torsdag den 26. november 2009

Kostumer - Mirai Nagasu

Det korte program
Musik: "Pirates of the Caribbean"-soundtrack af Hans Zimmer

Amerikanske 16-årige Mirai Nagasu har de sidste to år vokset fra fra 150 cm til 164 cm i højden, og det meste af væksten må være sket i hendes ben, for hun har formentlig de længste ben (ift. torsoen) jeg har set på en kvindelig kunstskøjteløber. Væk er de pastel- og skriglyserøde kostumer og ind er de mere "voksne" kostumer. Jeg er glad for, at hendes SP kostume er mere underspillet end pirat-agtig (fx striber og lapper). Det sorte er dystert nok, og guldpailletterne ligner enten koral, tang eller Davy Jones' skæg, hvilket er en god detalje. Ryggen er fin med stropperne, og snittet klæder hendes selvfølgelig rigtigt godt. Men hun er nok den type, der kunne skøjte med en pose på hovedet og stadig se godt ud.

Bedømmelse: 7.50/10.00

Det lange program
Musik: "Carmen" af George Bizet

Når man skøjter til "Carmen" i kunstskøjteløb, er der åbenbart en uskreven regel, at man skal skøjte i rødt. Mirais kjole ved Cup of China (t.v) var selvfølgelig rød og med sølvpailletter, der vist forestiller blomster og snører i et korset. Ryggen er superfin med stropper på kryds og tværs. Den røde farve komplimenterer virkelig hendes blege hud og sorte hår.

Bedømmelse: 8.00/10.00

Ved Skate Canada var hendes nye kjole også rød, men havde sorte pailletter på overdelen. Ryggen havde en enkel dyb udskæring, og hun havde også valgt at skøjte med noget rødt hårpynt, hvilket gør looket mere interessant. Igen en meget god kjole, og jeg tror faktisk, at jeg fremtrækker denne frem for den anden, da den er mere dyster, hvilket passer godt til historien i "Carmen".

Bedømmelse: 8.50/10.00

Brian Joubert trækker sig fra finalen

De falder jo som fluer!!!

Brian Joubert skadede sin fod i går, da hans skær gennemborede skøjten under et tripel lutz-forsøg. Han er dermed ude af Grand Prix Finalen. Tjekkiske Tomas Verner er førstereserve (2. reserve Michal Brezina CZE, 3. reserve Takahiko Kozuka JPN).

Joubert led den præcis sammen skade for 3 år siden, men kom stærkt igen og vandt VM i Tokyo fem uger senere. Lad os håbe at han er i stand til at konkurrere ved EM i januar og ikke mindst OL til februar.

Kostumer - Evan Lysacek

Det korte program
Musik: "Firebird" af Igor Stravinsky

Da jeg først så Lysaceks kostume ved Cup of China troede jeg, at han måske ikke portrætterede ildfuglen fra balletten "Firebird". Måske han skulle forestille hovedpersonen prins Ivan, fordi skuldrene så da lidt prinse-agtige ud. Men så begyndte Lysacek at baske med armene, og jeg kunne se fjerene på handskerne flapre op og ned. Og jeg ved godt, at Lysacek elsker sort, men hvis man skal skøjte til "Firebird" så kræver det altså lidt farve. Jeg siger ikke, at han skal være bogstavelig (som Yukari Nakano), men lidt rød eller orange her og der, kunne forhindre ham i at ligne en emu.

Bedømmelse: 3.00/10.00
Det lange program
Musik: "Scheherazade" af Nikolai Rimsky-Korsakov

Endnu mere sort. "Scheherazade" er også noget musik, der skriger på lidt farve især hvis man vil fange den mellemøstlige stemning fra Tusind og en Nats Eventyr. Og nej, de sølvfarvede frynser hjælper ikke i den retning. Men den allerværste forbrydelse er trøjen, som er gennemsigtig på både forsiden og bagsiden. Jeg ved godt, at Evan er hot, høj og får taget modelbilleder (se dem på dnamodels.com), men det betyder ikke at jeg har lyst til se hans brystvorter under programmet! Og her gik jeg og troede, at han var den heteroseksuelle modpol til den flamboyante Johnny Weir. Kostumet er ikke just TV-venligt (der er sku' børn der kommer til at se det), og blev en smule skuffet, at han ikke fik et fradrag for kostumet pga. "excessive nudity". Det er vel en af goderne, når ens kostumedesigner hedder Vera Wang (amerikansk topdesigner og eks-kunstskøjteløber).

Bedømmelse: 1.50/10.00