mandag den 23. marts 2015

VM 2015 i kunstskøjteløb forudsigelser - Parløb

Kavaguti/Smirnov, Pang/Tong og Duhamel/Radford er blandt podiefavoritterne i parløb.

Hos parløberne ved VM 2015 i kunstskøjteløb er det nok mest de mere erfarne par, som er podiefavoritter, men feltet byder ellers på mange lovende par, som har potentiale i fremtiden.

Guldfavoritter

Med de regerende sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov ude er Meagan Duhamel og Eric Radford blevet de overvældende guldfavoritter. De to gange regerende bronzevindere er ubesejrede denne sæson, og takket være deres høje sværhedsgrad og stabilitet har de taget deres sejre med store marginer. Med deres sædvanlige fremførelse burde de kunne tage guldet.

Podiefavoritter

Sølv og bronze virker en del mere åbent. De nykronede Europamestre Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov har også en quad salchow i repetoiret, og med rene løb er de nok det bedste bud på trusler til Duhamel/Radford. Parret kan dog til tider lave dyre fejl, da de fx endte på en 6. plads ved GPF, og selv ved EM havde de brug for fejl fra førerne for at vinde.

Værtsnation Kina er et sikkert bud på en podieplads, men de har tre lige gode par, som kun var adskilt af under tre point ved Four Continents. Veteraner Qing Pang og Jian Tong tog bronze trods springproblemer, så kan de udføre disse rent, har de stort scoringspotentiale grundet deres høje programkomponenter. Duoen vil debutere et nyt kort program ved denne, deres sidste, konkurrence.

Cheng Peng og Hao Zhang slog Pang/Tong mod sølv ved Four Continents, selvom de også havde en del springproblemer. Parrets styrke ligger i deres eksplosive parelementer og høje levels, men hun har ikke råd til mange springfejl, hvis deres rivaler løber rent.

Lidt skuffende tog Wenjing Sui og Cong Han kun en 4. plads ved Four Continents, men dette var grundet en ugyldig piruette - får de rettet denne fejl, er en podieplads lige så sandsynlig som deres landsmænd. Duoen udmærker sig også med stærke parelementer.

Resten af top 10

De nyekronede EM-bronzevindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov gør deres VM-debut. Russerne har særdeles eksplosive elementer og højt scoringspotentiale, men de har til tider en tendens til at lade en fejl blive til mange fejl.

De amerikanske mestre Alexa Scimeca og Chris Knierim har også store parelementer, inklusiv quad twist, men som altid vil det være side-om-side springene, som vil afgøre deres placering. Med solide løb burde de kunne forbedre deres 9. plads fra 2013.

Landsmænd Haven Denney og Brandon Frazier gør deres VM-debut. Parret har fået meget ros for deres lange program, men duoen har gang på gang kæmpet med stabiliteten i det korte program, og fejl som disse vil holde dem nede i dette felt.

De nykroende Junior VM-sølvvindere Julianne Seguin og Charlie Bilodeau gør også deres VM-debut. Det unge par har været med solide denne sæson, men de mangler måske lidt mere wow-faktor på deres store elementer for at true de ældre par.

Andre par med top 10 potentiale er Valentina Marchei og Ondrej Hotarek samt Vanessa James og Morgan Cipres, som tog en hhv. 4.- og 5. plads ved EM. Hold også øje med Kristina Astakhova og Alexei Rogonov, som har imponeret i deres første sæson sammen.

VM 2015 i kunstskøjteløb forudsigelser - Isdans

Cappellini/Lanotte, Weaver/Poje, Papadakis/Cizeron og Chock/Bates er blandt medaljekandidaterne i isdans.

Konkurrencen ved VM 2015 i kunstskøjteløb begynder onsdag tidlig morgen med isdansernes konkurrence, hvor podiet på ingen måde er fastsat.

Medaljefavoritter

Småfavoritter er dog de regerende VM-sølvvindere Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, der er ubesejrede denne sæson. De slog deres nærmeste rivaler med en god margin ved Grand Prix Finalen, men senest ved Four Continents måtte de kæmpe sig tilbage efter en skuffende kort dans. Canadierne kan nok vinde VM med fejlfrie løb, men fejl kan åbne døren for en håndfuld andre par.

Madison Chock og Evan Bates tog en 5. plads forrige år, men denne sæson er de blevet opgraderet til podiefavoritter. Det amerikanske par tog sølv efter Weaver/Poje ved deres tre opgør denne sæson, så duoen virker mere som oplagte kandidater til sølv eller bronze.

Årets break-out stjerner Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron tog en kun 13. plads ved VM forrige år, men denne sæson har det franske par også vundet begge deres GP'er, før det blev til bronze ved Finalen. Parret imponerede med stærke løb og høje scores ved deres nylige EM-sejr, og med lignende fremførelser har de måske en chance for guld.

Outside shots

De regerende mestre Anna Cappellini og Luca Lanotte har været lidt overset denne sæson, men på den anden side så virkede det for dem forrige år. Italienerne skuffede ved GP'erne, men duoen virkede solide, da de tog EM-sølv. Deres score var dog ikke helt i nærheden af de ovenstående tre par, så de får brug for en del hjælp for at komme på podiet.

Maia Shibutani og Alex Shibutani har haft en aldeles solid sæson, senest med en 4. plads ved GPF og bronze ved Four Continents. Trods VM-bronze tilbage i 2011 anses de ikke for at være medaljefavoritter, men med solide løb kan de toppe deres 6. plads fra forrige år.

Canadiske Piper Gilles og Paul Poirier har oplevet et ryk op ad rangstigen, og de er lige efter Shibutani'erne med en 5. plads ved GPF og 4. plads ved Four Continents. Parret har dermed også en god chance for at forbedre deres 8. plads fra forrige år.

Rusland har ikke rigtig medaljekandidater i dette felt, men Elena Ilinykh og Ruslan Zhiganshin har imponeret i deres debutsæson, hvor de bl.a. kvalificerede sig til GPF. De skuffede med en 4. plads ved EM, men de har potentialet til at score meget bedre, hvis de kan undgå katastrofale fejl.

Landsmænd Alexandra Stepanova og Ivan Bukin udnyttede Ilinykh/Zhiganshin's fejl og tog bronze ved EM. Ksenia Monko og Kirill Khaliavin slog dem ved de nationale mesterskaber, men skuffede med en 10. plads ved EM. Deres største udfordring bliver at placere højt nok til at beholde 3 pladser til næste år.

Det tredje amerikanske par Madison Hubbell og Zachery Donohue har denne sæson taget to GP-bronzemedaljer trods lidt rustne løb, så med mere træningstid burde de forbedre deres 10. plads fra VM i 2011.

Danmark repræsenteres af Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen, som tog en 29. plads forrige år. Med deres nylige 10. plads ved EM har de dog en god chance for at komme videre til fridansen (top 20) i år.