torsdag den 10. december 2015

Junior Grand Prix Final 2015/16 - dag 1


Junior Grand Prix Finalen 2015/16 begyndte i dag med juniornes korte programmer og danse, og generelt kunne favoritterne leve op til presset. Herrerne og isdanserne slutter deres konkurrence i morgen.

Stilling efter kort program/dans

Herrer
FPl.NameNationPointsSPFS
1Nathan CHEN
USA
78.591
2Dmitri ALIEV
RUS
76.782
3Sota YAMAMOTO
JPN
72.853
4Vincent ZHOU
USA
70.484
5Daniel SAMOHIN
ISR
69.485
6Roman SADOVSKY
CAN
59.376

Damer
FPl.NameNationPointsSPFS
1Polina TSURSKAYA
RUS
66.691
2Alisa FEDICHKINA
RUS
64.172
3Marin HONDA
JPN
63.693
4Maria SOTSKOVA
RUS
62.644
5Yuna SHIRAIWA
JPN
60.685
6Mai MIHARA
JPN
56.016

Parløb
FPl.NameNationPointsSPFS
1Ekaterina BORISOVA / Dmitry SOPOT
RUS
60.291
2Amina ATAKHANOVA / Ilia SPIRIDONOV
RUS
58.582
3Anna DUSKOVA / Martin BIDAR
CZE
55.783
4Anastasia GUBANOVA / Alexei SINTSOV
RUS
54.884
5Renata OGANESIAN / Mark BARDEI
UKR
52.545
6Anastasia POLUIANOVA / Stepan KOROTKOV
RUS
45.896

Isdans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Lorraine MCNAMARA / Quinn CARPENTER
USA
65.901
2Rachel PARSONS / Michael PARSONS
USA
64.912
3Alla LOBODA / Pavel DROZD
RUS
64.013
4Betina POPOVA / Yuri VLASENKO
RUS
61.854
5Marie-Jade LAURIAULT / Romain LE GAC
FRA
57.975
6Anastasia SKOPTCOVA / Kirill ALESHIN
RUS
56.516

Se flere detaljer her.

Grand Prix Final 2015 forudsigelser - Isdans

Weaver/Poje, Chock/Bates, Shibutanis og Cappellini/Lanotte er blandt guldfavoritterne.

Vi har et særdeles tæt felt hos isdanserne ved Grand Prix Final 2015/16, hvor de fire topseedede par har scoret inden for 1.21 point i løbet af GP'erne - og vi har dermed den uvante situation med fire guldkandidater i isdans.

De forsvarende mestre er Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, der som det eneste par i feltet har vundet begge deres GP'er denne sæson. De er dermed småfavoritter til titlen, men de har dog ingen fejlmargin, og mange af deres nærme rivaler ser ud til have opnået mere momentum i løbet af sæsonen.

Regerende sølvvindere Madison Chock og Evan Bates har solidt snuppet guld og sølv ved GP'erne, men de var nu ikke helt tilfredse, hovedsageligt pga. små twizzles fejl og lave levels på trin. Duoen har tweaket disse, men det er uvist om det vil give pote her. Ikke desto mindre har de potentialet til at forbedre deres scores mere end deres konkurrenter måske har.

Anna Cappellini og Luca Lanotte har været i Finalen tre gange før uden at tage medalje, og denne gang er måske deres bedste chance. Efter en skuffende sæson 14/15 er de vendt tilbage til deres gamle stil, og det er blevet belønnet med GP-guld og sølv. Italienerne har ikke helt samme power eller dybe skær som andre i feltet, men de er charmerende performere som samtidig kan få de høje levels.

Søskendeduoen Maia Shibutani og Alex Shibutani har nok undergået den største forbedring i sæsonen, og at slå et af de tre ovenstående par vil virkelig være en sejr i sig selv (især hvis det er landsmænd Chock/Bates). Parret tog sølv og guld ved deres GP'er, og de har faktisk opnået de højeste score ved GP'erne - med deres momentum har de chance for guldet.

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev er det eneste russiske par i Finalen, og det i sig selv er godt gået af dem i deres comeback fra skade. Parret har god power i deres grundløb og elementer, men de mangler nok finessen til at udgøre en medaljetrussel.

GPF-debutanter Madison Hubbell og Zachary Donohue er et solidt par, men det bliver svært (ikke umuligt) for dem at placere højere end en 6. plads i dette felt. Duoen er har en god kemi på isen, men de har ikke helt samme skarphed på elementerne til at score så højt som de andre par.

Mine forudsigelser
1. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
2. Madison Chock / Evan Bates USA
3. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
4. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
5. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
6. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA

Se flere detaljer her.

Grand Prix Final 2015 forudsigelser - Herrer

Hanyu, Fernandez, Chan og Jin er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Vi har et særdeles springstærkt felt hos herrerne ved Grand Prix Final 2015/16, hvor der planlægges op til 24 quads! Lige nu er der mest opmærksomhed på Hanyu-Chan-Fernandez trioen, men dyre fejl hænder og overraskelser er mulige...

To gange forsvarende GPF-mester Yuzuru Hanyu er nok favorit efter sine rekordsættende fremførelser ved NHK Trophy. Han har de svære spring (forsøger i alt 5 quads) kombineret med præsentationen, men Skate Canada viste at han er i stand til at lave bekostelige fejl. Med rene løb vil han uden tvivl snuppe guld, men chancen for dette back-to-back er nok ikke forfærdelig stor.

Spanske Javier Fernandez er den regerende GPF-sølvvinder, og forhåbentlig har han færre nerver på hjemmebane i år. Denne sæson er han den eneste herre i feltet med to GP-sejre, og begge gange kunne han levere solide fremførelser. Lignende løb burde skaffe ham en medalje, men farven kommer nok an på, hvor godt rivalerne kommer til at skøjte.

Patrick Chan er fire gange GPF-medaljevinder (inkl. to guld), og han begyndte sit comeback godt med en sejr ved Skate Canada. Ved begge sine GP'er havde han dog meget dyre fejl i sit korte program, og han får ikke råd til samme fejl her; Chan forsøger "kun" 1-2 quads og én triple axel i sit lange program, og både Hanyu og Fernandez har indhentet ham på programkomponenterne.

Den regerende juniorverdensmester Shoma Uno har gjort en god senior GP-debutsæson med sølv ved Skate Canada og en kort programssejr ved TEB. Den 17-årige japaner er en velafrundet løber med god præsentation og solide (ikke de højeste) spring, og han er i stand til at score højt - måske tage medalje - med rene løb.

Også Boyang Jin har haft en stærkt senior GP-debutsæson med to sølvmedaljer. Hans styrke er helt klart den stabile quad lutz samt hans vanvittige layout i det lange program (4 quads/6 triples). I dette felt vil hans svaghed i grundløb og præsentation være ekstra tydelig, så han skal nok håbe på fejl fra favoritter for at kunne gøre sig håb om medalje.

Daisuke Murakami gør også sin GPF-debut, her efter to Grand Prix bronzemedaljer. Han har både triple axel og quad salchow i sit repertoire, men han mangler måske at skille sig ud på et punkt. Scoringspotentialet er ikke i det højeste i feltet, men han har før udnyttet fejl fra de andre herrer til sin fordel.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Javier Fernandez ESP
3. Patrick Chan CAN
4. Boyang Jin CHN
5. Shoma Uno JPN
6. Daisuke Murakami JPN

Se flere detaljer her.