mandag den 18. marts 2019

VM 2019 forudsigelser - Damer

Kihira, Zagitova, Miyahara og Samodurova er blandt medaljekandidaterne.

Vi har én favorit hos damerne ved ISU World Figure Skating Championships 2019, men de andre medaljetagere - og for den sags skyld favoritten - er langtfra mejslet i sten, så der er potentiale til mange mulige formationer på podiet.

VM-debutant Rika Kihira har haft en super flot første sæson som senior, hvor hun har været ubesejret internationalt. Successen skyldes uden tvivl hendes solide triple axel, som giver hende en margin over de andre damer. Hun er dog sårbar i det korte løb, hvor hun oftest laver fejl - to triple axeler i friløbet kan indhente en del, men det er ikke sikkert at det vil være nok i et stort felt som ved VM.

Den regerende olympiske mester Alina Zagitova mangler kun VM-guld (eller medalje) for at fuldende sit resumé, men det var netop ved sidste VM hvor hendes stabilitet slog revner; en nedsmeltning i friløbet efterlod hende på en 5. plads. Hun har sværheden til at score højt nok til at vinde, og det har hun også bevist denne sæson - men hendes to seneste friløb var været noget værre rod, så en medalje er slet ikke given på dette tidspunkt.

Satoko Miyahara er to gange VM-medaljetager, og man kan normalt altid regne med stabile fremførelser fra japaneren. Hun har den flotte præsentation og sværheden i springene til at tage medalje igen, men hun taber ofte dyre tekniske point pga. underrotationer på de små spring. Hendes placering vil i høj grad afhænge af dagsformen på rotationerne og det tekniske panel.

Den tredje japaner Kaori Sakamoto er også en medaljekandidat, og det blev især slået fast da hun slog Kihira ved de nationale mesterskaber efter to rene løb. Hun har eksplosive spring, som scorer højt, men over sæsonen har hun adskillige gange prøvet at lave én dyr fejl i enten det korte og lange program, som holdte hende fra podiet.

Russiske Sofia Samodura har overgået alles forventninger gang på gang, senest da hun tog sejren ved EM. Hendes stabilitet har denne sæson været den bedste i feltet, men hendes scoringspotentiale er nok en smule lavere en ovenstående damers. Hvis favoritterne dog laver fejl, har hun uden tvivl chancen for at overraske igen.

En dark horse til podiet er Elizabet Tursynbaeva, som senest flot tog sølv ved Four Continents (efter Kihiras guld). Hendes korte program vil holde hende lidt tilbage, men med quad salchow og tre backloadede kombinationer i friløbet kan hun måske springe på podiet.

Hun er godt nok to gange verdensmester, men Evgenia Medvedeva blev nok på et hængende hår udtaget til dette VM. Efter skader og trænerskifte har hun endnu ikke genfundet sin stabilitet, så resultaterne denne sæson har været skuffende. Hun så dog ud til at være i en opadgående kurve ved de seneste Russian Cup Final, så med rene løb plejer dommerne at belønne hende med gode scores.

USA er nok bedst set long shots til en medalje, men i dette tilfælde må Bradie Tennell være det bedste bud. Hendes kombinationer har voldt hende en smule problemer, men hun skulle være vendt tilbage til et mere stabilt layout, så hun har en chance for at forbedre sin 6. plads fra forrige år.

Mine forudsigelser
1. Rika Kihira JPN
2. Satoko Mihara JPN
3. Alina Zagitova RUS
4. Kaori Sakamoto JPN
5. Sofia Samodurova RUS
6. Evgenia Medvedeva RUS
7. Elizabet Tursynbaeva KAZ
8. Bradie Tennell USA
9. Mariah Bell USA
10. Eunsoo Lim KOR

Se flere detaljer her.

VM 2019 forudsigelser - Parløb

James/Cipres, Sui/Han og Tarasova/Morozov er favoritter i parløb.

Vi har set en del tilbagetrækninger og split siden Vinter OL, men parløbskonkurrencen ved World Figure Skating Championships 2019 vil stadig være utrolig spændende - især tre par kæmper for guldet.

Favoritter må være de regerende VM-bronzevindere Vanessa James og Morgan Cipres, der er ubesejrede denne sæson med bl.a. sejre ved GPF og EM. Franskmændene har udvist flot stabilitet på deres tekniske elementer, og deres præsentation underholder altid publikum. Dette er første gang, at de er favoritter til VM-titlen, så man ved aldrig om nerverne spiller dem et puds.

Regerende OL-sølvvindere Wenjing Sui og Cong Han har været ude det meste af sæsonen pga. hendes skade, men de gjorde et solidt comeback ved 4CC, som de vandt. Parret var ikke helt fejlfrie ved konkurrencen, men det opadgående potentiale var der til, at de kunne tage deres anden VM-titel. Desværre blev hun skadet under træning midt-februar, så de har ikke haft optimal optakt op til VM.

De regerende VM-sølvvindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov har ikke formået at opretteholde førerposition som det ledende par i verden, men ikke desto mindre har de haft en solid sæson, senest med bronze ved GPF og sølv ved EM. Parrets tekniske elementer har nok den bedste kvalitet i feltet, men ustabilitet på side-om-side springene har forhindret i at tage guld ved de store events.

Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro tog en 6. plads ved sidste VM, men denne gang har de en lille chance for at ende på podiet - canadierne tog nemlig en meget tæt sølvmedalje ved 4CC. Parret har været stabile denne sæson, men lidt lavere kvalitet på de tekniske elementer medfører, at de ikke har samme margin for fejl som favoritterne.

Russiske Natalia Zabiiako og Alexander Enbert endte på en 4. plads ved sidste VM, og denne sæson begyndte flot med sejre ved begge deres GP'er. De måtte dog trække sig fra EM pga. medicinske problemer, som ikke er blevet udspecificeret, så deres nuværende form er lidt et spørgsmålstegn.

Cheng Peng og Yang Jin havde en lidt langsom sæsonstart, men de har virket stærkere som tiden gik, og det medførte sølv ved GPF og bronze ved 4CC. Duoen har flotte parelementer, men som altid vil nøglen blive hendes side-om-side spring. Med rene spring kan de muligvis true til en podieplads.

Hold også øje med de nykronede EM-bronzevindere Aleksandra Boikova og Dmitrii Kozlovskii, som gør deres VM-debut. De kan ikke konkurrere med veteraner på komponenterne endnu, men deres stærke tekniske elementer kan hjælpe dem med at placere højt.

Mine forudsigelser
1. Vanessa James / Morgen Cipres FRA
2. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
3. Wenjing Sui / Cong Han CHN
4. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
5. Natalia Zabiiako / Alexander Enbert RUS
6. Cheng Peng / Yang Jin CHN
7. Aleksandra Boikova / Dmitrii Kozlovskii RUS
8. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
9. Ashley Cain / Timothy LeDuc USA
10. Tae Ok Ryom / Ju Suk Kim PRK

Se flere detaljer her.

VM 2019 i kunstskøjteløb - tidsplan


Sæson 2019/20 kulminerer med ISU World Figure Skating Championships 2019, som finder sted den 18.-24. marts i Saitama, Japan. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau.

Tidsplan, dansk tid (Japan er 8 timer foran)

Onsdag den 20. marts
02:30-05:40 - Parløb: kort program
06:15-06:45 - Åbningsceremoni
07:05-12:57 - Damer: kort program

Torsdag den 21. marts
02:30-06:08 - Parløb: langt program
08:00-12:57 - Herrer: kort program

Fredag den 22. marts
04:00-08:12 - Isdans: rytmedans
09:30-13:27 - Damer: langt program

Lørdag den 23. marts
04:30-07:51 - Isdans: fridans
09:30-13:27 - Herrer: langt program

Søndag den 24. marts
07:00-10:00 - Gala opvisning

Se det på TV og internet?
Både Eurosport 1 og 2 vil vise noget af konkurrencen - både live og replay. Følg hashtagget #WorldFigure eller mig på Twitter for up-to-date nyheder.

Se flere detaljer her.