søndag den 13. december 2015

Hanyu sætter ny rekord mod sin tredje GPF-titel

Hanyu udfører en hydroblade i sit lange program ved GPF 2015 (foto: AFP).

Grand Prix Final 2015/16 i kunstskøjteløb sluttede med herrernes lange programmer, og sikke en afslutning det var! Gang på gang kunne herrerne levere de svære spring, og hele fire herrer opnåede +100 i deres tekniske score.

Føreren Yuzuru Hanyu behøvede ikke at være fejlfri for at vinde, men den forsvarende mester beviste at hans NHK Trophy-fremførelser ikke var en engangforseelse: hans rolige løb havde tre store quads, to triple axeler og fem andre triple spring. Det rene løb blev belønnet med en verdensrekord på 219.48 point, og hans totale score var uovertruffent på 330.43 point. Velfortjent blev den olympiske mester tildelt karrierens tredje GPF-sejr.

Træningsmakker Javier Fernandez lagde ud med et step-out på quad salchow, men resten af hans løb var stærkt med to quads, en triple axel og seks triple spring. Han blev dermed den anden herre i historie til at score +200 i sit lange program, da han modtog et nyt personligt bedste på 201.43 point. Den spanske herre kunne snuppe sølv på hjemmebane for andet år i træk.

Shoma Uno havde ligeledes sit livs løb. Hans dramatiske fremførelse havde to quad tåloops, to triple axeler og fem triple spring. Hans eneste pointtab kom på triple lutz, som var på indvendigt skær (e). Et nyt personligt bedste på 190.32 point sikrede ham bronze.

Ligesom ved Skate Canada kom Patrick Chan godt igen i sit lange program. Hans rene løb havde en stor quad tåloop, triple axel og syv triple spring. Den relativ lavere sværhedsgrad var synlig, men ikke desto mindre opnåede han et sæsons bedste på 192.84 point, som var dagens tredjebedste score. Canadieren kunne rykke op på en 4. plads.

Boyang Jin havde usikre landinger på sine to første quads og dernæst et fald på triple axel, men i anden halvdel kunne han dog lande to quad tåloops og fem triple spring. Programkomponenterne var dagens laveste, men kineseren kunne stadig opnå et nyt personligt bedste på 176.50 point. Han tog en samlet 5. plads.

På en forventet 6. plads havde vi Daisuke Murakami. Han havde problemer med begge quad salchows og den ene triple axel, men anden halvdel var bedre med fem solide triple spring.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Yuzuru HANYU
JPN
330.4311
2Javier FERNANDEZ
ESP
292.9522
3Shoma UNO
JPN
276.7944
4Patrick CHAN
CAN
263.4563
5Boyang JIN
CHN
263.4535
6Daisuke MURAKAMI
JPN
235.4956

Se flere detaljer her.

Medvedeva er fejlfri i sin GPF 2015 sejr

Medvedeva bukker for publikum efter sit lange program ved GPF 2015 (foto: AP).

Det var fifty-fifty i damernes lange programmer ved Grand Prix Final 2015/16, hvor halvdelen løb under niveau, mens den anden halvdel havde deres livs løb.

Ligesom træningsmakker Tsurskaya hos juniorerne kunne Evgenia Medvedeva dominere med endnu et fejlfrit langt program. Hendes elegante løb indeholdte syv triple spring inklusiv to forskellige triple-triple kombinationer. En ny personlig bedste FS score på 147.96 point betød, at hun kunne snuppe back-to-back JGPF-GPF guld (den første siden Yuna Kim).

Også Satoko Miyahara havde et forfriskende program med ubesværet glid, og her kunne hun lande syv solide triple spring inklusiv to double axel-triple tåloop kombinationer i anden halvdel. Et nyt personligt bedste på 140.09 point rykkede hende op på sølv.

Elena Radionova lagde igen ud med en usikker triple lutz, men som så ofte tilføjede hun sin triple tåloop til en senere triple lutz. I alt landede hun seks solide triple spring, men hun havde et fald på en sen triple loop (<). En score på 131.70 point rykkede den forsvarende sølvvinder ned til bronze.

Som så ofte gjorde Ashley Wagner et flot comeback efter et skuffende kort program. Hun landede en triple flip-triple tåloop og fire andre triple spring, men en triple salchow var underroteret og en triple loop en smule på to fødder. Et nyt personligt bedste på 139.77 point rykkede hende op på en tæt 4. plads.

Landsmand Gracie Gold havde en usikkert program; hun havde hånd på begge sine store kombinationer, singlede en flip og havde step-out på triple lutz. Hun forblev på sin 5. plads.

Mao Asada døjede med sygdom og havde måske derfor så mange dyre fejl i sit løb bl.a. step-out på triple axel (<) og pop i to planlagte kombinationer. Anden halvdel af hendes løb var bedre, men i dette felt var det ikke nok. Hun faldt til en samlet 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Evgenia MEDVEDEVA
RUS
222.5411
2Satoko MIYAHARA
JPN
208.8542
3Elena RADIONOVA
RUS
201.1324
4Ashley WAGNER
USA
199.8163
5Gracie GOLD
USA
194.7955
6Mao ASADA
JPN
194.3236

Se flere detaljer her.

Weaver/Poje forsvarer isdansetitel ved GPF 2015

Weaver/Poje udfører deres fridans ved GPF 2015.

Vi havde også et højt niveau i fridansen hos isdanserne ved Grand Prix Final 2015/16, og det er lidt en skam, at der ikke var mere end tre pladser på podiet.

Førerne Kaitlyn Weaver og Andrew Poje havde en jagende fremførelse til "On the Nature of Daylight", "Walk" og "Run". De opnåede level 3 på begge trin og deres kurveløft, resten var level 4. Parret blev belønnet med et nyt personligt bedste på 109.91 point, hvilket sikkert gav dem guldet.

Madison Chock og Evan Bates udviste godt flow og ubesværede løft i deres fridans til Rachmaninoffs "Piano Concerto No. 2". Hun var dog en smule usikker på twizzles, som blev tildelt level 3, men de lod ikke fejlen påvirke programmet. Et sæsons bedste på 105.91 point var nok til sølv for andet år i træk.

Italienske Anna Cappellini og Luca Lanotte leverede en charmende fridans til "La Dolce Vita". De opnåede level 3 på begge trin og level 4 på de andre elementer. Deres score på 106.23 point var dagens andenhøjeste, men samlet forblev de på en 3. plads. Bronze er deres første GPF-medalje.

Maia Shibutani og Alex Shibutani havde en følelsesladet dans til musik af Coldplay. Han løb med en madforgiftning, men de kom igennem programmet uden problemer og modtog stående klapsalver. Trin og piruette var level 3, mens alt andet blev tildelt level 4. De scorede 105.81 point, men de måtte nøjes med en 4. plads for andet år i træk.

Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev skøjtede en melankolsk fridans til "Anna Karenina". Parret havde god power, men ikke helt samme skarphed som ovenstående par. De rykkede op til en 5. plads.

Madison Hubbell og Zachery Donohue havde et overraskende fald efter deres kurveløft, men ellers var deres fridans solid. I dette felt måtte de dog rykke ned på en samlet 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE
CAN
182.6611
2Madison CHOCK / Evan BATES
USA
177.5523
3Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE
ITA
176.3732
4Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI
USA
174.9244
5Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV
RUS
166.7365
6Madison HUBBELL / Zachary DONOHUE
USA
163.2056

Se flere detaljer her.

Borisova/Sopot vinder JGPF 2015 i parløb

Duskova/Bidar, Borisova/Sopot og Atakhanova/Spiridonov på podiet (foto: ISU).

Umiddelbart virkede det som et meget tæt felt hos parløberne før Junior Grand Prix Final 2015/16, men i konkurrencen kunne ét par alligevel skille sig ud.

Russiske Ekaterina Borisova og Dmitry Sopot vandt det korte program med en ren fremførelse, som scorede dem et nyt personligt bedste på 60.29 point. I det lange program havde han hånd på double axel, men parret fik udført en fin triple twist samt kast triple loop og triple salchow. En ny personligt bedste FS score på 111.57 point var mere end nok til at give dem guld.

Tjekkiske Anna Duskova og Martin Bidar løb et solidt kort program, hvor de opnåede et nyt personligt bedste på 55.78 point. Parret virkede lidt usikre i det lange program, men de fik dog landet triple twist, side-om-side double axel kombinationer samt kast triple salchow og triple lutz. Endnu et nyt personligt nyt bedste på 106.55 point rykkede dem op på sølv.

Småfavoritter Amina Atakhanova og Ilia Spiridonov havde god præsentation, men hun havde problemer med side-om-side spring i begge løb (især underrotationer i det lange). Et kikset lassoløft i det lange program gjorde dog forskellen. Parret endte på en bronzemedalje.

Anastasia Gubanova og Alexei Sintsov undgik større fejl, men med lavere sværhedsgrad havde de brug for at løbe med højere kvalitet. Ikke desto mindre opnåede de personlige nye bedste scores i begge løb og tog en 4. plads.

Ukrainske Renata Oganesian og Mark Bardei skuffede med et fald på et kast i begge løb, og i det lange program kiksede hun helt indgangen på side-om-side piruetterne. Anastasia Poluianova og Stepan Korotkov havde double axel problemer og en ugyldig piruette i det korte program, så trods et solidt langt program kunne de ikke rykke op. De to par endte på en 5. og 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Ekaterina BORISOVA / Dmitry SOPOT
RUS
171.8611
2Anna DUSKOVA / Martin BIDAR
CZE
162.3332
3Amina ATAKHANOVA / Ilia SPIRIDONOV
RUS
162.0023
4Anastasia GUBANOVA / Alexei SINTSOV
RUS
157.0944
5Renata OGANESIAN / Mark BARDEI
UKR
149.8756
6Anastasia POLUIANOVA / Stepan KOROTKOV
RUS
145.2765

Se flere detaljer her.

Tsurskaya dominerer mod JGPF-titel

Sotskova, Tsurskaya og Honda poserer med deres medaljer (foto: ISU).

Vi havde igen et særdeles teknisk stærkt felt hos juniordamerne ved Junior Grand Prix Final 2015/16, hvor der ikke var råd til fejl, hvis man ville på podiet.

Favorit Polina Tsurskaya var i en klasse for sig med sine eksplosive spring. Russeren vandt det korte program med en fejlfri fremførelse, som scorede hende et nyt personligt bedste på 66.69 point. Hun leverede også et rent langt program med syv store triple spring inkl. to triple lutz-triple tåloop kombinationer. Et nyt personligt på 128.59 point konsoliderede hendes sejr.

Landsmand Maria Sotskova løb også et rent kort program, men det dybe felt betød en foreløbig 4. plads. Hun fortsatte dog med et rent langt program med syv triple spring inkl. to triple-triple kombinationer, og dette rykkede hende op på sølv.

Marin Hondo havde et rent kort program med bl.a. triple loop-triple tåloop og scorede et nyt personligt bedste på 63.69 point. I det lange program landede hun fem solide triple spring, men hun doublede en salchow og faldt på en triple flip (<). Samlet gjorde hun dog akkurat nok til bronze.

Den tredje russer Alisa Fedichkina løb et stærkt kort program, hvor hun havde alle triple spring i anden halvdel. Det lange program var umiddelbart solidt med undtagelse af step-out på double axel-triple tåloop (<<), men en underroteret triple loop gjorde forskellen; hun endte på en tæt 4. plads.

Yuna Shiraiwa havde et rent kort program, men den normalt pålidelige løber faldt på sin triple salchow-triple loop (<<) i det lange program. Mai Mihara kiksede som den eneste sin planlagte triple-triple i det korte program, men hun fik dog landet 6 triple spring i det lange program. De to piger tog en 5. og 6. plads grundet det dybe felt.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Polina TSURSKAYA
RUS
195.2811
2Maria SOTSKOVA
RUS
184.0142
3Marin HONDA
JPN
178.6433
4Alisa FEDICHKINA
RUS
178.1124
5Yuna SHIRAIWA
JPN
173.8255
6Mai MIHARA
JPN
166.2566

Se flere detaljer her.