mandag den 18. marts 2019

VM 2019 forudsigelser - Damer

Kihira, Zagitova, Miyahara og Samodurova er blandt medaljekandidaterne.

Vi har én favorit hos damerne ved ISU World Figure Skating Championships 2019, men de andre medaljetagere - og for den sags skyld favoritten - er langtfra mejslet i sten, så der er potentiale til mange mulige formationer på podiet.

VM-debutant Rika Kihira har haft en super flot første sæson som senior, hvor hun har været ubesejret internationalt. Successen skyldes uden tvivl hendes solide triple axel, som giver hende en margin over de andre damer. Hun er dog sårbar i det korte løb, hvor hun oftest laver fejl - to triple axeler i friløbet kan indhente en del, men det er ikke sikkert at det vil være nok i et stort felt som ved VM.

Den regerende olympiske mester Alina Zagitova mangler kun VM-guld (eller medalje) for at fuldende sit resumé, men det var netop ved sidste VM hvor hendes stabilitet slog revner; en nedsmeltning i friløbet efterlod hende på en 5. plads. Hun har sværheden til at score højt nok til at vinde, og det har hun også bevist denne sæson - men hendes to seneste friløb var været noget værre rod, så en medalje er slet ikke given på dette tidspunkt.

Satoko Miyahara er to gange VM-medaljetager, og man kan normalt altid regne med stabile fremførelser fra japaneren. Hun har den flotte præsentation og sværheden i springene til at tage medalje igen, men hun taber ofte dyre tekniske point pga. underrotationer på de små spring. Hendes placering vil i høj grad afhænge af dagsformen på rotationerne og det tekniske panel.

Den tredje japaner Kaori Sakamoto er også en medaljekandidat, og det blev især slået fast da hun slog Kihira ved de nationale mesterskaber efter to rene løb. Hun har eksplosive spring, som scorer højt, men over sæsonen har hun adskillige gange prøvet at lave én dyr fejl i enten det korte og lange program, som holdte hende fra podiet.

Russiske Sofia Samodura har overgået alles forventninger gang på gang, senest da hun tog sejren ved EM. Hendes stabilitet har denne sæson været den bedste i feltet, men hendes scoringspotentiale er nok en smule lavere en ovenstående damers. Hvis favoritterne dog laver fejl, har hun uden tvivl chancen for at overraske igen.

En dark horse til podiet er Elizabet Tursynbaeva, som senest flot tog sølv ved Four Continents (efter Kihiras guld). Hendes korte program vil holde hende lidt tilbage, men med quad salchow og tre backloadede kombinationer i friløbet kan hun måske springe på podiet.

Hun er godt nok to gange verdensmester, men Evgenia Medvedeva blev nok på et hængende hår udtaget til dette VM. Efter skader og trænerskifte har hun endnu ikke genfundet sin stabilitet, så resultaterne denne sæson har været skuffende. Hun så dog ud til at være i en opadgående kurve ved de seneste Russian Cup Final, så med rene løb plejer dommerne at belønne hende med gode scores.

USA er nok bedst set long shots til en medalje, men i dette tilfælde må Bradie Tennell være det bedste bud. Hendes kombinationer har voldt hende en smule problemer, men hun skulle være vendt tilbage til et mere stabilt layout, så hun har en chance for at forbedre sin 6. plads fra forrige år.

Mine forudsigelser
1. Rika Kihira JPN
2. Satoko Mihara JPN
3. Alina Zagitova RUS
4. Kaori Sakamoto JPN
5. Sofia Samodurova RUS
6. Evgenia Medvedeva RUS
7. Elizabet Tursynbaeva KAZ
8. Bradie Tennell USA
9. Mariah Bell USA
10. Eunsoo Lim KOR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: