fredag den 25. november 2011

Savchenko/Szolkowy vinder kort program ved Rostelecom Cup 2011

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy udfører deres triple twist i det korte program. (Foto: AFP Photo)

Det var en solid parkonkurrence med en del rene korte programmer.

De forsøgte ikke kast triple axel i dag, men det viste sig at være en god taktik for Aliona Savchenko og Robin Szolkowy, som endelig fik leveret et rent program. Highlights var blandt andet kast i triple flip, triple twist samt side-om-side triple tåloops. De fører nu før det lange program med en score på 68.72 point.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov fik ligeledes udført rene side-om-side triple tåloops samt en kast triple loop, men deres triple twist blev grebet noget usikkert. De er stadig i guldrækkevidde med en 2. plads med 65.17 point.

Italienske Stefania Berton og Ondrej Hotarek landede også triple tåloops og kast triple loop, men deres triple twist var også lidt usikker. De er på en 3. plads med et nyt personligt bedste på 60.13 point.

Podiet vil nok bestå af disse tre ovenstående par. På en fjern 4. plads har vi Ksenia Stolbova og Fedor Klimov med 51.73 point. Parret fik leveret kast triple flip og side-om-side triple tåloops, men deres dødsspiral blev kendt ugyldig.

Ikke langt bagefter på en 5. plads har vi Ashley Cain og Joshua Reagan, som opnåede et personligt nyt bedste på 49.03 point. Lidt overraskende er Katarina Gerboldt og Alexander Enbert nede på en 7. plads, men de havde også flere alvorlige fejl såsom fald på kast triple flip.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
68.721
2Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV

RUS
65.172
3Stefania BERTON / Ondrej HOTAREK

ITA
60.133
4Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV

RUS
51.734
5Ashley CAIN / Joshua REAGAN

USA
49.035
6Brittany JONES / Kurtis GASKELL

CAN
47.766
7Katarina GERBOLDT / Alexander ENBERT

RUS
47.407

Se flere detaljer på isuresults.com

Asada tager føring ved Rostelecom Cup

Mao Asada udfører sit korte program til "Sheherazade". (Foto: AFP Photo)

Rostelecom Cup 2011 startede i dag med damernes korte programmer. Det var en blandet fornøjelse: en del kiks, men heldigvis var der nogle rene løb.

Mao Asada leverede et meget solidt og fejlfrit program med en double axel, triple flip-double loop og triple loop og smukke piruetter. Med dagens højeste programkomponenter vandt hun det lange program med et nyt sæsons bedste på 64.29 point.

Russerne var generelt stærke i dag, da de alle placerede i top 4. Kun 0.38 point bagud Asada ligger Alena Leonova på en 2. plads med et nyt personligt bedste på 63.91 point. Hendes program blev leveret med god fart og indlevelse, og springene var en triple tåloop-triple tåloop kombination, triple flip og double axel.

Det bliver en tættere kamp om bronze. Adelina Sotnikova startede ud med et fald på en triple lutz i planlagte kombination, men ligesom ved Cup of China kom hun igen med en triple flip-double tåloop, double axel og svære piruetter. Hun er på en lidt fjern 3. plads med 57.79 point.

Et rent program blev udført af Sofia Biryukova, der landede en triple tåloop-triple tåloop kombination samt en triple loop og double axel. Hendes score på 56.30 point er et nyt personligt bedste.

Kiira Korpis spring var der ikke helt i dag, da kombinationen kun blev til triple tåloop-double tåloop. Desuden vendte hun ud af landingen på triple loop og singlede den planlagte double axel. Høje programkomponenter kunne dog give hende en foreløbig 5. plads.

Haruki Imai leverede et rent program med blandt andet triple flip-double tåloop og solo triple loop. Agnes Zawadzki faldt på sin triple tåloop-triple tåloop kombination, men fik landet sin triple lutz. De to piger er på en henholdsvis 6.- og 7. plads.

Rachael Flatt leverede et rent program med triple flip-double tåloop og triple loop, men uden hendes triple-triple kombinationer scorer hun ikke højt. Hun er nede på en nok lidt skuffende 8. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Mao ASADA

JPN
64.291
2Alena LEONOVA

RUS
63.912
3Adelina SOTNIKOVA

RUS
57.793
4Sofia BIRYUKOVA

RUS
56.304
5Kiira KORPI

FIN
55.815
6Haruka IMAI

JPN
55.206
7Agnes ZAWADZKI

USA
53.817
8Rachael FLATT

USA
53.368
9Amelie LACOSTE

CAN
50.639
10Christina GAO

USA
39.6410

Se flere detaljer på isuresults.com