torsdag den 10. december 2015

Grand Prix Final 2015 forudsigelser - Isdans

Weaver/Poje, Chock/Bates, Shibutanis og Cappellini/Lanotte er blandt guldfavoritterne.

Vi har et særdeles tæt felt hos isdanserne ved Grand Prix Final 2015/16, hvor de fire topseedede par har scoret inden for 1.21 point i løbet af GP'erne - og vi har dermed den uvante situation med fire guldkandidater i isdans.

De forsvarende mestre er Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, der som det eneste par i feltet har vundet begge deres GP'er denne sæson. De er dermed småfavoritter til titlen, men de har dog ingen fejlmargin, og mange af deres nærme rivaler ser ud til have opnået mere momentum i løbet af sæsonen.

Regerende sølvvindere Madison Chock og Evan Bates har solidt snuppet guld og sølv ved GP'erne, men de var nu ikke helt tilfredse, hovedsageligt pga. små twizzles fejl og lave levels på trin. Duoen har tweaket disse, men det er uvist om det vil give pote her. Ikke desto mindre har de potentialet til at forbedre deres scores mere end deres konkurrenter måske har.

Anna Cappellini og Luca Lanotte har været i Finalen tre gange før uden at tage medalje, og denne gang er måske deres bedste chance. Efter en skuffende sæson 14/15 er de vendt tilbage til deres gamle stil, og det er blevet belønnet med GP-guld og sølv. Italienerne har ikke helt samme power eller dybe skær som andre i feltet, men de er charmerende performere som samtidig kan få de høje levels.

Søskendeduoen Maia Shibutani og Alex Shibutani har nok undergået den største forbedring i sæsonen, og at slå et af de tre ovenstående par vil virkelig være en sejr i sig selv (især hvis det er landsmænd Chock/Bates). Parret tog sølv og guld ved deres GP'er, og de har faktisk opnået de højeste score ved GP'erne - med deres momentum har de chance for guldet.

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev er det eneste russiske par i Finalen, og det i sig selv er godt gået af dem i deres comeback fra skade. Parret har god power i deres grundløb og elementer, men de mangler nok finessen til at udgøre en medaljetrussel.

GPF-debutanter Madison Hubbell og Zachary Donohue er et solidt par, men det bliver svært (ikke umuligt) for dem at placere højere end en 6. plads i dette felt. Duoen er har en god kemi på isen, men de har ikke helt samme skarphed på elementerne til at score så højt som de andre par.

Mine forudsigelser
1. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
2. Madison Chock / Evan Bates USA
3. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
4. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
5. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
6. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: