søndag den 13. december 2015

Tsurskaya dominerer mod JGPF-titel

Sotskova, Tsurskaya og Honda poserer med deres medaljer (foto: ISU).

Vi havde igen et særdeles teknisk stærkt felt hos juniordamerne ved Junior Grand Prix Final 2015/16, hvor der ikke var råd til fejl, hvis man ville på podiet.

Favorit Polina Tsurskaya var i en klasse for sig med sine eksplosive spring. Russeren vandt det korte program med en fejlfri fremførelse, som scorede hende et nyt personligt bedste på 66.69 point. Hun leverede også et rent langt program med syv store triple spring inkl. to triple lutz-triple tåloop kombinationer. Et nyt personligt på 128.59 point konsoliderede hendes sejr.

Landsmand Maria Sotskova løb også et rent kort program, men det dybe felt betød en foreløbig 4. plads. Hun fortsatte dog med et rent langt program med syv triple spring inkl. to triple-triple kombinationer, og dette rykkede hende op på sølv.

Marin Hondo havde et rent kort program med bl.a. triple loop-triple tåloop og scorede et nyt personligt bedste på 63.69 point. I det lange program landede hun fem solide triple spring, men hun doublede en salchow og faldt på en triple flip (<). Samlet gjorde hun dog akkurat nok til bronze.

Den tredje russer Alisa Fedichkina løb et stærkt kort program, hvor hun havde alle triple spring i anden halvdel. Det lange program var umiddelbart solidt med undtagelse af step-out på double axel-triple tåloop (<<), men en underroteret triple loop gjorde forskellen; hun endte på en tæt 4. plads.

Yuna Shiraiwa havde et rent kort program, men den normalt pålidelige løber faldt på sin triple salchow-triple loop (<<) i det lange program. Mai Mihara kiksede som den eneste sin planlagte triple-triple i det korte program, men hun fik dog landet 6 triple spring i det lange program. De to piger tog en 5. og 6. plads grundet det dybe felt.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Polina TSURSKAYA
RUS
195.2811
2Maria SOTSKOVA
RUS
184.0142
3Marin HONDA
JPN
178.6433
4Alisa FEDICHKINA
RUS
178.1124
5Yuna SHIRAIWA
JPN
173.8255
6Mai MIHARA
JPN
166.2566

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: