fredag den 11. december 2015

Hanyu sætter ny SP rekord, tager føring ved GPF 2015

Hanyu udfører en siddepiruette i sit korte program ved GPF 2015 (foto: AP).

De fleste herrer skuffede en smule i deres korte programmer ved Grand Prix Final 2015/16, men dette blev vist overskygget af en vis herre, som fremførte sit (og måske i al tid) bedste program.

Den forsvarende mester Yuzuru Hanyu gjorde det nærmest umulige, selvom han faktisk har gjort det før. Han løb et fejlfrit program med quad salchow, quad tåloop-triple tåloop og triple axel, og alle andre elementer var af superb kvalitet og blev ubesværet indkorporeret. Han fik lutter +2 og +3 i GOE, og der var hele 22 10-taller i programkomponenterne. Ikke desto mindre udtrykte Hanyu, at der var plads til forbedringer (trinsekvensen var "kun" level 3). Med en ny verdensrekord, her på 110.95 point, tager japaneren en føring på knap tyve point, og sejren er så godt som garanteret.

Træningsmakker Javier Fernandez havde vist nogle hjemmebane-nerver (igen), da han havde et stort step-out på sin quad salchow, og kombinationen blev kun til en triple lutz-double tåloop. Resten af løbet var dog stærkt med triple axel og lutter level 4 elementer. En score på 91.52 point giver ham en solid 2. plads.

Umiddelbart bliver den største kamp om bronze. Boyang Jin havde for første gang (utroligt nok) problemer med sin quad lutz, da han havde hånd på denne, og den tilføjede triple tåloop var underroteret. Triple axel var fin, men quad tåloop var også skrattende. Han er på en 3. plads med 86.95 point.

Shoma Uno landede en fin triple axel og triple flip-triple tåloop, men han faldt på sin quad tåloop (<). De resterende elementer og koreografi var dog af høj kvalitet, og den regerende juniorverdensmester er på en tæt 4. plads med 86.47 point.

Landsmand Daisuke Murakami lagde flot ud med quad salchow og triple axel, men han havde hånd på triple lutz og kunne derfor kun tilføje double tåloop. Han opnåede stadig et nyt personligt bedste på 83.47 point, hvilket giver ham en 5. plads.

Det korte program fortsætter med at give Patrick Chan problemer. Han triplede sin planlagte quad, og dermed var hans senere triple lutz-triple tåloop ugyldig. For at gøre skade værre blev hans usikre parallelpiruette også kendt ugyldig. Med en score på 70.61 point er guld umulig, men han har måske stadig en chance for medalje, hvis han kan levere et stærkt langt program.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Yuzuru HANYU
JPN
110.951
2Javier FERNANDEZ
ESP
91.522
3Boyang JIN
CHN
86.953
4Shoma UNO
JPN
86.474
5Daisuke MURAKAMI
JPN
83.475
6Patrick CHAN
CAN
70.616

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: