganshina/Gazsi endte på en 4. plads forrige år, men et svagere felt denne gang giver dem en stor chance for guld.

Mine forudsigelser
GULD - Nelli Zhiganshina/Alexander Gazsi (GER)
SØLV - Kharis Ralph/Asher Hill (CAN)
BRONZE - Cathy Reed/Chris Reed (JPN)

Tidsplan

Torsdag den 22. september
14:00 - Isdans: kort dans
            Herrer: kort program
            Parløb: kort program

Fredag den 23. september
10:00 - Damer: kort program
            Herrer: langt program
19:00 - Parløb: langt program

Lørdag den 24. september
10:00 - Damer: langt program
13:50 - Isdans: fridans
20:15 - Gala

Få mere info på www.deu-online.de/NebelhornTrophy2011.html