onsdag den 9. december 2015

JGPF 2015 forudsigelser - Herrer

Chen, Yamamoto, Samohin og Aliev er blandt medaljefavoritterne hos herrerne.

Quad-manien er også nået juniorherrerne ved Junior Grand Prix Final 2015/16, og alle i feltet vil forsøge mindst én i deres lange program. Med disse svære layouts kan det blive en tæt (og uforudsigelig) dyst om en medalje.

Favorit er nok amerikanske Nathan Chen, som vandt begge sine JGP'er med pålidelige og teknisk svære programmer. Han vil angiveligt forsøge hele fire quads i sit lange program (han forsøgte to under JGP'erne), og det kan enten give ham sejren med en stor margin eller føre til dyre fejl.

Dmitri Aliev gør sin JGPF-debut, og russeren er den anden herre i feltet, som også har vundet begge sine JGP'er. Han får god højde på sine spring (inklusiv triple axel og quad tåloop), men hans trin og piruetter er måske ikke helt så skarpe sammenlignet med de andre herrer i feltet.

Den regerende JGPF-sølvvinder Sota Yamamoto tog sølv og guld ved sine JGP'er. Han er en velafrundet løber med svære spring, men han kan til tider poppe sin triple axel. Med rene løb kan han dog en chance for guld.

Daniel Samohin har gennemgået store forbedringer denne sæson, og hans stabile løb har medført to JGP-sølvmedaljer (samt tre CS/senior B medaljer). Han har endnu ikke løbet sine programmer rent, men med tre quads i det lange program plejer han have en vis margin - dog måske ikke i dette felt.

Wildcard kan være Vincent Zhou, som vandt to sølvmedaljer i sin JGP-debut sæson. Her forsøgte han endnu ikke triple axel, og hans quad salchows blev kendt underroterede, men i træning har han landet disse jævnligt (og i svære kombinationer).

Canadiske Roman Sadovsky tog en 5. plads ved forrige JGPF, og denne sæson er det blevet til JGPF-guld og bronze. Hans scores har dog ikke været så høje sammenlignet med de andre herrer, da han endnu ikke har landet triple axel. Dette vil især skade ham i det korte program.

Mine forudsigelser
1. Nathan Chen USA
2. Daniel Samohin ISR
3. Sota Yamamoto JPN
4. Dmitri Aliev RUS
5. Vincent Zhou USA
6. Roman Sadovsky CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: