tirsdag den 28. juni 2011

Dreams On Ice 2011

Der har været en masse isshow hen over sommeren, og ved det nyligt afholdte "Dreams On Ice" i Japan debuterede en masse japanske kunstskøjteløbere deres nye galaprogrammer.

Akiko Suzuki "Burlesque"


Yuzuru Hanyu "Romeo+Juliet"


Narumi Takahashi/Mervin Tran "Imagine"
Dette er deres nye korte program


Nobunari Oda "I Can See Clearly Now"


Kanako Murakami "Amarti Si"


Risa Shoji "Rapunzel on the Tower" fra "Tangled"


Miki Ando "I am a Thousand Winds"

Comeback eller ej? Evan Lysacek

Grand Prix-tildelingernes offentliggørelse i går bød på den overraskelse, at Evan Lysacek pønser på et comeback. I tilfælde af at du ikke husker så godt, så konkurrerede den regerende olympiske mester ikke den forrige sæson.

26-årige Lysacek vendte i forrige uge tilbage til træningen hos Frank Carroll, og ifølge Carroll mangler der meget arbejde (Lysacek blev så øm efter træningen, at han måtte tage fri den næste dag). Lysaceks comeback er dog endnu IKKE sikkert - først til efteråret vil han beslutte, om han vil konkurrere ved Skate America og Trophée Eric Bompard.

Der har været spekulationer om, hvorfor Lysacek har valgt at vende tilbage, når quaden nu er blevet så vigtig. Lysacek vandt kontroversielt guldet i Vancouver uden at forsøge springet, men den efterfølgende sæson hævede ISU quadens basisværdi og minimerede straffen for fald og underrotationer. Resultatet var klart: på podiet ved VM 2011 stod tre herrer, som alle havde landet et eller flere quad spring.

Lysacek har dog været ude at sige, at han ikke er bange for at tabe. Han har simpelthen savnet at konkurrere og selve rejsen mod Sochi 2014 vil være en tilfredsstillelse i sig selv (Vil han prøve at komme til Vinter OL 2014?!). En super god indstilling. Men måske han alligevel skulle træne quaden - han har trods alt landet springet før.

Men når alt kommer til alt - jeg tror på hans comeback, når jeg ser ham på isen til Skate America.

(Kilde: Chicago Tribune)