fredag den 11. december 2015

Stolbova/Klimov tager lille føring ved GPF 2015

Stolbova/Klimov udfører deres korte program ved GPF 2015 (foto: AP).

Seniorkonkurrencen ved Grand Prix Final 2015/16 i kunstskøjteløb begyndte med parløbernes korte programmer. Top 3 er adskilt af kun 2.10 point, og resten er ikke langt bagud, så intet er afgjort før de lange programmer i aften.

De regerende sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov leverede et fint program med triple twist og super kast triple flip, men hun havde et lille step-out på side-om-side triple tåloops, som hun dog fik skjult godt. Russerne maksimerede ikke deres levels, da to elementer kun var level 2, men ikke desto mindre er deres føring med 74.84 point endnu et lovende skridt efter en skuffende sæsonstart.

Landsmænd Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov løb et rent program med triple tåloops, triple twist og kast triple loop. Ligesom Stolbova/Klimov var deres twist og piruetter også kun level 2, men deres andenplads med 73.64 point er faktisk den første gang, de løber et godt kort program ved GPF.

Favoritter og forsvarende mestre Meagan Duhamel og Eric Radford virkede en smule nervøse, og det kunne ses, især på hende. De lagde ud med en flot triple twist, men hun var forlæns på side-om-side triple lutz og faldt på kast triple lutz. Høje levels og sværhed gjorde dog op for en del, og canadierne har stadig chance for guld med deres 3. plads med 72.74 point.

Landsmænd Julianne Seguin og Charlie Bilodeau kunne derimod løbe deres hidtil bedste. Deres charmerende og fejlfrie løb havde triple twist, side-om-side triple salchows og kast triple lutz. Duoen er nu på en 4. plads med et nyt personligt bedste på 71.16 point.

Xiaoyu Yu og Yang Jin havde et nogenlunde rent løb, omend hun var en smule forlæns på side-om-side triple tåloops - de imponerede dog med lutter level 4 på deres elementer. Parret er på en 5. plads med 68.63 point.

Amerikanske Alexa Scimeca og Chris Knierim havde igen problemer med side-om-side springet, da hun doublede og havde step-out på salchowen. Resten af deres elementer var dog af høj kvalitet. De er på en tæt 6. plads.

Ligeledes havde Cheng Peng og Hao Zhang problemer, da hun faldt på side-om-side triple tåloop (<), men de kunne også udføre resten uden problemer. Det kinesiske par er på en 7. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV
RUS
74.841
2Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV
RUS
73.642
3Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD
CAN
72.743
4Julianne SEGUIN / Charlie BILODEAU
CAN
71.164
5Xiaoyu YU / Yang JIN
CHN
68.635
6Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM
USA
68.146
7Cheng PENG / Hao ZHANG
CHN
65.607

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: