søndag den 13. juni 2010

Grand Prix 2010/2011 annonceret!

Jubii! Grand Prix-tildelingerne er allerede annonceret (se her), og jeg synes altid at de er så spændende at nærstudere. For hvem fik 2 konkurrencer? Hvem fik kun én? Og hvem har officielt trukket sig tilbage? Svaret kan spås med en vis nøjagtighed. Her er mine første tanker...

Herrer
De står her ikke! - Evan Lysacek, Yannick Ponsero og Vaughn Chipeur. Så de trækker sig alle? Lysacek havde ellers sagt, at han overvejede at fortsætte, så det er måske hvad TBA'en (eng. to be announced) i USA er til.

De er her stadig! - Johnny Weir, Evgeni Plushenko og Kevin van der Perren. Det ser ud til at van der Perren har bestemt sig for blive lidt endnu. Weir har fået 2 tildelinger, men ikke en i Rusland, som han elsker. Jeg ville nu ikke blive overrasket, hvis han senere trækker sig. Og Plushenko! Jeg troede ikke, at han ville skøjte denne sæson efter sin knæoperation for nylig. Måske han vil trække sig senere.

De har kun fået én! - Artem Borodulin og Florent Amodio. Jeg troede, at de begge ville få to. Forhåbentlig får de en TBA.

De rykker op til senior! - Yuzuru Hanyu, Nan Song, Artur Gachinsky og Ross Miner. Junior VM-medaljevinderne og/eller JGPF-medaljevinderne har alle fået 2 tildelinger, og de er parate til kæmpe med de store drenge. Spændende.

Damer
De står her ikke! - Joannie Rochette. Det vidste vi allerede.

De er her stadig! - Fumie Suguri, Anastasia Gimazetdinova, Sarah Meier og Yuna Kim. Veteranerne Suguri, Gimazetdinova og Meier bliver endnu. Kim havde allerede bekendtgjort, at hun fortsætter, men hun kan selvfølgelig stadig nå at trække sig.

De rykker op til senior! - Kanaka Murakami, Agnes Zawadski, Amanda Dobbs, Kristine Musademba, Léna Marrocco, Maé Bérénicé Méité og Haruka Imai. Zawadski har åbenbart rykket op, selvom hun aldrig har konkurreret i Junior Grand Prix'erne. Godt valg, for hun kan klare det. Og tager Christina Gao endnu en sæson som junior?

Parløb
De er her stadig! - Qing Pang/Jian Tong samt Rena Inoue/John Baldwin. Jeg var sikker på at Inoue/Baldwin havde trukket sig tilbage, men de er vist besluttet på at blive ved, indtil de er i 40'erne! Mon Pang og Tong vil blive ved indtil Sochi 2014?

De har kun fået én! - Wenjing Sui/Cong Han, Narumi Takahashi/Mervin Tran samt Ksenia Stolbova/Fedor Klimov. Alle Junior VM-medaljevinderne har kun fået en... Jeg tror, at Sui/Han stadig vil få to Junior Grand Prix'er, så det er nok derfor. Måske vil Takahashi/Tran og Stolbova/Klimov få en TBA hver.

De rykker op til senior! - Se ovenstående samt Kaleigh Hole/Adam Johnson, Tatiana Novik/Mikhail Kuznetsov og Britney Simpson/Nathan Miller.

De nye par? - Vanessa James/Maximin Coia har fået en, i Frankrig. Mon Maria Mukhortova/Jerome Blanchard vil få TBA'en i Rusland, mens Adeline Canac/James Bonheur kan få TBA' en i Frankrig (ja, de danner nu par).

Isdans
De står her ikke! - Oksana Domnina/Maxim Shabalin. Man kan vist roligt sige, at de har trukket sig tilbage.

De er her stadig! - Alexandra Zaretsky/Roman Zaresky, Sinead Kerr/John Kerr, Federica Faiella/Massimo Scali. Så det er bekræftet, at de alle bliver?

De rykker op til senior! - Elena Ilinykh/Nikita Katsapalov, Alexandra Paul/Mitchell Islam, Maia Shibutani/Alex Shibutani, Lorenza Alessandrini/Simone Vaturi, Rachel Tibbets/Colin Brubaker, Stefanie Frohberg/Tim Giesen, Dora Turoczi/Balazs Major og Isabella Cannuscio/Ian Lorello. Mange fra Junior VM rykker op, men hvor er Junior VM-bronzemedaljevinderne Ksenia Monko/Kirill Khaliavin?

Mon Jana Khokhlova/Fedor Andreev kan få TBA'en i Rusland?