onsdag den 9. december 2015

Grand Prix Final 2015 forudsigelser - Parløb

Stolbova/Klimov, Duhamel/Radford og Kavaguti/Smirnov er blandt favoritterne.

Selvom ikke alle toppar er til stede ved Grand Prix Final 2015/16 (fx Sui/Han, Volosozhar/Trankov, Savchenko/Massot) har vi et spændende felt, hvor de tre topseedede par har scoret inden for 2 point i løbet af sæsonen.

Favoritter er dog stadig de forsvarende mestre Meagan Duhamel og Eric Radford, der som de eneste i feltet har vundet begge deres GP'er. Parrets stabilitet og høje sværhedsgrad på bl.a. side-om-side triple lutz og kast quad salchow (de vil ikke forsøge quad lutz) giver dem en god margin, men med fejl fra de canadiske verdensmestre kan vi måske få en tæt kamp om guld.

De regerende sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov havde en skuffende sæsonstart med en 4. plads ved Skate America, men de virkede mere i sædvanlig form ved Rostelecom Cup, som de vandt. Parret har opgraderet til side-om-side triple tåloop-triple tåloop i deres lange program, men ellers må de pga. deres lavere basisværdi på kast satse på rene elementer af høj kvalitet for at true til guldet.

Veteraner Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov har været i god form med GP-guld og sølv, og de har endda tilføjet quad loop til deres lange program, der allerede havde quad salchow. Denne høje sværhed burde give dem en medalje, hvis de kan løbe rent. Dog ser GPF ikke ud til at være deres yndlingskonkurrence: ud af seks forsøg har de kun én medalje (bronze).

Vi har endeligt et amerikanske par ved GPF. Alexa Scimeca og Chris Knierim tog sølv og bronze ved deres GP'er, og med deres eksplosive parelementer inklusiv quad twist er de i stand til at score højt. Som regel er det ustabiliteten på side-om-side springene, der gang på gang holder dem nede.

De regerende juniorverdensmestre Xiaoyu Yu og Yang Jin er med for andet år træk. Duoen tog også bronze og sølv ved deres GP'er, og deres styrke igennem de seneste sæsoner har været stabile fremførelser. Duoen har dog ikke samme planlagte sværhed som andre par i feltet (de forsøger kast quad salchow, men har endnu ikke landet det).

Landsmænd Cheng Peng og Hao Zhang blev kaldt ind efter Sui/Han trak sig pga. skade, og de har en 4. plads fra GPF de to foregående gange. Parret har store parelementer som quad twist, og de forsøger ligeledes at inkorporere kast quad salchow. Hun plejer dog at have problemer med side-om-side spring, hvilket gør det svært for dem at snuppe medalje i dette felt.

Julianne Seguin og Charlie Bilodeau har imponerede kvalificeret sig til Finalen i deres senior GP-debut sæson efter at have snuppe to bronzemedaljer. Parret har en unik charme på isen og er som regel stabile på de tekniske elementer, men de mangler måske sværheden og poweren til at udgøre en reel medaljetrussel.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
2. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
3. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
4. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
5. Xiaoyu Yu / Yang Jin CHN
6. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
7. Julianne Seguin / Charlie Bilodeau CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: