onsdag den 9. december 2015

Grand Prix Final 2015 forudsigelser - Damer

Asada, Medvedeva, Radionova og Gold har alle chance for guld hos damerne.

Damernes kamp om guld ved Grand Prix Final 2015/16 er vidt åben, da alle i feltet hver har vundet én GP denne sæson.

Fire gange GPF-vinder Mao Asada har taget guld og sølv ved alle sine GPF-deltagelser hidtil, så historisk lover det godt. Hendes comeback har dog været præget af en del usikre fremførelser, selvom hun stadig snuppede guld og bronze ved GP'erne. I dette felt vil underrotationer og en ustabil 3-3 skade hende, men hun kan måske gøre op for det ved at lande sin triple axel.

Seniordebutant Evgenia Medvedeva har vundet guld og sølv ved sine GP'er, hvor hun begge gange har opnået høje scores. Hendes styrke er de svære spring, som hun med stor pålidelighed kan lande sent i programmet. En håndfuld damer i feltet kan godt slå hende, hvis de løber rent, men Medvedevas stabilitet lover godt for en podieplads.

Den forsvarende sølvvinder Elena Radionova havde en lidt sløj sæsonstart med bronze ved Cup of China, men hun kom stærkt igen med to rene løb ved Rostelecom Cup, som hun vandt. Hendes spring virker lidt mere besværede end tidligere, men ligesom Medvedeva kæmper hun for alle landingerne og lader ikke fejl påvirke resten af programmet.

Gracie Gold har måske vendt et nyt blad mht. til sine nervøse nerver, da hun tog sølv ved Skate America og vandt det korte program ved TEB med nær rene løb. Hun har springene og det powerfulde grundløb til at score højt og vinde, men der er stadig en chance for at ustabiliteten vender tilbage, når der er mere på spil.

Landsmand Ashley Wagner havde en god sæsonstart med guld ved Skate Canada, men de gamle fejl som underrotationer og to fødder sneg sig ind ved NHK Trophy, hvor hun skuffede med en 4. plads. Hun har dog taget medalje ved de tre forgangne GPF'er, så det ser ud til at hun konkurrerer bedst som underdog.

Den regerende VM-bronzevinder Satoko Miyahara tog bronze og guld ved GP'erne, og ofte bliver hun afskrevet som favorit grundet hendes små spring. Hendes scoringspotentiale er måske ikke så højt som de andre damers, men hendes stabilitet kan komme hende til gavn, når/hvis konkurrenterne fejler.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Elena Radionova RUS
3. Mao Asada JPN
4. Gracie Gold USA
5. Satoko Miyahara JPN
6. Ashley Wagner USA

Se flere detaljer her.

Grand Prix Final 2015 forudsigelser - Parløb

Stolbova/Klimov, Duhamel/Radford og Kavaguti/Smirnov er blandt favoritterne.

Selvom ikke alle toppar er til stede ved Grand Prix Final 2015/16 (fx Sui/Han, Volosozhar/Trankov, Savchenko/Massot) har vi et spændende felt, hvor de tre topseedede par har scoret inden for 2 point i løbet af sæsonen.

Favoritter er dog stadig de forsvarende mestre Meagan Duhamel og Eric Radford, der som de eneste i feltet har vundet begge deres GP'er. Parrets stabilitet og høje sværhedsgrad på bl.a. side-om-side triple lutz og kast quad salchow (de vil ikke forsøge quad lutz) giver dem en god margin, men med fejl fra de canadiske verdensmestre kan vi måske få en tæt kamp om guld.

De regerende sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov havde en skuffende sæsonstart med en 4. plads ved Skate America, men de virkede mere i sædvanlig form ved Rostelecom Cup, som de vandt. Parret har opgraderet til side-om-side triple tåloop-triple tåloop i deres lange program, men ellers må de pga. deres lavere basisværdi på kast satse på rene elementer af høj kvalitet for at true til guldet.

Veteraner Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov har været i god form med GP-guld og sølv, og de har endda tilføjet quad loop til deres lange program, der allerede havde quad salchow. Denne høje sværhed burde give dem en medalje, hvis de kan løbe rent. Dog ser GPF ikke ud til at være deres yndlingskonkurrence: ud af seks forsøg har de kun én medalje (bronze).

Vi har endeligt et amerikanske par ved GPF. Alexa Scimeca og Chris Knierim tog sølv og bronze ved deres GP'er, og med deres eksplosive parelementer inklusiv quad twist er de i stand til at score højt. Som regel er det ustabiliteten på side-om-side springene, der gang på gang holder dem nede.

De regerende juniorverdensmestre Xiaoyu Yu og Yang Jin er med for andet år træk. Duoen tog også bronze og sølv ved deres GP'er, og deres styrke igennem de seneste sæsoner har været stabile fremførelser. Duoen har dog ikke samme planlagte sværhed som andre par i feltet (de forsøger kast quad salchow, men har endnu ikke landet det).

Landsmænd Cheng Peng og Hao Zhang blev kaldt ind efter Sui/Han trak sig pga. skade, og de har en 4. plads fra GPF de to foregående gange. Parret har store parelementer som quad twist, og de forsøger ligeledes at inkorporere kast quad salchow. Hun plejer dog at have problemer med side-om-side spring, hvilket gør det svært for dem at snuppe medalje i dette felt.

Julianne Seguin og Charlie Bilodeau har imponerede kvalificeret sig til Finalen i deres senior GP-debut sæson efter at have snuppe to bronzemedaljer. Parret har en unik charme på isen og er som regel stabile på de tekniske elementer, men de mangler måske sværheden og poweren til at udgøre en reel medaljetrussel.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
2. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
3. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
4. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
5. Xiaoyu Yu / Yang Jin CHN
6. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
7. Julianne Seguin / Charlie Bilodeau CAN

Se flere detaljer her.

JGPF 2015 forudsigelser - Herrer

Chen, Yamamoto, Samohin og Aliev er blandt medaljefavoritterne hos herrerne.

Quad-manien er også nået juniorherrerne ved Junior Grand Prix Final 2015/16, og alle i feltet vil forsøge mindst én i deres lange program. Med disse svære layouts kan det blive en tæt (og uforudsigelig) dyst om en medalje.

Favorit er nok amerikanske Nathan Chen, som vandt begge sine JGP'er med pålidelige og teknisk svære programmer. Han vil angiveligt forsøge hele fire quads i sit lange program (han forsøgte to under JGP'erne), og det kan enten give ham sejren med en stor margin eller føre til dyre fejl.

Dmitri Aliev gør sin JGPF-debut, og russeren er den anden herre i feltet, som også har vundet begge sine JGP'er. Han får god højde på sine spring (inklusiv triple axel og quad tåloop), men hans trin og piruetter er måske ikke helt så skarpe sammenlignet med de andre herrer i feltet.

Den regerende JGPF-sølvvinder Sota Yamamoto tog sølv og guld ved sine JGP'er. Han er en velafrundet løber med svære spring, men han kan til tider poppe sin triple axel. Med rene løb kan han dog en chance for guld.

Daniel Samohin har gennemgået store forbedringer denne sæson, og hans stabile løb har medført to JGP-sølvmedaljer (samt tre CS/senior B medaljer). Han har endnu ikke løbet sine programmer rent, men med tre quads i det lange program plejer han have en vis margin - dog måske ikke i dette felt.

Wildcard kan være Vincent Zhou, som vandt to sølvmedaljer i sin JGP-debut sæson. Her forsøgte han endnu ikke triple axel, og hans quad salchows blev kendt underroterede, men i træning har han landet disse jævnligt (og i svære kombinationer).

Canadiske Roman Sadovsky tog en 5. plads ved forrige JGPF, og denne sæson er det blevet til JGPF-guld og bronze. Hans scores har dog ikke været så høje sammenlignet med de andre herrer, da han endnu ikke har landet triple axel. Dette vil især skade ham i det korte program.

Mine forudsigelser
1. Nathan Chen USA
2. Daniel Samohin ISR
3. Sota Yamamoto JPN
4. Dmitri Aliev RUS
5. Vincent Zhou USA
6. Roman Sadovsky CAN

Se flere detaljer her.