fredag den 11. december 2015

Hanyu sætter ny SP rekord, tager føring ved GPF 2015

Hanyu udfører en siddepiruette i sit korte program ved GPF 2015 (foto: AP).

De fleste herrer skuffede en smule i deres korte programmer ved Grand Prix Final 2015/16, men dette blev vist overskygget af en vis herre, som fremførte sit (og måske i al tid) bedste program.

Den forsvarende mester Yuzuru Hanyu gjorde det nærmest umulige, selvom han faktisk har gjort det før. Han løb et fejlfrit program med quad salchow, quad tåloop-triple tåloop og triple axel, og alle andre elementer var af superb kvalitet og blev ubesværet indkorporeret. Han fik lutter +2 og +3 i GOE, og der var hele 22 10-taller i programkomponenterne. Ikke desto mindre udtrykte Hanyu, at der var plads til forbedringer (trinsekvensen var "kun" level 3). Med en ny verdensrekord, her på 110.95 point, tager japaneren en føring på knap tyve point, og sejren er så godt som garanteret.

Træningsmakker Javier Fernandez havde vist nogle hjemmebane-nerver (igen), da han havde et stort step-out på sin quad salchow, og kombinationen blev kun til en triple lutz-double tåloop. Resten af løbet var dog stærkt med triple axel og lutter level 4 elementer. En score på 91.52 point giver ham en solid 2. plads.

Umiddelbart bliver den største kamp om bronze. Boyang Jin havde for første gang (utroligt nok) problemer med sin quad lutz, da han havde hånd på denne, og den tilføjede triple tåloop var underroteret. Triple axel var fin, men quad tåloop var også skrattende. Han er på en 3. plads med 86.95 point.

Shoma Uno landede en fin triple axel og triple flip-triple tåloop, men han faldt på sin quad tåloop (<). De resterende elementer og koreografi var dog af høj kvalitet, og den regerende juniorverdensmester er på en tæt 4. plads med 86.47 point.

Landsmand Daisuke Murakami lagde flot ud med quad salchow og triple axel, men han havde hånd på triple lutz og kunne derfor kun tilføje double tåloop. Han opnåede stadig et nyt personligt bedste på 83.47 point, hvilket giver ham en 5. plads.

Det korte program fortsætter med at give Patrick Chan problemer. Han triplede sin planlagte quad, og dermed var hans senere triple lutz-triple tåloop ugyldig. For at gøre skade værre blev hans usikre parallelpiruette også kendt ugyldig. Med en score på 70.61 point er guld umulig, men han har måske stadig en chance for medalje, hvis han kan levere et stærkt langt program.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Yuzuru HANYU
JPN
110.951
2Javier FERNANDEZ
ESP
91.522
3Boyang JIN
CHN
86.953
4Shoma UNO
JPN
86.474
5Daisuke MURAKAMI
JPN
83.475
6Patrick CHAN
CAN
70.616

Se flere detaljer her.

Stolbova/Klimov tager lille føring ved GPF 2015

Stolbova/Klimov udfører deres korte program ved GPF 2015 (foto: AP).

Seniorkonkurrencen ved Grand Prix Final 2015/16 i kunstskøjteløb begyndte med parløbernes korte programmer. Top 3 er adskilt af kun 2.10 point, og resten er ikke langt bagud, så intet er afgjort før de lange programmer i aften.

De regerende sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov leverede et fint program med triple twist og super kast triple flip, men hun havde et lille step-out på side-om-side triple tåloops, som hun dog fik skjult godt. Russerne maksimerede ikke deres levels, da to elementer kun var level 2, men ikke desto mindre er deres føring med 74.84 point endnu et lovende skridt efter en skuffende sæsonstart.

Landsmænd Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov løb et rent program med triple tåloops, triple twist og kast triple loop. Ligesom Stolbova/Klimov var deres twist og piruetter også kun level 2, men deres andenplads med 73.64 point er faktisk den første gang, de løber et godt kort program ved GPF.

Favoritter og forsvarende mestre Meagan Duhamel og Eric Radford virkede en smule nervøse, og det kunne ses, især på hende. De lagde ud med en flot triple twist, men hun var forlæns på side-om-side triple lutz og faldt på kast triple lutz. Høje levels og sværhed gjorde dog op for en del, og canadierne har stadig chance for guld med deres 3. plads med 72.74 point.

Landsmænd Julianne Seguin og Charlie Bilodeau kunne derimod løbe deres hidtil bedste. Deres charmerende og fejlfrie løb havde triple twist, side-om-side triple salchows og kast triple lutz. Duoen er nu på en 4. plads med et nyt personligt bedste på 71.16 point.

Xiaoyu Yu og Yang Jin havde et nogenlunde rent løb, omend hun var en smule forlæns på side-om-side triple tåloops - de imponerede dog med lutter level 4 på deres elementer. Parret er på en 5. plads med 68.63 point.

Amerikanske Alexa Scimeca og Chris Knierim havde igen problemer med side-om-side springet, da hun doublede og havde step-out på salchowen. Resten af deres elementer var dog af høj kvalitet. De er på en tæt 6. plads.

Ligeledes havde Cheng Peng og Hao Zhang problemer, da hun faldt på side-om-side triple tåloop (<), men de kunne også udføre resten uden problemer. Det kinesiske par er på en 7. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV
RUS
74.841
2Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV
RUS
73.642
3Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD
CAN
72.743
4Julianne SEGUIN / Charlie BILODEAU
CAN
71.164
5Xiaoyu YU / Yang JIN
CHN
68.635
6Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM
USA
68.146
7Cheng PENG / Hao ZHANG
CHN
65.607

Se flere detaljer her.