onsdag den 9. december 2015

Grand Prix Final 2015 forudsigelser - Damer

Asada, Medvedeva, Radionova og Gold har alle chance for guld hos damerne.

Damernes kamp om guld ved Grand Prix Final 2015/16 er vidt åben, da alle i feltet hver har vundet én GP denne sæson.

Fire gange GPF-vinder Mao Asada har taget guld og sølv ved alle sine GPF-deltagelser hidtil, så historisk lover det godt. Hendes comeback har dog været præget af en del usikre fremførelser, selvom hun stadig snuppede guld og bronze ved GP'erne. I dette felt vil underrotationer og en ustabil 3-3 skade hende, men hun kan måske gøre op for det ved at lande sin triple axel.

Seniordebutant Evgenia Medvedeva har vundet guld og sølv ved sine GP'er, hvor hun begge gange har opnået høje scores. Hendes styrke er de svære spring, som hun med stor pålidelighed kan lande sent i programmet. En håndfuld damer i feltet kan godt slå hende, hvis de løber rent, men Medvedevas stabilitet lover godt for en podieplads.

Den forsvarende sølvvinder Elena Radionova havde en lidt sløj sæsonstart med bronze ved Cup of China, men hun kom stærkt igen med to rene løb ved Rostelecom Cup, som hun vandt. Hendes spring virker lidt mere besværede end tidligere, men ligesom Medvedeva kæmper hun for alle landingerne og lader ikke fejl påvirke resten af programmet.

Gracie Gold har måske vendt et nyt blad mht. til sine nervøse nerver, da hun tog sølv ved Skate America og vandt det korte program ved TEB med nær rene løb. Hun har springene og det powerfulde grundløb til at score højt og vinde, men der er stadig en chance for at ustabiliteten vender tilbage, når der er mere på spil.

Landsmand Ashley Wagner havde en god sæsonstart med guld ved Skate Canada, men de gamle fejl som underrotationer og to fødder sneg sig ind ved NHK Trophy, hvor hun skuffede med en 4. plads. Hun har dog taget medalje ved de tre forgangne GPF'er, så det ser ud til at hun konkurrerer bedst som underdog.

Den regerende VM-bronzevinder Satoko Miyahara tog bronze og guld ved GP'erne, og ofte bliver hun afskrevet som favorit grundet hendes små spring. Hendes scoringspotentiale er måske ikke så højt som de andre damers, men hendes stabilitet kan komme hende til gavn, når/hvis konkurrenterne fejler.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Elena Radionova RUS
3. Mao Asada JPN
4. Gracie Gold USA
5. Satoko Miyahara JPN
6. Ashley Wagner USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: